Annem ve babam iki doz sinovac, ben ile abim tek doz biontech yaptırmıştık şu an hepimiz pozitifiz. Tek dozda iken aşıya pek güvenmeyin dikkatli olmakta fayda var.
Aşı olunca virüsü kapmayacaksın diye bir durum yokki zaten.

Geçmiş olsun.

Annem ve babam iki doz sinovac, ben ile abim tek doz biontech yaptırmıştık şu an hepimiz pozitifiz. Tek dozda iken aşıya pek güvenmeyin dikkatli olmakta fayda var.
Geçmiş olsun, umarım hafif bir şekilde en kısa sürede atlatırsınız. Keşke şu durumu insanlara bağıra bağıra söyleseler aşı yapılırken. Millet aşı olunca virüsü taşımadığını ya da hastalanmayacağını sanıyor. Kendisi bağışıklık kazansa bile hala bulaştırabiliyor virüsü taşıyıp. Ben de 1 saat önce ilk doz Sinovac aşısını oldum. Aile bireyleri de 1 hafta önce aynı şekilde Sinovac olmuştu. Aynı tedbirlerle devam ediyoruz. Tedbiri elden bırakmamak gerek. Şu beladan en kısa sürede kurtuluruz umarım.

Ben de Sinovac'ın yan etkisi olarak boğaz ağrısı ve burun akıntısı oldu 2.gün. Şu an normale döndüm.

Tüm sağlık çalışanları sinovac oldu, sinovac yeni delta varyantına karşı etkili değil demek saçma ya da biontech 2 doz yeterli diyip sinovac için 3.doz gerekli demek. Antikor seviyeleri birinin 85 ise diğerinin 75 dir. Zaten bizim Türk aşısı da sinovac modeli.

aşıya güvenin yaw öyle şey mi var. aşı zaten hastalığa yakalanmama riskini ortadan kaldırmıyordu ki. daha hafif semptomlarla geçirmeni sağlıyor. geçmiş olsun.

sabah okuduğum bir yerde 30 milyonda 300 küsür kişide saptanmış. çok korkulacak bir rakam değil. gene de tedbirli olmakta yarar var tabi.
İhtimaller düşük olsa da milyonda 1 bile seni bulabilir. Korkmadan hayatın akışına devam tabi ki, ancak bu yaşına kadar hiç çarpıntısı olmamış birinin aniden bu belirtileri göstermesi acil doktor muayenesi demek.

İhtimaller düşük olsa da milyonda 1 bile seni bulabilir. Korkmadan hayatın akışına devam tabi ki, ancak bu yaşına kadar hiç çarpıntısı olmamış birinin aniden bu belirtileri göstermesi acil doktor muayenesi demek.
orası kesin. üşütmüşüm diye tersine yatmasın millet. bizimkiler sever çünkü hastaneden uzak kalmayı.

1 temmuz itibariyle Avrupa korona pasaportu devreye giriyor. Bu gunden itibaren Hollanda da bu pasaport icin QR kodu çıkaran bir aplikasyon mevcut. Hollandali gurbolarimiz aşı olduktan sonra bu pasaportu coronacheck app (google play store/app store) uzerinden cikarabilirler. Ben çıkardım.

Ozel benim durumumu özetleyen bir QR kodu oluştu boylelikle. Bununla AB ulkelerine gidebiliyorum. Turkiye icin daha gecerli degil galiba.

Sosyal medyada inanılmaz manipülatif haberler var ya vallahi akpli dayılara bağlayacağım artık az kaldı. Milyonda 12 mi ne miyokardit vakası görülmüş korona aşısı gençlerde kalp kası iltihaplanması yapıyor diye bütün sitelerde hayvan gibi başlık atıyorlar. Onlarda da ölen yok bildiğim kadarıyla düzeliyorlar. Gerçekten enteresan.

Aşı olmayanlara karşı nedir bu linç anlamıyorum. Ben henüz olmadım, yakın zaman içerisinde de olmayı düşünmüyorum. İlerleyen yıllarda aşının yan etkilerinden dolayı kalıcı bir rahatsızlığımın olması halinde bunun sorumluluğunu aşıyı üreten firma alabilecek mi? Hayır almayacak. Sonuç olarak kendi bedenim, kendi kararım. İsteyen olur, isteyen olmaz. Saçma sapan faşizan düşüncelerle kimse kimseyi bir şeye zorlayamaz.

Aşı olmayanlara karşı nedir bu linç anlamıyorum. Ben henüz olmadım, yakın zaman içerisinde de olmayı düşünmüyorum. İlerleyen yıllarda aşının yan etkilerinden dolayı kalıcı bir rahatsızlığımın olması halinde bunun sorumluluğunu aşıyı üreten firma alabilecek mi? Hayır almayacak. Sonuç olarak kendi bedenim, kendi kararım. İsteyen olur, isteyen olmaz. Saçma sapan faşizan düşüncelerle kimse kimseyi bir şeye zorlayamaz.
aşı karşıtlığı, mücadele edilmesi gereken hastalıklı bir zihniyettir.

Geri
Üst Alt