Kuzey Kore’de Kot Giymek Yasaklandı!

İyi de biz olalım diye var zaten millet nosyonu da. Ona bende karşı değilim. Milliyetçi değil millet olalım diyorum zaten.

Enternasyonalizm'in şu halini çok da savunmadığımı anlarsın zaten bu cümleden. Milliyetçilik dediğin şey ülkenle gurur duymak değil, başkalarının yaptığı şeye tü kaka, bunlar Kürt bunlar ne yapsa yeridir, bunlar Fransız zaten lanet herifler demek noktasına gelmek.

Millet olmak ise çok farklı bir şey. Her unsuru ile bir olmak, ama yedi düvele meydan okumadan.

Yukarda verdim onun cevabını,milliyetçilik olmadan millet yaratmaya çalışmak,yoğurda çok fazla su karıştırmaya benzer,tutmaz ki böyle kuracağın millet de bir süre sonra millet olma özelliğini kaybeder,birbirinden bihaber bir insan topluluğu olur.

ABD, İngiltere, Batı Avrupa, Kanada, Avustralya vb. yerlerde de tutmadı ona bakarsan. ABD'de adını bile ağzına alamazsın. Duygusallıktan mı?

Hayır ABD'de ağzına alamazsın çünkü onlar zaten sistemin en üst noktası. Piramidin en tepesine tamamen farklı yoldan gelmiş, zengin zümresini yaratmış, diğer ülkeleri sömüren ülkeleri sen tekrar emek vermeye, sıfırdan ve eşit olmaya davet edersen gelir o da çomak sokar.

ABD, Kanada, Batı Avrupa zaten yönetilen değil yönetici pozisyonunda. Bizim tarz ülkelerde niye tutmuyor o da tamamen bu ülkelerin içişlerimize kadar işleyen manipülasyonları, halkın cahilliğini korumaları için hükümetleri bile belirleyip ona göre yönlendirmeleri.

Tabi tabi kontrgerilla yapılanması da zevk olsun diye kuruldu zaten :D

Tamam işte abi yani bizim insamız şöyle böyle demek doğru değil. Sistemin kendisinde sorun olabilir, önünde engeller olabilir vb. Essentialist dedikleri özcü açıklamalar değil de daha elle tutulur, somut ve materyal açıklamalar gerekir.

sarper seni tanıyamıyorum artık tipin fikirlerin her şeyin değişti nerde o benim eski sempatik sarperim nerde şimdiki :) ne oldu sana böyle :)

Ya o ileti işin şakası,takım kötü forum umutsuz,başka türlü forumun tadı çıkmıyor. :D Hangi iletim ciddi hangisi mizah anlarsındır hocam.Bundan başka katılmadığın yorum varsa alıntılarsın tartışırız.Mesela hangi iletiler?

Türk milliyetçiliğini ırk temelinde değerlendirmek yanlış olur kanımca :D

Alman milliyetçiliğini de ırk temelinde değerlendirmek yanlış olur o zaman Mehmet bey :D

şaka bir yana geçen gün kürt bir arkadaşım Türk'lere öyle böyle sövmüyor.. çok da iyi bir insan aslında.. "e ben varım hırbo" diyorum.. senin gibi adam %1 falan diyor.. bayağı yordu beni.. milliyetçiliğin her türlüsü boktan diyorum saçma sapan argümanlarla geliyor.. bir de arap seviciliği moda oldu son yıllarda.. çeşitli sebeplerden ötürü en fitil olduğum da bu arap sevicileri.. :)

ben şahsen her türlü milliyetçiliğe karşıyım.. benim için lamı cimi yok.. aması maması yok :D

Yukarda verdim onun cevabını,milliyetçilik olmadan millet yaratmaya çalışmak,yoğurda çok fazla su karıştırmaya benzer,tutmaz ki böyle kuracağın millet de bir süre sonra millet olma özelliğini kaybeder,birbirinden bihaber bir insan topluluğu olur.

