Asinin asil amaci kisisel koruma degil kitlesel koruma saglamak ve hayatimizi normallestirebilmek.

Sana kim ne anlatti da bunlarda israr ediyorsun bilmiyorum ama yanlis dusunuyorsun. Insanlar toplum olarak bundn kurtulmak istiyor bunun onunde duranlar belli akli basinda herkes asi oluyor zaten. Sizin dusunce seklinizi asagilamak icin soylemiyorum bunu bunlar umrumda degil ozgursunuz. Ama bu kadar bencil olmaniz normal degil. Asilama geciktigi icin olen insanlari da mi dusunmuyorsunuz? Bu propagandayi yayip asisiz biraktiginiz yaslilarin olmesini mi istiyorsunuz?

Olabildigince basit ifade edecegim: karariniz bireysel olabilir ama durusunuz toplumsal ve olumcul sonuclar doguruyor dogal olarak toplumsal ve sert bir tepkiyi hakediyorsunuz, toplumun imkanlarindan mahrum birakilmayi hakediyorsunuz.
Başına gelebilecek yan etkilerden dolayı ilaç şirketleri sorumluluk almayı reddediyorlar. sakat kalırsan yada kalıcı hasar bırakırsa sadece KUSURA BAKMA KARDEŞ diyecekler çünkü ONAM formu İMZALADIN !!!
Ne zaman sorumluluk alırlar işte o zaman aşımı olurum.

Başına gelebilecek yan etkilerden dolayı ilaç şirketleri sorumluluk almayı reddediyorlar. sakat kalırsan yada kalıcı hasar bırakırsa sadece KUSURA BAKMA KARDEŞ diyecekler çünkü ONAM formu İMZALADIN !!!
Size kalsa ulke olumden kirilirdi

Iyi ki bos durmayip asi gelistiren bilim insanlari var yakinda turkovac da gelecek insallah ilaci da bulunur 1-2 yila

Surece destek olmayip olumlere sebebiyet verenler bununla yasayabiliyorsa ve kisitlanmayi kabul ediyorsa olmamalari en dogal haklari

Aşı olmayanlara ve karşıtlığını propaganda yapmayanlara karşı saygım var ancak onlar da kendilerine kısıtlama geldiği taktirde aşı olanlara saygılı olmalı ve gelen kısıtlamaları kabul etmelidirler görüşündeyim.

uc yıl sonra kalbinde sorun cıksa buna aşının sebep oldugunu nasıl ispatlayacaksın? o formu imzalatmasalar kıçında sivilce çıkan aşı yüzünden çıktı diye tazminat koparmaya calısır.

Aşıdan sonra 2 gün geçti tam şu an. İlk gün aşı noktasında biraz kol ağrısı dışında başka birşeyle karşılaşmadım şimdiye kadar.

Burnum akıyor musluk gibi ama onun nedeni de kodumun polen alerjisi haftalardır.
lorano hap al reis. cetirizin alirsan uyutur muhtemelen

La hap önerme kimseye, özellikle net ortamında Murp. Can'a bir şey olmaz ama başkası görür, kafasına göre kullanır o zarar görür.
almanya'da recetesiz alinabilen bi kac alerji hapindan bi tanesi. tabi bize bunu tavsiye etmisti doktor. baska doktorun belki bildigi dogal seyler varsa onlar kullanilabilir. bende bu alerji mereti cok zayif oldugundan pek etkilemiyor. evde bizimkiler alerjiden dökülürken bende bir sey olmadigi cok gün oldu. kiloluyken sürekli hastalanan ben saglikli beslenmeye baslayinca yilda 8 kez grip oldugum yerde simdi 2 kez anca oluyorum cok sükür

almanya'da recetesiz alinabilen bi kac alerji hapindan bi tanesi. tabi bize bunu tavsiye etmisti doktor. baska doktorun belki bildigi dogal seyler varsa onlar kullanilabilir. bende bu alerji mereti cok zayif oldugundan pek etkilemiyor. evde bizimkiler alerjiden dökülürken bende bir sey olmadigi cok gün oldu. kiloluyken sürekli hastalanan ben saglikli beslenmeye baslayinca yilda 8 kez grip oldugum yerde simdi 2 kez anca oluyorum cok sükür
Reçetesiz bir sürü ilaç var alerjik reaksiyon gösterebilecek, karaciğere zarar verebilecek daha aklıma gelmeyen bir sürü şey.

şili'den güncel veriler:

- bulaşmayı önleme: sinovac %64, biontech %91
- hastaneye yatışı önleme: sinovac %87, biontech %97
- yoğun bakımı önleme: sinovac %90, biontech %99
- ölümü önleme: sinovac %86, biontech %92

Her iki aşıda gayet iyi.

Sağlıklı genç bi insan bu dozları olduktan sonra yoğun bakıma yatmayacağı kesin.

Ekşide gördum*

şili'den güncel veriler:

- bulaşmayı önleme: sinovac %64, biontech %91
- hastaneye yatışı önleme: sinovac %87, biontech %97
- yoğun bakımı önleme: sinovac %90, biontech %99
- ölümü önleme: sinovac %86, biontech %92

Biontech şov yapmış maşallah ama Sinovac da gayet yeterli görünüyor şu durumda.

Biontech olurken varyantları düşünerek oldum, özellikle aşıya ulaşmakta güçlük çeken ülkeler nedeniyle ne yazık ki daha farklı varyantların gelişeceğini de düşünüyorum. Hijyen konusunda sıkıntılı ve nüfusu arşa ulaşmış Hindistan gibi ülkeler varken pandemi kolay kolay bitmez.

Geri
Üst Alt