GSC Haber Kulübümüz Cafe Açıyor!

Grande boy kahve istiyorum dediğimde gelen fincan

IMG_1090.webp

Abi kağıt üstünde hepimizin kulağına güzel geliyor da markalaşma süreci, hele ki gıda sektöründe, acayip zor bir iş. Öyle hızlıca uçarak büyüyeyim dersek elimizde patlar.

Yarın öbür gün birileri gıda zehirlenmesi yaşar, birilerinin laktoza alerjisi vardır elinde kalır, garsonun biri abuk subuk işler yapar vs vs. Yayılmadan evvel çok sağlam bir düzen oturtman lazım ve bu işin başına bu işlerin kompetanı 7/24 bunlarla adam gibi uğraşacak birilerini bulmak zorundasın. Yoksa çok fena elimizde patlar. Amatörce işler yapmayalım. Adımlarımızı iyi düşünüp sağlam atalım.

Ülkede kara paranın en iyi aklandığı bir sektörde son 1 yılda binlerce kafenin sırf bu finansal akış kesildiği için kapanması sebebiyle oluşan bir kötü imaj var bu sektöre.
Mantık güzel, karlılık da yüksek de 100 tane kafeden lisans bedeli adı altında kazanacağın para 3-5 milyon euro falan.

Ülkede gerizekalı sayısında oluşan engellenemez yükseliş var. Bu gibi yerler zayıf halka olur maalesef saldırı falan yaparlar.

Bu işlerden hiç anlamam aslında ama çok dışardan bakınca zaten gelecek olan yine gelecek

Fiyatlar yüksek olmalı özellikle yan ürünler çok kaliteli olmalı

Premium hissiyatı vermezsen it kopuk doluşur yönetemezsin hemen batarsın

Öncelikle markanı doğru konumlandırmalısın

3. Nesil kahveci gibi işletme açarsan 1-2 aya batarsın. Sen yapabileceğin en kaliteli işle başla sonra şubeleştikçe standardı düşürebilirsin.

Franchise için çok iyi bir denetim mekanizması, mekan dizaynı, ürün- hizmet kalitesinin ve fiyatın belirli standartlara oturtulduğu hukuki boşluk bulunmayacak bir sözleşmenin oluşturulması gerekir. İlk olarak belirli ana noktalarda direk kulübe bağlı 5 adet cafenin açılması(Ankara, stad yanı, İstiklal vb.) o şekilde deneyim kazanmak daha doğru bir tercih olurdu sanki.

Franchise için çok iyi bir denetim mekanizması, mekan dizaynı, ürün- hizmet kalitesinin ve fiyatın belirli standartlara oturtulduğu hukuki boşluk bulunmayacak bir sözleşmenin oluşturulması gerekir. İlk olarak belirli ana noktalarda direk kulübe bağlı 5 adet bir cafenin açılması(Ankara, stad yanı, İstiklal vb.) o şekilde deneyim kazanmak daha doğru bir tercih olurdu sanki.
Bende senin gibi düşünüyorum. İlk etapta sadece İstanbul, Ankara ve İzmir'de birer kafe açıp iş eğer tutarsa diğer şehirlere yayılması daha mantıklı olur.

Düsseldorf'a da isteriz.

Sosyete bölgesine yakışır.

Galatasaray taraftarı dediğiniz 30 milyon insan.

Bunların %1'ine ulaşsan, bunlar da 1 yıl içerisinde 2 defa gitseler 1 yılda 600 bin potansiyel müşteri yapar -ki bu oldukça yüksek bir oran.
O 30 milyon insanın maksimum 2 milyonu aktif takip ediyordur futbolu muhtemelen.

projeci dursun para akışını sürdürecek gibi böyle böyle

Franchise için çok iyi bir denetim mekanizması, mekan dizaynı, ürün- hizmet kalitesinin ve fiyatın belirli standartlara oturtulduğu hukuki boşluk bulunmayacak bir sözleşmenin oluşturulması gerekir. İlk olarak belirli ana noktalarda direk kulübe bağlı 5 adet cafenin açılması(Ankara, stad yanı, İstiklal vb.) o şekilde deneyim kazanmak daha doğru bir tercih olurdu sanki.
Bizim gs store daha tam oturmadı. Bu iş klübü zedeler. Bunun için ciddi denetim deneyim yatırım lazım. Fenerli garsonlar rezillik çıkarırsa ne olacak. Hizmet sektörü böyle şeyleri kaldırmaz. Bence bununla uğraşıp günde 500 kahve satacaklarına scout ve altyapı olayına kafa yorsunlar. 1 futbolcu çıkararak yılda 1.000.000 kahve satmak hedefinden daha çok kazançlı çıkarlar

Bizim gs store daha tam oturmadı. Bu iş klübü zedeler. Bunun için ciddi denetim deneyim yatırım lazım. Fenerli garsonlar rezillik çıkarırsa ne olacak. Hizmet sektörü böyle şeyleri kaldırmaz. Bence bununla uğraşıp günde 500 kahve satacaklarına scout ve altyapı olayına kafa yorsunlar. 1 futbolcu çıkararak yılda 1.000.000 kahve satmak hedefinden daha çok kazançlı çıkarlar
İkisi farklı konular ikisini de yapsınlar. GS cafe hemen 500 adet olsun diye bir şey yok. 5-10 tane açarsın bu sene içinde bir bakarsın ona göre ilerler veya sınırlı sayıda belli merkezlerde olacak şekilde kalır.

Geri
Üst Alt