Sarper Yıldırım
Baba Gündüz
- 1 Eylül 2012
- 82.661
- 11.494
- 2.088
Diktatör'ün beslendiği bir araç vardır.
Kah din olur bu, kah aşırı milliyetçi fantaziler, kah da sosyalist vaatler.
Hepsinin de amacı halkın gözünü boyayarak güç erklerini kendinde toplayıp halkı köle hale getirmektir.
Siyasi görüşe de inanmıyorum. Bütün görüşler de dikta rejimi kadar olmasa da halkı değil kendi iktidarını ve zümresinin refahını düşünenlerin çıkarını savunuyor. Halkın refahı, özgürlüğü ne yolla gelecekse, iktidar hangi görüşte halkın olacaksa o gelsin.
Yeter ki ne din tacirleri müslümanlık taslayarak milleti sömürsün, ne toplu sapkınlıklarlar, çocuk cinayetleri, tacizler olsun. Mini etek giyene ahlaksız, başını örtene gerici denmesin. Kimse kimse üzerinden üstünlük taslamasın. Cahillik ortadan kalksın herkes bilinçli olmaya, üreten değer katan olmaya teşvik edilsin. Ülkenin değerine bir tuğla da biz koyalım desin. Ben değil biz olalım.
Siz, onlar değil hepimiz diyelim. Kürt, Alevi, Türk değil insan olalım.
Kiminin amacı elinde iktidarını tutmaktır,kimisi de diktatörlüğü siyasi idealini gerçekleştirmek için kullanır,bunu genelleyemeyiz.Teoride böyle en azından.
İyi güzel diyorsun da,neden Türk olmayayım milliyetimi inkar edeyim ki,suç mudur Türk olmak?Kimseyi Alevi falan diye de dışlamıyorum (kaldı ki Alevilik bir milliyet de değil.).Kime ne zararı var yani bu durumun?Hiç kimse milliyetinden vazgeçmiyorken neden ben vazgeçeyim?Hiç kimsenin de beni kullandığını falan düşünmüyorum,Türkiye'de Türk milliyetçiliği pompalayan hiçbir kurum/kuruluş/örgüt kalmadı diyebiliriz.MHP de demesin kimse.Ne yapıyor MHP Türk milliyetçiliği adına?Adı çıkmış dokuza inmez sekize...Bu siyasal iktidara en büyük kızgınlığım bu konudur.Bunlardan önce kimsenin Türklük'le bir derdi yoktu,bunlar geldi özgürlük adı altında milli olan ne varsa saldırmak mübah oldu,sanki tek sorun (!) muş gibi.
Şimdi diyeceksin ben zaten sadece Türk demedim diye,biliyorum ama birilerinin dile getirmesi lazım artık bunları.