Kripto Para Birimleri ve Coinler

Kriptoda alt coinlerde boğada analize gerek yok. Öngörülemez çünkü. Hepsi zamanı gelince uçar gider. Ben btcnin teknik analizini yaparım. Aslında bunların hepsi hikaye. Esas ayıda gireceksin kriptoya dibin dibini gören geleceği olan coinlere dağıtacaksın parayı. Zaten gerekte kalmaz analize manalize. Boğada toplarsın meyvesini. Ama insanlar sabırsız işte.

Ama orta uzun vadede altın, gümüş, platin için teknik analizden vazgeçmem. (y)
Ayıda bi kaç tanesini alıp unutmak mantıklı, ama cidden unutman lazım :D

Kriptoda alt coinlerde boğada analize gerek yok. Öngörülemez çünkü. Hepsi zamanı gelince uçar gider. Ben btcnin teknik analizini yaparım. Aslında bunların hepsi hikaye. Esas ayıda gireceksin kriptoya dibin dibini gören geleceği olan coinlere dağıtacaksın parayı. Zaten gerekte kalmaz analize manalize. Boğada toplarsın meyvesini. Ama insanlar sabırsız işte.

Yahu zaten grafa bakıyorum..

Kademeci olmayan, belli yaşını almış, heyacan aramayan kişiler için,, 4 saatlik grafik ideal gibi..

Yani borsadan farkı şu, borsada 4 saatlik bir grafik günde 2 çubuk atar.Burda ise piyasa sürekli açık olduğu için 4x 6 yani 1 günde 6 çubuk atıyo 4 saatlik grafik..
Yani 1 saatlik graf baksan sürekli ekran başında olman lazım.Bu da anlamsız bana göre..Diğer işler aksıyor..

4h grafikte ise 4 saatte bir kontrol iyi gibi..

Dediğine katılıyorum.Neden dersen alt coinlerde, çok sağlam bir psikoloji gerekli mesela bakıyorum coine -10 ama sonra +6 olmuş..Bunu her trader da vaktinde alıp satmayı becereemez.Çünkü alman gereken yeri ya da satman gereken yeri kaçırmamak için sürekli başında olman lazım..

Ve merak ettiğim (bilmediğim için soruyorum) bugunun alt coinlerinden bitcoin ve etherium gibi sıyrılıp önümüzdeki 5 sene sonra kendine yer edinecek altcoin hiç mi olmayacak..?
Tamamen titan zinciri mi bu iş?
Yani uzun vadeli altcoin hiç mi alınamaz?

%100

Bence her piyasadaki mantık bu olmalı da insanlar sabırsız, halbuki strateji ve cesaretle 2-3 yıla über seviyeler kazanılabilir tabii yine de o dönemde de takip lazım.

Emtiada temel analizle örtüşmüyor bence süreçler, o biraz canımı sıkıyor. Her şey bu kadar değerliyken emtialar çok değersiz duruma geldi, kıyaslarsak eğer.

Yahu zaten grafa bakıyorum..

Kademeci olmayan, belli yaşını almış, heyacan aramayan kişiler için,, 4 saatlik grafik ideal gibi..

Yani borsadan farkı şu, borsada 4 saatlik bir grafik günde 2 çubuk atar.Burda ise piyasa sürekli açık olduğu için 4x 6 yani 1 günde 6 çubuk atıyo 4 saatlik grafik..
Yani 1 saatlik graf baksan sürekli ekran başında olman lazım.Bu da anlamsız bana göre..Diğer işler aksıyor..

4h grafikte ise 4 saatte bir kontrol iyi gibi..

Dediğine katılıyorum.Neden dersen alt coinlerde, çok sağlam bir psikoloji gerekli mesela bakıyorum coine -10 ama sonra +6 olmuş..Bunu her trader da vaktinde alıp satmayı becereemez.Çünkü alman gereken yeri ya da satman gereken yeri kaçırmamak için sürekli başında olman lazım..

