prof tıp doktorlarıda o civarlarda alıyor. Üzücü gerçekten. Hele ki asgari ücret 3500 falan olursa doktorla sıradan bir çalışan arasında 500 tl fark olacak :)

Doktorlara saygimiz sonsuz ama ben hemsirelere daha cok uzuluyorum. Doktor 4k döner alirken hemsire 1 bile almiyor
Arada ucurum var. Ek odemeler de ayni sekilde. Bunlardan hic bahsetmezler ama

Doktorlara saygimiz sonsuz ama ben hemsirelere daha cok uzuluyorum. Doktor 4k döner alirken hemsire 1 bile almiyor
Doktor 4 isr hemşire 1 doğal değil mi? 2-3 alıp doktor 4 alsa yine adaletsiz olacak.

Kusura bakmasın da doktor olmak gerçekten çok zor ama kendini geliştirmeyip devam edersen bu maaşlarda kalman çok normal bu ülkede tabii bi uzman olan bi doktorun 8500 civarı döner sermaye hariç maaş alması gerekir benim görüşüm. Ama bu döner sermaye işi sanırım çalıştığın hastaneye bağlı.Doktor olupta devlet de çalışmak mantıksız geliyor bana.Ulke öyle bi adaletsiz bir yer ki anlatılmaz.

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

hemşirenin ne sorumluluğu var.

geçen bir pediatrist 4milyon tl tazminata mahkum edildi.Adamın ayda eline 10bin tl hadi bilemedin kassan 15bin tl geçiyordur devlette o da nöbetle falan.

elma ile armutları karıştırmayalım benim annem de hemşiredir tabii ki sağlık emekçilerinin çok daha fazla kazanması gerekli ama doktorların kamuda şu an istifa hakkı verilse mesleği bırakacak %10-15 lik bir kesim var diyebilirim.

asgari ücret önerım 5 bin tldir

Sağlık sektöründe kimse yüklenen yükün karşılığını almıyor.

Ama doktor maaşı ile hemşire maaşını kıyaslamaya çalışmak çok mantıklı gelmiyor bana.

6 yıl tıp eğitimi , 4 yıl yüksek lisans yapıp , tus gibi bir sınavı veriyorlar.

Bunun karşılığında illa ki bir fark olacak.

Ama entrye dönersek sitemin sebebi ücret düşüklüğü değil zaten.

Redmi Note 7 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Öğretmenlik mesleği biteli yaklaşık 30 sene oluyor. Askerliğin esameside 15 senedir okunmuyor. Mühendislik-Avukatlık-hakimlik-savcılık bi 10 senedir bitti. Doktorlukta 6-7 seneye biter sanırım. Gözde meslekler artık kaçakçılık, iş takipçiliği, milletvekilliği belediye başkanlığı vs kaldı. Milletvekilliğide tek adam rejiminden beri pek tat vermiyor.

Dönersizini diyorum rengdaş
2020 Uzman Doktor Maaşları Ne Kadar?
2020 yılı uzman doktor maaşları, da diğer kamu personeli gibi yüzde 4 oranında zam almıştır. Buna ek olarak enflasyon farkının da ekleneceğini söylemek gerekmektedir. Kalp ve damar, göz, kulak burun boğaz, ruh ve sinir gibi belli bir hekimlik alanında uzmanlaşmış olan doktorların aldıkları maaşlar pratisyen hekimlere göre farklılık göstermektedir. Aynı zamanda uzman doktorların maaşlarını belirleyen hususlar arasında bu doktorların hizmet yılı ve çalıştıkları bölge de önemli yer almaktadır. Fakat genel olarak uzman doktorların mesleğe 8 bin TL civarında bir maaş ile başladıkları bilinmektedir. Asgari geçim indirimi ve nöbet ücretleri de aylık kazandıkları net maaşa eklenmektedir. Ayrıca çalışma yılına göre uzman doktorlar şu şekilde aylık net maaş almaktadır:

* Meslekte 5 yıl deneyimi bulunan uzman doktor ortalama 8.250 TL

* Meslekte 10 yıl deneyimi bulunan uzman doktor ortalama 8.500 TL

* Meslekte 15 yıl deneyimi bulunan uzman doktor ortalama 8.750 TL

Bu maaş sıralaması kamu kurumu olan devlet hastanelerinde geçerlidir. Dolayısıyla özel hastanelerde ve sağlık kurumlarında görev yapan uzman doktorlar daha yüksek ücret alabilmektedir.

Geri
Üst Alt