Sağ olasın renktaşım eksik olma. İnşallah bir daha olmaz. Benden, ailemden, sevdiklerimden hatta mümkünse herkesten uzak olsun bu illet.
Ya işte ben 5 kasım perşembe sabahı ofise gittim. Bir baktım sesimde hafif bir değişim var. Arkadaşlara sordum acaba bana mı öyle geliyor diye. Evet dediler hafif bir değişim var gibi sanki. Kıllandım hemen yöneticimle konuştum dedim böyle iken böyle, ben eve gideyim uzaktan bağlanıp çalışayım, buradaki insanları riske atmayalım hiç gerek yok. Tabi haklısın dedi ve hemen eve gönderdi. Evden çalışıyorum işte akşama doğru kolonya sürerken fark ettim. Kolonyanın keskinliğini ciğerlerimde hissedebiliyorum da limon kokusuna dair en ufak bir duyu yok anasını satayım. En ufak bir koku alamıyorum limona dair. Belki dedim solunum yolları ile alakalı bir şeydir kötüye yormadım. Dedim hani belki sigaradandır. Akşam yemek yedim ama tam tat alamadım. Sabah kahvaltı da hiç tat alamadım. Hah dedim eyvah s.çtık. Sonra hemen işte 6 kasım cuma günü öğlen saatlerinde hastaneye gittim test yaptırdım işte detayını anlattım bir önceki postumda. Mevzu bu.
Perşembe günü belirti fark ettiğime göre ben tahminen Pazar veya Pazartesi kaptım bu illeti. Sonuç olarak Pazartesi, Salı ve Çarşamba tam gün mesai yaptım. Yani ben nerede olursa olsun maskeye hijyene mesafeye azami özen göstermeye çalışan biriyim biliyorum ama her şeye rağmen belki bir şekilde bulaşmıştır ofisten birine bilemezdim. Sağlık bakanlığından arayanlara firmanın ismini cismini her bilgiyi verdim. Normalde kesinlikle çalıştığım firmadaki herkese filyasyon ekipleri tarafından test yapılmalıydı. Ama ne arayan olmuş ne soran yöneticim diyor. Ha çok şükür çalıştığım firmadan kimsede hiçbir sıkıntı olmadı bu süre zarfında. Çünkü psikolojisi de kötü. Hani ben hafif belirtilerle atlattım diyebilirim ama karantina psikolojisi zor. Psikolojiyi yoruyor. Bir de üstüne acaba başkasına bulaştırmış mıyımdır stresi oldu bende. O da yordu anasını satayım. Hani bir felakete uğramak istemem tabi ki lakin aynı zamanda kimsenin felaketine de sebep olmak istemem allah muhafaza. Çok b.ktan bir durum.
Filyasyon ekipleri sadece ev ikametine gelip ordakilere gerek görürlerse test yaparlar.Bu konuda yardımcı oluyorlar benim eşime test yapmış ve ilaç peşinen vermişlerdi.Ama işyerine filyasyon uygulaması yok , her şikayeti olan sağlık kurumlarına gidip test yaptırabilir , özelden de test yaptırsa enabıza düşüyor ve filyasyon ekibi 15 dakika gibi kısa sürede evinize geliyor.
6 kasımdan 16 kasıma kadar zorunlu karantina, 7 günde ben ekledim 23 kasıma kadar da kısmi karantinada kaldım ve sonunda da test yaptırdım. Negatif çıkınca ailemin yanına İstanbul'a geldim. 2 haftadır ailemleyim.
Evden bağlanıp çalışıyorum. Ha ama hala daha bir miktar yorgunluk hissi, daha çabuk yorulabilme gibi durumlar oluyor. Bazen bir tuhaf hissediyorum kendimi sanki biraz zor nefes alıyorum gibi geliyor falan. Herhalde diyorum psikolojiktir. Çıkıp yürüyüş yapıyorum bakıyorum hakikaten bir sıkıntı yok. Psikolojik belli ki. Bir de burun da deviasyon vardı zaten onun da etkisi var sanırım. Onu ben biraz evham yapıp farklı yorumluyorum belki de. Yalan yok özellikle karantina sürecinde biraz evham yapıp az da olsa can korkusu yaşadım. Evde geçirdim. Hastane ortamında ağır bir şekilde hastalığı geçirenlerin Allah yardımcısı olsun. Aynı zamanda sağlık çalışanlarımızın da tabi ki.
Gayet normal , kondisyon eksikliği olacak.Kuru öksürük bir süre devam edebilir.Size günde bir adet corasprin 100mg ve famodin tablet öneririm.Sabah tok karna bir ay kullanın.
Bu arada aklımda bazı sorular var ve forumda bu konuda bana ancak doktorum civanım yardımcı olabilir
@Melih Peker nasılsın doktorum? Daha iyi misin? Karantina süreci ne zaman bitiyor? Sana bir iki ufak sorum var müsaadenle. Şimdi ben de sadece tat ve koku kaybı belirtisi oldu diyebilirim. Çok hafif belki bir de kas ağrısı ve yorgunluk hissi olmuştur. Yani nefes darlığı, öksürük, ateş vs... bende olmadı.
Bu virüsün ciğerlere inemediği anlamına mı geliyor kesinlikle? Yani tomografi falan çektirmeme gerek var mı? Bir de antikor testi yaptırmayı düşünüyorum 1-2 güne kısmetse. Onun yanında kanın pıhtılaşma seviyesini de ölçtürmeme gerek var mı sence? Şu dönemde aspirin kullanmak faydalı olur mu? Bir de herkes plazma bağışında bulunabiliyor mu? Sigara kullananlar özellikle?