Şu an milliyetçilik gayet var her yerde sözde, peki millet miyiz biz?

Millet olmak insan olmaktan geçer. Sadece acı da millet olduk bugüne kadar.

Millet olmak ahlaklı olmaktan geçer. Torpilin, hırsızlığın rağbet gördüğü, ayak oyunların döndüğü çalışma hayatları ile, tüketim mentalitesi ile bunu başaramazsın.

Alman milliyetçiliğini de ırk temelinde değerlendirmek yanlış olur o zaman Mehmet bey :D

şaka bir yana geçen gün kürt bir arkadaşım Türk'lere öyle böyle sövmüyor.. çok da iyi bir insan aslında.. "e ben varım hırbo" diyorum.. senin gibi adam %1 falan diyor.. bayağı yordu beni.. milliyetçiliğin her türlüsü boktan diyorum saçma sapan argümanlarla geliyor.. bir de arap seviciliği moda oldu son yıllarda.. çeşitli sebeplerden ötürü en fitil olduğum da bu arap sevicileri.. :)

ben şahsen her türlü milliyetçiliğe karşıyım.. benim için lamı cimi yok.. aması maması yok :D

Katılmasam da kendi görüşün,kendi içinde tutarlı olduğu sürece bana bok yemekten başka bir şey düşmez.

Ancak bunu diyip sonra nasıl Atatürkçü'yüm diyorsun anlamıyorum.

Ya o ileti işin şakası,takım kötü forum umutsuz,başka türlü forumun tadı çıkmıyor. :D Hangi iletim ciddi hangisi mizah anlarsındır hocam.Bundan başka katılmadığın yorum varsa alıntılarsın tartışırız.Mesela hangi iletiler?
şaka olduğunu anladım zaten şaka olmaması imkansız kot bu fantezi kelepçesi değil :) sabahta liselileri övüyordun biraz :) :) bu yeni profil resmi seni hiç açmadı söyleyim :) antipatik bir adam oldun çıktın :devil: :) :)

Şu an milliyetçilik gayet var her yerde sözde, peki millet miyiz biz?

Millet olmak insan olmaktan geçer. Sadece acı da millet olduk bugüne kadar.

Millet olmak ahlaklı olmaktan geçer. Torpilin, hırsızlığın rağbet gördüğü, ayak oyunların döndüğü çalışma hayatları ile, tüketim mentalitesi ile bunu başaramazsın.

Bu yazdıklarının hiçbirinin sorumlusu milliyetçilik değil.

Kendin diyorsun sözde var özde yok,Türkiye'de Türk milliyetçiliği falan kalmadı,global konuşamasak da en azından Türkiye için bunu diyebiliriz.Türkiye'de milliyetçi bir baskı yok ama Türk karşıtı/enternasyonalist bir baskı var diyebiliriz.

şaka olduğunu anladım zaten şaka olmaması imkansız kot bu fantezi kelepçesi değil :) sabahta liselileri övüyordun biraz :) :) bu yeni profil resmi seni hiç açmadı söyleyim :) antipatik bir adam oldun çıktın :devil: :) :)

Liselileri övmüyordum ki,lisenin toptan yok sayılması yanlış diyorum ki o ileti mizah değil yani her halinden belli. :D

ABD, İngiltere, Batı Avrupa, Kanada, Avustralya vb. yerlerde de tutmadı ona bakarsan. ABD'de adını bile ağzına alamazsın. Duygusallıktan mı?

demokratik sosyalizm (sovyet tarzı komünist sosyalizm değil) isveç, danimarka norveç gibi ülkelerde tutmuştur.. dünyanın yaşam standardı en yüksek ülkeleri bunlar.. isveç'te milletin kapısı açık olduğu halde hırsız girmiyor..

sosyalizm kelimesini yanlış yorumlamamak lazım.. bu bahsettiğim ülkeler sosyalizm ve kapitalizmi harmanlamışlar.. gelir dağılımının daha adil yapıldığı kapitalist sistemler bunlar.. ama gelir dağılımında adalet olunca sosyalist oluyorlar..

