Ekşiden alinti

almanya'da aşıların etkileri konusunda çalışmalar yapan immünologlar, iyileşenlerin ikinci kez aşı yaptırmalarına gerek olmadığı konusunda hemfikir. deutsche welle türkçe'nin haberine göre, alman immünoloji derneği (dgfı) genel sekreteri prof. dr. carsten watzl, kovid-19 geçirenler için tek doz korona aşısının yeterli olacağını belirtiyor. prof. watzl, "(iyileşenler için ikinci doz aşılar) kandaki antikor seviyesini belirgin bir şekilde artırmadığı için, tehlikeli olmaz ama boşa harcanmış olur" görüşünde. enfeksiyondan sonra oluşan hafıza hücrelerinin aşılama ile yeniden aktive edildiğini belirten alman uzman, "çok az antikora sahip olan iyileşenler bile aşılara o kadar güçlü bir tepki verirler ki, ikinci aşılamadan sonra ulaşılan yüksek antikor seviyelerine (ilk aşılamayla) sahip olurlar" diyor.

Çok güzel hemşom. Tebrik ederim. Bu beladan kurtulmak için sende bir adim attın. Başkaları aşı olunca zaten bende virusten korunmus olacagim yeaaaa diyen kaypaklardan olmaman sevindirdi :)
3 gün boyunca bir kolum ağrıdı niet normaal , bugun biraz iyi hamdoullilah

Hollanda’da suan ya Pfizer veriyorlar ya Moderna.. hangisini secsemmmmmmm

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

Bildigim kadariyla secme imkanin yok reis. O an aşı merkezinde hangi aşı varsa onu vuruyorlar. Ki 2 aşıda gayet iyi. Bence hic tereddüt etmeden kolunu sıvayabilirsin :)

Bende de aynısı yazıyordu kağıtta , bana pfizer vurun dedim ilk aşısı pfizer olanlar için vuruyoruz pfizeri dediler. moderna vurdular

3 dozu kova yaptım cuma günü ölüyorum sandım ateşten Çinliler ile Alman antikorları fücutumda dandanakan savaşı verdi

Bu tepki bagisiklik sisteminin koronavirus'e ne denli endeksli olduğunu gösteren bir durum gibi algilayabilirsin reis. Aşıları karıştırınca yan etkilerin daha sert ortaya çıkması da normal bir durum. Umarim bundan sonra rahat edersin.. Vallahi bittik tükendik

Hollanda da QR kodu üzerinden aşı olanlar mekanlara girebiliyor. Kapı önünde bu kodu okutup aşı bilgilerini gosteriyorlar ve iceri alınıyorlar. Şimdi ulkenin gençleri bu QR kodunu baskalariyla paylaşmış ve aşı olmayanlar da kod ile iceri girmiş. Sonuç olarak bir yerde 150 korona teşhisi konulmuş

Hollanda da QR kodu üzerinden aşı olanlar mekanlara girebiliyor. Kapı önünde bu kodu okutup aşı bilgilerini gosteriyorlar ve iceri alınıyorlar. Şimdi ulkenin gençleri bu QR kodunu baskalariyla paylaşmış ve aşı olmayanlar da kod ile iceri girmiş. Sonuç olarak bir yerde 150 korona teşhisi konulmuş

Bizar. Yeni kurallar aslında insanlara çok sayıda özgürlük tanıyor. Bu tarz düşüncelere ve hareketlere başvurma hissiyatı gerçekten gerekli mi emin değilim ama Hollanda'da insanlar yeni formülleri denemeye başladı ise bir iki haftaya kalmaz sayılar yükseliş yapar bence kleursteen.

Ondan sonra sağlık bakanı biraz konuşur, tavsiyeler verir ama zorunlu hallere başvurmaz. Sonunda konuşmayı bitirmek için herkese şu soruları sorar: "Dacht je echt dat het over was? Dacht je nou echt dat coronavirus gebroken was? Nee toch!!! Negativ sesi ile okuyun :cigara:

Geri
Üst Alt