Almanya bayagi radikal kararlar aldi dün insanlari asi'ya tesvik etmek icin. Aslinda tesvikten ziyade neredeyse zorlamaya dogru gidiyor diyebiliriz.

11 Ekim'den itibaren bedava corona testleri artik tamamen ücretli olacak. Kapali alanlara girebilmek icin ya asi, ya corona atlatmis olmak ya da negatif corona testi gerekecek. Yani kisacasi asi olmayanlar mesela sinemaya veya restoranlara falan girmek isteyenler ya her defasinda kendi parasiyla corona testi yaptirip öyle girecek ya da asi olup kökünden kurtulacak test mest bilmem ne ugrasmayacak.
Herşeyi serbest bırakıp ölen ölsün kalan kalsın yapılması lazım aslında. Geçtiğimiz günlerde bilim kurulu üyesi, pandemi asisizlarin pandemi si olmaya devam ediyor demiş. Çok doğru. Asililar yakalanirsa 1 2 gün hafif şekilde atlatır, asisizlarin da kader kısmet artık. Pozitif çıkanların temaslilarina eğer aşılarını olduysan temassız raporu çıkarıyorlar bu arada. Aynı evde bile kalsan kan testin negstifse sana sınırlama yok temastan. Vicdanınin getirdiği gibi davraniyorsun. Bu da çok doğru mesela.

GSCimbom Mobile App

Karantinada 11. günüm. -3,5 kg ile ilerliyorum. 86 kg'dan 82,5 kg'a düştüm.
Eklem ağrılarım ilk haftanın sonunda ciddi ölçüde azaldı.
Karantinanın 4. gününde tat-koku kaybı yaşamıştım. Bir anda gitmişti. Dün itibariyle keskin kokuları tekrardan tam randımanlı olmasa da almaya başladım kolonya, kahve vs. gibi.
Ayakta geçirdim diyebilirim, ama yine de dün birazcık evde spor yapayım dedim. Farkında olmadan çok güçsüz düşmüşüm 45 dk boyunca yorgunluk belirtisi olmadan yaptıklarımı 10 dk yapabildim.
Bu da benim gibi hafif geçirenlerde dahi vücuda ciddi etkisi olduğunu düşündürdü. Ağrı sızı olmasa da genel bir halsizlik hali yapıyor.
Geçmiş olsun cengo

GSCimbom Mobile App

Almanya bayagi radikal kararlar aldi dün insanlari asi'ya tesvik etmek icin. Aslinda tesvikten ziyade neredeyse zorlamaya dogru gidiyor diyebiliriz.

11 Ekim'den itibaren bedava corona testleri artik tamamen ücretli olacak. Kapali alanlara girebilmek icin ya asi, ya corona atlatmis olmak ya da negatif corona testi gerekecek. Yani kisacasi asi olmayanlar mesela sinemaya veya restoranlara falan girmek isteyenler ya her defasinda kendi parasiyla corona testi yaptirip öyle girecek ya da asi olup kökünden kurtulacak test mest bilmem ne ugrasmayacak.

Normal alisveris icin bile gecerli olabilirmis diyorlar o kurarlar. Yani hizli testsiz, gidip sebze meyve falan alamazsin. Öyle olursa, Lidl, REWE falan baya Security getirmeli kapiyin önüne. Yoksa durmadan tantana olur orda.

Sağlık Bakanlığı, corona virüs aşısına ilişkin yeni kararlar aldı.

15 YAŞ ÜSTÜNE AŞI HAKKI

Alınan yeni kararlar şöyle:

-Tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlandı.

- PCR pozitifliği sonrası aşı uygulaması 3 aydan 1 aya çekildi.

- 4. dozlar 3. dozdan 21 gün sonrasına tanımlandı.

Öte yandan 4. dozlar yurt dışına çıkışta 2 doz BioNTech isteyen ülkeler olması nedeniyle, 2 doz Sinovac üzerine 1 doz BioNTech yaptıranlara tercihen 4. hak verildi.

15 ve kronik 12 yaş grubuna aşı tanımlanmış.

Yurt disina cikacak 2 doz sinovac 1 doz biontech olan vatandaslara 4. Doz tanimlanmis.

bueznze.jpg

18 Milyon kişi birinci doz aşısını olmamış.

Twitter'da bu çakma prof. siyasal islamcı alternatif tıpçıları vsleri görüyorum. Nerdeyse tamamı aşı karşıtı. Argümanları ise öyle baştansavma ve gayriciddi ki...Dün Yeşim Salkım paylaşmış sözde sperm varmış aşının içinde. 400 küsur bin kişiye paylaştı kadın bu bilgiyi(!)

Dün 183 kişi öldü, bu vebale nasıl giriyorlar anlamak mümkün değil.

Bu sıçtığımın yerli yabancı turistleri Fethiye sokaklarında maskesiz dolaşıyor. Özellikle genç hippiler. Yerlisi %70 takmıyor yabancısı %90 takmıyor. Sonra millet yazın keyfini sürüyor kışın cezasını biz çekiyoruz. Vallahi cinnet geçirmemek elde değil

Kayinvalide yarım sene önce çok ciddi bir korona hastalığı geçirdi. Şuan için uzun zamandir hiçbir klinik belirtisi yok ve sağlığı yerinde. Aşı olamadi daha henuz baska hastaliklar sebebiyle ama şimdi işin enterasan kısmı..

Valide hanım o süreden beri PCR pozitif. Dün yine pozitif cıkmış. Turkiyeye gitmek istiyorlar ve bunun icin PCR yaptırmak durumundaydi. PCR yaninda kan testi ile hastalığın aktüel olmadigini kanitlamak durumunda her sefer, ama bu hem onu cok yoruyor hem karşı tarafın durumu anlamadigi oluyor. Uçak şirketiyle gorustuk mesela ve adamlar nuh diyip peygamber demiyor. PCR pozitif ise ucamazsin gibi saçma şeyler söylüyorlar. Zor gerçekten. Maalesef bazen insani zorluyorlar hileyle negatif PCR sonucu almak için. Ki bunuda ticarete dökmüş birçok şirket mevcut buralarda. Yazık

Normal alisveris icin bile gecerli olabilirmis diyorlar o kurarlar. Yani hizli testsiz, gidip sebze meyve falan alamazsin. Öyle olursa, Lidl, REWE falan baya Security getirmeli kapiyin önüne. Yoksa durmadan tantana olur orda.
O boku yiyemezler iyi millet aclıktan geboren aşı olmadı diye halkın yarıdan fazlası aşılandı neyin yasagî daha Israilin yüzde sekseni aşılı sayılar Tavan gene bu iş aşıyla falan bitmez Danimarka filan maskeyi kaldırmayı düşünüyo

Geri
Üst Alt