Çin'den alınan koronavirüs aşılarının 14 Ocak'tan itibaren uygulanmaya başlanması beklenirken, aşı olmayanlarla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Uzmanların, Sağlık Bakanlığı'na aşı olmayanların bazı kamu hizmetlerinden yararlanmaması önerisinde bulunduğu belirtildi
Yaw sanki herkesi aşılayacak kadar asi aldilar da aşı olmayanlar sorun oldu. Zaten nüfusunun 100de 1ine yetecek aşıyı zar zor almışsın neyin peşindesin. Aldigin aşının da ne idüğü belirsiz zati.

Yaw sanki herkesi aşılayacak kadar asi aldilar da aşı olmayanlar sorun oldu. Zaten nüfusunun 100de 1ine yetecek aşıyı zar zor almışsın neyin peşindesin. Aldigin aşının da ne idüğü belirsiz zati.
Komünist Çin aşısı olmak yerine Amerikan-Alman iş birliği olan Pfizer-Biontech aşısını bekleyeceğiz rengim...Tabi ulu reisimiz ve yanındaki memleket sevdalılarından bize kalırsa?

Yerli aşı icin verilen tarihe aşının yetismesi mumkun degilmis. Nisan olarak aciklamisti sayin bakan.

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, sokak kısıtlamalarının etkisinin çok güçlü olduğunu gözlemlediklerini belirterek, "Hasta sayısı yaklaşık 1 aylık süreçte 7 binden 1500 civarına düştü. Aşının ilk dozunun yapılacağı zamanı 15 Ocak gibi düşünsek, ikinci doz 28 gün sonra yapılacak, buna göre 15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır" dedi.

26.391 yeni vaka almanya ve 1070 ölü
Renktaş Almanya'da sayılar neden bu kadar fazla? Halk dikkat etmiyor mu? Sağlık Bakanı çıkıp demiyor mu maske, mesafe, hijyen diye?

Bu virüs meselesi iyice azdığında kendimce Hindistan, Pakistan, Endonezya vs gibi ülkelerin perişan olacağını Avrupa ülkelerinin daha rahat atlatacağını ön görmüştüm. Anelizime eşşekler sıçsın.

Renktaş Almanya'da sayılar neden bu kadar fazla? Halk dikkat etmiyor mu? Sağlık Bakanı çıkıp demiyor mu maske, mesafe, hijyen diye?

Bu virüs meselesi iyice azdığında kendimce Hindistan, Pakistan, Endonezya vs gibi ülkelerin perişan olacağını Avrupa ülkelerinin daha rahat atlatacağını ön görmüştüm. Anelizime eşşekler sıçsın.

ilk dalga biter bitmez millet yine gündelik hayatina dönmeye basladi
cogu genc de pek tinlamiyordu bu kurallari
öyle böyle derken almanya simdi bu duruma düstü
marttan ekime kadar alinan önlemlerin hepsi bosuna alindi
hükümet süreci biraz kötü yönetti diyebiliriz
ben kendim dikkat ettim yine de
maske olsun dezenfektan olsun hep yanimdaydi
simdi is isten gectikten sonra hükümet daha kati kurallar koymaya basladi
nisan ayina kadar bu rakamlarda pek bir iyilesme olmaz bence

Bu süreçte batının ne kadar mal olduğunu görmüş olduk yani aslında tek mevzu kültür, coğrafi konum, içinde bulunulan şartlarla ilgili.

Zeka, akıl, perspektif gibi konularda bir fark yok.

Virüs yüzünden insanlar ölüyorken çıkıp eylem, yürüyüş yapıp maske takmayı protesto etmek kadar mallık dünya tarihinde az yapılmıştır.

Wuhan da arastirma yapmak icin once onay alan, sonra ise son dakika vizesi verilmeyen DSÖ ekibinden tanidigim bir hoca köpürüyordu koridorda

Geri
Üst Alt