35 yaşında bi komşumuzu kaybettik her gün kapı önünde gördüğüm adamdı

tabi aşıya ve virüse inanmıyordu maske taktığınıda görmemiştim pek

koku ve tat almama ile başlıyor durum ağırlaşıyor ağızdan kan geliyor sonra doktora gidiyor 1 gün hastanede tedavi altında kalıyor sonrasında 1 gün entübe ediliyor diğer günde vefat haberi

35 yaşında bi komşumuzu kaybettik her gün kapı önünde gördüğüm adamdı

tabi aşıya ve virüse inanmıyordu maske taktığınıda görmemiştim pek

koku ve tat almama ile başlıyor durum ağırlaşıyor ağızdan kan geliyor sonra doktora gidiyor 1 gün hastanede tedavi altında kalıyor sonrasında 1 gün entübe ediliyor diğer günde vefat haberi
Allah rahmet eylesin

@Oğuzhan Aşı Ol dikkat et krdsm

Nasıl iş aşılama cogaldıkca sayı artıyo daha gecen almanyada bi bakım evinde 12 yaşlı öldü hepsi 2 bri kısmıda 3 aşılıymış

almanya dün 34 bin vaka aciklamis

33.949 tam rakam

türkiyede 1 aydir hep yüksek sayilar var ama 30 bin baraji hic gecilmedi

genelde hep 29 bin küsür aciklaniyor

insan ister istemez bunlar gercekleri yine gizliyor mu diyor kendi kendine

ilginc

almanya dün 34 bin vaka aciklamis

33.949 tam rakam

türkiyede 1 aydir hep yüksek sayilar var ama 30 bin baraji hic gecilmedi

genelde hep 29 bin küsür aciklaniyor

insan ister istemez bunlar gercekleri yine gizliyor mu diyor kendi kendine

ilginc
Bizim türkler sagolsun almanyada sayıların yükselmesinde baya katkıları oldu burdan 40 kişilik bi grup coluk cocuk antalyaya otele gittiler yarısı corona oldu dönüşte bide burdakilere bulaştırdılar

Dönüşte karantina uygulaması bitti mi?
Valla nasıl oluyo bilimiyom 5 gün karantinada kalıyon bildigim ama bu meret belli bi süre bekleyiptemi cıkıyo ortaya anlamadım benim oglanada bulantırdı aynı takımda futbol oynadıgı bi türk allahtan cok az hafif öksürük oldu 2 gün aşıya karşı biraz mesafeliydim ama geliş gidiş yaptırcam hanım oldu iki doz rahat ne karantina var ne kısıtlama

Gecenlerde paylaştım. InsAllah yavru aslan bekliyoruz. Normalde hastane doğumu için anlaşmıştık ama artan koronavirus vakalari ve hastane yatak eksikligi sebebiyle hanıma evde doğum yapmasini önerdiler.

Cinnet geçireceğim. Nasil bir dönemdeyiz

Gecenlerde paylaştım. InsAllah yavru aslan bekliyoruz. Normalde hastane doğumu için anlaşmıştık ama artan koronavirus vakalari ve hastane yatak eksikligi sebebiyle hanıma evde doğum yapmasini önerdiler.

Cinnet geçireceğim. Nasil bir dönemdeyiz
Deme öyle renktaşım 1.5 yıl ben, eşim ve ailem Covid olmadık. Bebek doğdu 3. günü eşim ve oğlumuz pozitif çıktı bir gün sonra annem,ablam,kayınpederim,kayınvalidem... Bir tek ben kaldım olmayan 20 gün boyunca günlük 1 saat uykuyla aileme baktım yetmedi 6 gün de oğlumun yoğun bakım stresini yaşadım. Biri bana covid olmamak için evde doğum yapın tüm medikal malzemeyi sağlayacağız dese kabul ederdim.

Son dönemde dünyada 2 doz aşılı ve 30'lu 40'lı yaşlarda pek çok insanın hastalığı ağır geçirdiği ve hatta öldüğü haberlerini gerek sosyal medyada gerek yerli-yabancı basında sık okumaya başladım, haberlerde detay vermemeleri sıkıntı, çift doz mrna aşılarının 6 ay sonrasında koruyuculuğunun düştüğü gösterildi hastalananlar bu grupta yer alan kişiler mi yoksa kronik hastalıkları var mı yok mu vs bu gibi detaylarla birlikte vermeleri lazım bu gibi haberleri hakikaten medya çok olumsuz bir sınav verdi bütün dünyada, kamuyu doğru bilgilendirme konusunda aşırı derecede başarısız oldular.

Sayıları az da olsa kimi bünye aşılara antikor cevabı vermiyor bunu da biliyoruz. Son dönemde vaka sayılarının artmasına bağlı olarak virüs bu gibi kişilere daha çok bulaşma imkanı bulacağından genç ve genç yetişkinlerdeki hastalığın ağır seyretme durumundaki artış buna bağlı olabilir ki muhtemelen sebep bu. Aşının oluşturduğu korumayı aşabilen yeni bir varyant ya da deltanın yeni bir alt kolu çıkmış olmasın da.

Singapur'da kendi isteğiyle aşı olmayanlar(veya özel bir sebepten ötürü aşı olamayanlar) virüsü kapar ve hastanelik olursa masrafları devlet karşılamayacakmış.

Deme öyle renktaşım 1.5 yıl ben, eşim ve ailem Covid olmadık. Bebek doğdu 3. günü eşim ve oğlumuz pozitif çıktı bir gün sonra annem,ablam,kayınpederim,kayınvalidem... Bir tek ben kaldım olmayan 20 gün boyunca günlük 1 saat uykuyla aileme baktım yetmedi 6 gün de oğlumun yoğun bakım stresini yaşadım. Biri bana covid olmamak için evde doğum yapın tüm medikal malzemeyi sağlayacağız dese kabul ederdim.

Uzuldum abi.. Buyuk gecmis olsun. InsAllah atlatmissinizdir hepiniz. Tabi bizim durum sizinkinin yanında sinek vızıltısı.. Haklisin.. nalet bir dönem..

Okurken içim sıkıldı gelmiş geçmiş olsun.

Geri
Üst Alt