İsrailde yapılan çalışmada Biontech aşısınında Delta varyantına karşı %70-75 etkili olduğu tespit edildi.

İsrailde yapılan çalışmada Biontech aşısınında Delta varyantına karşı %70-75 etkili olduğu tespit edildi.

Melih ,ne diyorsun aşılamada belli.bir yuzdeye ulasirsak bundan sonra yasaklar kapanmalar dönemini atlattık olmaz diyebilirmiyiz ?

Melih ,ne diyorsun aşılamada belli.bir yuzdeye ulasirsak bundan sonra yasaklar kapanmalar dönemini atlattık olmaz diyebilirmiyiz ?
amerika ingiltere muhtemelen maske zorunluluğunu tamamen kaldıracak biz de eylül ayına doğru benzer bir karar alırız diye düşünüyorum

okullar açılır kasım aralığa doğru yeni bir varyant ve salgın olmazsa kurtulmuş sayabiliriz kendimizi ..

mrna aşılarının yeni çıkacak varyantlara karşı etkinliği sürdüğü sürece güvendeyiz.

ek not : biontech aşısının 2.doz yada 2+1 doz sayısı 50milyona ulaştı mı güvendeyiz diyebiliriz.

amerika ingiltere muhtemelen maske zorunluluğunu tamamen kaldıracak biz de eylül ayına doğru benzer bir karar alırız diye düşünüyorum

okullar açılır kasım aralığa doğru yeni bir varyant ve salgın olmazsa kurtulmuş sayabiliriz kendimizi ..

mrna aşılarının yeni çıkacak varyantlara karşı etkinliği sürdüğü sürece güvendeyiz.

ek not : biontech aşısının 2.doz yada 2+1 doz sayısı 50milyona ulaştı mı güvendeyiz diyebiliriz.
2+1 den sonra acaba yaptırmasam mı diye düşündüm abi sinovac kesinlikle yaşlılar için tercihimdir sistemiği olanlar için de. Kolda ağrıyı geçtim 1 gün süren ateş ve yarım saat içerisindeki kalp çarpıntısı endişe yaratıyor.

Kisitlamalar Hollandada hafifletilince Hollandali spikerin tabiriyle millet yine 'birbirine sürtmeye başladı'. Ki Hollandada buyuk şehirlerde aşı oranları gayet iyi gidiyor. Hal boyleyken yine delta varyasyonu kovid vaka sayılarını zıplatmaya başlamış. Bu covid uzun sure tamamen hayatimizdan cikmayacak gibi durmakta. Sadece aşılar ile baskilayacagiz influenza vs. da oldugu gibi

2+1 den sonra acaba yaptırmasam mı diye düşündüm abi sinovac kesinlikle yaşlılar için tercihimdir sistemiği olanlar için de. Kolda ağrıyı geçtim 1 gün süren ateş ve yarım saat içerisindeki kalp çarpıntısı endişe yaratıyor.
biontech bende de biraz kolda ağrı ve 1 gün süren hafif ateş halsizlik yaptı , gayet normal.

biontech yoğun bakım yatışı gerektiren ciddi hastalık ihtimaline karşı neredeyse %100 koruyor.Ancak altta yatan çok ciddi hastalıkları bulunan hasta grubuna ilk etapta önerilmiyor , biontench olamayacaklar hususunda uluslarası çok netlik olmasada bazı önerilen kriterler var.çok ağır ve derin nörolojik ,otoimmünite malignite ve alerjik vb hastalıklar da önerilmiyor.bunlara sahip kişiler Sinovac olabilirler.

Ekimde geçirdiğim covid nedeniyle benimde 2. aşı randevusu iptal olmuş.

Covidi ekimde geçirdim. Aşıyı 20 haziranda oldum. Aşı olmadan 5 haziran gibi antikor testi yaptırmıştım. Covidin üstünden 8-9 ay geçmesine rağmen 0-10 referans değeri aralığından benim antikor değer 2,86 cıkmıştı. Şimdi birde temmuz sonunda antikor testi yaptıracağım bakalım değerler kaç olacak merak ediyorum.

Ama tüm covid geçirenlerde bu kadar süre geçmesine rağmen hala antikor olabiliyor mu bence antikor testine göre 2.dozu yapmaları daha mantıklı olabilirdi.

Çocuk hakkında soruşturma açılmış.

Ne gerek varki? Otogar, herkes bağırıyor; çocuk da sıkılmış goygoy yapmış. O ortamda ne yapsın? Kurumunu küçük düşürücü bir hareket değil. Şaka olduğu ortada yani.

Hassasiyet gerektiren binlerce şey varken.

Her mutasyonu daha da güçlendiriyor kötüleştiriyor virüsü. Hani mutasyonla zayıflardı bunlar. Demek ki bu soktuğum doğal değil, özel üretilmiş.

Geri
Üst Alt