Ve merak ettiğim (bilmediğim için soruyorum) bugunun alt coinlerinden bitcoin ve etherium gibi sıyrılıp önümüzdeki 5 sene sonra kendine yer edinecek altcoin hiç mi olmayacak..?
Tamamen titan zinciri mi bu iş?
Yani uzun vadeli altcoin hiç mi alınamaz?
İlk 10un hepsi kendine yer bulmuş durumda zaten. BNB de çok değerli ve sürekli destekleniyor.

Projelerini gerçekleştirenler ve yatırım desteği alanlar ilerler bunda da merkeziyetsizlik, madencilik, iş anlaşmaları konuları önem kazanıyor.

Bazı projelere adamlar 2 sene emek veriyor mesela sonra salıyorlar.

@Emre Bari chz alınır mı dediği an firlamaya başladı ..üstad var mı başka soracagin bilelim

ben özellikle cripto piyasasından pek anlamam ama genel piyasa işleyişi içinde özellikle hangi fiyatlarda ne kadar hacimle alındığı bilgisi önemlidir

chz de 5-6-7lerde bile ciddi alım var

buraları tekrar görmesi olası geliyor bana ama tamamen klasik piyasa mantığı ile bakıyorum

@Keramettin TANRIVERDİ admin mesela her piyasa farklı mantıkla çalışıyor diyor

%100

Bence her piyasadaki mantık bu olmalı da insanlar sabırsız, halbuki strateji ve cesaretle 2-3 yıla über seviyeler kazanılabilir tabii yine de o dönemde de takip lazım.

Emtiada temel analizle örtüşmüyor bence süreçler, o biraz canımı sıkıyor. Her şey bu kadar değerliyken emtialar çok değersiz duruma geldi, kıyaslarsak eğer.

küreselde emtiayı zayıf tutan da coin piyasası değil mi

yoksa mevcut ekonomik şartlarda tekniksiz bile baktığında 2200ler filan görülmeliydi onsda çoktan

küreselde emtiayı zayıf tutan da coin piyasası değil mi

yoksa mevcut ekonomik şartlarda tekniksiz bile baktığında 2200ler filan görülmeliydi onsda çoktan
Etkisi var ama yine de emtia buralarda kalmamalı.

Bu durum yerleşirse altın değersiz algısı da yerleşir zamanla çünkü güncel olarak değerlendirirsek merkez bankaları altın rezervine göre basım yapmıyor artık.

Güncel para basımının karşılığı en az 2500 dolar

ben özellikle cripto piyasasından pek anlamam ama genel piyasa işleyişi içinde özellikle hangi fiyatlarda ne kadar hacimle alındığı bilgisi önemlidir

chz de 5-6-7lerde bile ciddi alım var

buraları tekrar görmesi olası geliyor bana ama tamamen klasik piyasa mantığı ile bakıyorum

@Keramettin TANRIVERDİ admin mesela her piyasa farklı mantıkla çalışıyor diyor
O konuda fark yok.

Eğer o bölgelerde toplu alım varsa birileri topluyor demektir, alımlar çok fazla kişiye dağıldıysa yükseltip çakmışlardır.

7.5 liradan 5 liraya 15 saniyede düştü CHZ, bu düşüşü yaptıran herifler yeterince topladıysa yükselir tekrar ama daha toplamaları gerekiyorsa böyle anlık yükselişlerle testere yaparlar bir süre.

İlk 10un hepsi kendine yer bulmuş durumda zaten. BNB de çok değerli ve sürekli destekleniyor.

Projelerini gerçekleştirenler ve yatırım desteği alanlar ilerler bunda da merkeziyetsizlik, madencilik, iş anlaşmaları konuları önem kazanıyor.

Bazı projelere adamlar 2 sene emek veriyor mesela sonra salıyorlar.

Ama örneğin borsada bir şirketin temeline bakıp alabiliyorum..
Ve bunun için de elimizdeki en büyük şey, kap haberleri ve şirketin bilançolarıdır ve beklentileridir..
Burdan belli rasyolarla, beklentileri birleştirip bişeyler yapmaya çalışırız.