Katılmasam da kendi görüşün,kendi içinde tutarlı olduğu sürece bana bok yemekten başka bir şey düşmez.

Ancak bunu diyip sonra nasıl Atatürkçü'yüm diyorsun anlamıyorum.

Bu da yanlış bir fikir. Yine bir kalıplaşmış cevap daha bana göre.

Atatürk'e de tapınmıyoruz çünkü de ondan. Her koşul devrine göre değerlendirilir. Atatürk'ün yaşadığı dönem imparatorluklar çağının bitip, ulus devlet çağının başladığı dönemdir.

Atatürk'ü seviyoruz çünkü döneminin önünde icraatlerde bulunmuş modernizmi ülkeye entegre etmeye çalışmış, aydınlanma yolunda ışık tutmuş bir insan kendisi.

Alman milliyetçiliği diyerek hitlere selam çaktın gibime geldi, Türk milliyetçiliğini o dönem ile kıyaslamayı zul addederim hacı :D

Kardeşim sana milliyetçilerin hep dangalağı denk gelmişte ondan böyle söylüyorsun, ha tabi karşı olabilirsin o senin düşüncen.

Bu da yanlış bir fikir. Yine bir kalıplaşmış cevap daha bana göre.

Atatürk'e de tapınmıyoruz çünkü de ondan. Her koşul devrine göre değerlendirilir. Atatürk'ün yaşadığı dönem imparatorluklar çağının bitip, ulus devlet çağının başladığı dönemdir.

Atatürk'ü seviyoruz çünkü döneminin önünde icraatlerde bulunmuş modernizmi ülkeye entegre etmeye çalışmış, aydınlanma yolunda ışık tutmuş bir insan kendisi.

Sevmek ayrı,Atatürkçülük ideolojisini benimsemek ayrı.Bir ideoloji bir bütündür,şu ideolojinin şusunu benimsemiyorum dersen artık o ideolojiyi benimsiyor olmazsın,başka bir şey olur o.O yüzden bir ideolojinin bir sürü farklı kolu var.

Cevaplarımın da kalıp olduğunu düşünmüyorum ayrıca,kaç milliyetçiden böyle cevaplar aldın?

Son düzenleme:
Alman milliyetçiliği diyerek hitlere selam çaktın gibime geldi, Türk milliyetçiliğini o dönem ile kıyaslamayı zul addederim hacı :D

Kardeşim sana milliyetçilerin hep dangalağı denk gelmişte ondan böyle söylüyorsun, ha tabi karşı olabilirsin o senin düşüncen.
Serdar Demir

Milliyetçilik damarım var ama Türk milliyetçisi değilim, başka bir şeyi anlatmak istedim.

Bu yazdıklarının hiçbirinin sorumlusu milliyetçilik değil.

Kendin diyorsun sözde var özde yok,Türkiye'de Türk milliyetçiliği falan kalmadı,global konuşamasak da en azından Türkiye için bunu diyebiliriz.Türkiye'de milliyetçi bir baskı yok ama Türk karşıtı/enternasyonalist bir baskı var diyebiliriz.

Dış mihraklara mı geliyor olay yine.

Hayır tam tersi halkı eğitimsiz ve zihni bulanık bırakmaya çalışan iç mihraklar var. Emir aldıkları ise bizzat her lafa dış mihrakların oyunu dedikleri gelişmiş devletler.

Şunu dedikten sonra zaten tartışmanın maksadı kalmıyor. Çünkü sosyalizm=milli düşmanlık tezine gidiyorsun direkt kafa olarak maalesef.

Boşuna tartışmayın bence. Ünlü kahin ''Baba Vanga'' neyin ne olacağını söyledi. Dünya onun söyledikleri doğrultusunda ilerliyor. Kısmetse 2043 yılında Avrupa'da müslümanlar hüküm sürmeye başlayacak. 2076 yazında da Komünizm geliyor. Herkeşler mutlu olacak.

Geri
Üst Alt