Peki burda?
Burda fk yok, favök yok, pd/dd yok,
Özsermaye karlıllığı falan bunların hiçbirini bilmiyoruz.

Uzun vadede bu coinlerde beklenti dışında, finansal veri olarak biz neyi baz almalıyız?

Beyler bir grup kurup sezon sonu socios üzeri GS token alımı yapalım.
Iyice dibi görürüz, tahminen şampiyonluk ta gider, tam alım fırsatı olur.
Toplu alım sonrası illaki çıkar, transferler başarı derken x3 x5 te topuklarız.

Gscimbom mobil

Ama örneğin borsada bir şirketin temeline bakıp alabiliyorum..
Ve bunun için de elimizdeki en büyük şey, kap haberleri ve şirketin bilançolarıdır ve beklentileridir..
Burdan belli rasyolarla, beklentileri birleştirip bişeyler yapmaya çalışırız.

Peki burda?
Burda fk yok, favök yok, pd/dd yok,
Özsermaye karlıllığı falan bunların hiçbirini bilmiyoruz.

Uzun vadede bu coinlerde beklenti dışında, finansal veri olarak biz neyi baz almalıyız?
Madencilik yoksa ortada zaten bir karşılık da yok yani saadet zincirinden farksız.

Bazen şirketler yatırım yapıyor borsadaki fon alımları gibi, bazen üretilen coin sayısını düşüriyorlar yakımlarla. Bedelsiz bölünmeler oluyor borsadaki gibi.

Bu işin en olur yani aktif alışveriştr kullanılması.

Mesela ripple bankalarla anlaşma yapmalı ve bu uygulamaya geçmeli, o zaman transfer hacminde kullanılan ripple miktarını oranlayarak bir şeyler çılarabiliriz.

Bir de hisseden ziyade emtia ve para bunlar o yüzden favök çarpanı falan olmaması doğal reis.

En önemli nokta işin başındaki ekibin vaatlerini gerçekleştirme hızı şu an için. ETH gibi çok yönlü olmak ya da BNB gibi dünyanın en büyük borsasını arkasına almak da önemli konular.

Yalnız BTC ilk defa bu kadar iyi duruyor.

50 binde de uzun süre kaldı, hacimlere bakmadım da.

Elon ve yatırım şirketleri iyi destek oldu yoksa çoktan patlamıştı.

20-22 bine düşmesi gerekiyor normal şartlarda ama, 43 ve 28 binlerde salmayabilirler.

Dolayısıyla önceki hareketlerden farklı noktaya geldi mevzu. Tabii herkes girdi herkes kazanıyor, bu yatırımcıları küstürmek lazım biraz.

Testere devam mı yoksa 72 mi gelecek merak ediyorum bayağı.

Yalnız BTC ilk defa bu kadar iyi duruyor.

50 binde de uzun süre kaldı, hacimlere bakmadım da.

Elon ve yatırım şirketleri iyi destek oldu yoksa çoktan patlamıştı.

20-22 bine düşmesi gerekiyor normal şartlarda ama, 43 ve 28 binlerde salmayabilirler.

Dolayısıyla önceki hareketlerden farklı noktaya geldi mevzu. Tabii herkes girdi herkes kazanıyor, bu yatırımcıları küstürmek lazım biraz.

Testere devam mı yoksa 72 mi gelecek merak ediyorum bayağı.
Borsanın b si bilmeyen adamlar girip 3 kat kazandım diyorlar diye ben de girdim..

Ki bunlar cumartesi günü neden fiyat hareket etmiyor diye investingte yorum yapan kişiler..

Allah allah dedim bunlar 3 kat kazanıyorlarsa kesin para dağıtıyorlar burda ahahaha

Şu ana kadar güzel gidiyor.10.gün bugun..

Yakında tokadı koyduklarında ölüm sessizliği olur..

Geri
Üst Alt