Kuzey Kore’de Kot Giymek Yasaklandı!

Boşuna tartışmayın bence. Ünlü kahin ''Baba Vanga'' neyin ne olacağını söyledi. Dünya onun söyledikleri doğrultusunda ilerliyor. Kısmetse 2043 yılında Avrupa'da müslümanlar hüküm sürmeye başlayacak. 2076 yazında da Komünizm geliyor. Herkeşler mutlu olacak.

Hahahahahahahahahaha

Bu arada modernite ve mdoernleşme mefhumları, milliyetçilikten ve dinden daha dogmatik bir hale bürüneiliyor rahatlıkla. Habermas, Nietzche gibi adamlara sorun inanmıyorsanız :)

Milliyetçiliği dogmatik ve ayrıştırıcı buluyorsanız, moderniteyi de dogmatik ve sömürgeci bulmanız gerekir.

Dış mihraklara mı geliyor olay yine.

Hayır tam tersi halkı eğitimsiz ve zihni bulanık bırakmaya çalışan iç mihraklar var. Emir aldıkları ise bizzat her lafa dış mihrakların oyunu dedikleri gelişmiş devletler.

Şunu dedikten sonra zaten tartışmanın maksadı kalmıyor. Çünkü sosyalizm=milli düşmanlık tezine gidiyorsun direkt kafa olarak maalesef.

Dış mihraklar aklıma bile gelmedi,bana kalıp diyorsun ama bence aynısını sen yapıyorsun. :) Türkiye'deki insanlar yapıyor bunu işin acı tarafı da o zaten.

O yazdığım yalan mı,bu ülkede milli,Türk lafının m si t si geçen her şeye faşist denmiyor mu artık,fütursuzca milli olan hemen hemen her şeye saldırılmıyor mu?

Katılmasam da kendi görüşün,kendi içinde tutarlı olduğu sürece bana bok yemekten başka bir şey düşmez.

Ancak bunu diyip sonra nasıl Atatürkçü'yüm diyorsun anlamıyorum.

ben Atatürkçü değilim ki.. Atatürk'ü seviyorum.. çok önemli doğruları var.. bu ülkede Atatürk'ü hatalarıyla ve sevaplarıyla kabul ediyorum.. Atatürk olmasaydı bu ülke şu anda nasıl bir bok çukuru olurdu bilemem.. yani Atatürk'e laf söyleyen nankörün önde gidenidir.. ama ben her görüşüne %100 katılmak zorunda değilim.. hatasız insan yoktur..

şu anda beni ve benim kafamdaki halkçı düşünceyi temsil eden bir parti yok aslında.. chp'ye çok sevdiğimden oy vermiyorum.. diğer bütün alternatifler ucundan kıyısından da olsa faşist bence.. belki biraz LDP kafama yakın ama kazanma ihtimalleri yok..

ben Atatürkçü değilim ki.. Atatürk'ü seviyorum.. çok önemli doğruları var.. bu ülkede Atatürk'ü hatalarıyla ve sevaplarıyla kabul ediyorum.. Atatürk olmasaydı bu ülke şu anda nasıl bir bok çukuru olurdu bilemem.. yani Atatürk'e laf söyleyen nankörün önde gidenidir.. ama ben her görüşüne %100 katılmak zorunda değilim.. hatasız insan yoktur..

şu anda beni ve benim kafamdaki halkçı düşünceyi temsil eden bir parti yok aslında.. chp'ye çok sevdiğimden oy vermiyorum.. diğer bütün alternatifler ucundan kıyısından da olsa faşist bence.. belki biraz LDP kafama yakın ama kazanma ihtimalleri yok..

Atatürkçü değilmişsin zaten,o zaman sorun yok tamam.Ben Atatürkçü biliyordum kusura bakma. :)

LDP biraz değil tam senin kafada bence.Senin istediğin sistem ekonomik olarak sağ,siyasi olarak sol.Ekonomik olarak liberal olacak ama siyasal olarak da hümanist ve enternasyonal,anladım seni. :)

Sevmek ayrı,Atatürkçülük ideolojisini benimsemek ayrı.Bir ideoloji bir bütündür,şu ideolojinin şusunu benimsemiyorum dersen artık o ideolojiyi benimsiyor olmazsın,başka bir şey olur o.O yüzden bir ideolojinin bir sürü farklı kolu var.

Cevaplarımın da kalıp olduğunu düşünmüyorum ayrıca,kaç milliyetçiden böyle cevaplar aldın?

Kalıplaşmışlık var zira en son cevap verdiğimde de var yine sosyalizm = Millet düşmanı alt metnine çıkıyorsun ya da ben öyle algılıyorum öyleyse kusura bakma. Ben de de var ama bu dediğim illa ki. O yüzden ona çok da takılma.

İdeolojiler de yenilerini doğururken esinlenerek gelişir. O yüzden bu dediğine katılmıyorum çok fazla. Atatürk yaşasaydı emin ol kendini yeniler ve üstüne koyardı zaten. Bunun için yaşamasına da gerek yok. Akıl var mantık var. İleri götürecek birileri de mutlaka çıkacak zamanı gelince. Şu an çıkmaması hiç çıkmayacağı anlamına da gelmiyor.

Kalıplaşmışlık var zira en son cevap verdiğimde de var yine sosyalizm = Millet düşmanı alt metnine çıkıyorsun ya da ben öyle algılıyorum öyleyse kusura bakma. Ben de de var ama bu dediğim illa ki. O yüzden ona çok da takılma.

İdeolojiler de yenilerini doğururken esinlenerek gelişir. O yüzden bu dediğine katılmıyorum çok fazla. Atatürk yaşasaydı emin ol kendini yeniler ve üstüne koyardı zaten. Bunun için yaşamasına da gerek yok. Akıl var mantık var. İleri götürecek birileri de mutlaka çıkacak zamanı gelince. Şu an çıkmaması hiç çıkmayacağı anlamına da gelmiyor.

Sosyalizm'in S sinden bahsetmedim benim odağım enternasyonalizm oldu hep.Enternasyonalizm de milliyetçiliğin karşıtı,yani orada haklıyım zaten. :)

Enternasyonal anlamda değil de ulusal anlamda bir sosyalizm olur,neden olmasın?İktisadi olarak sol görüşlü olduğumu söyleyebilirim.

Yalnız Sovyetler'i çok öcüleştiriyorsunuz hacılar, Stalin ile birlikte sapıttığı doğrudur ama şeytanlaştırılması yanlış açıkçası. Ha keza ABD'de öyle, kuruluş yıllarında ki ABD ile günümüz ABD'si arasında en ufak benzerlik yok.

Dış mihraklar aklıma bile gelmedi,bana kalıp diyorsun ama bence aynısını sen yapıyorsun. :) Türkiye'deki insanlar yapıyor bunu işin acı tarafı da o zaten.

O yazdığım yalan mı,bu ülkede milli,Türk lafının m si t si geçen her şeye faşist denmiyor mu artık,fütursuzca milli olan hemen hemen her şeye saldırılmıyor mu?

Bunu da tamamen milli duyguları sömürmek için bizzat yapıyorlar, sonra da bakın en iyi biz savunuruz diyerek oylara sulanıyor siyasiler.

Siyasetin dini de imanı da iktidarda kalmaktır.

EDIT: Kalıp olduğunu farkettim az önce yazdığımda.

Sosyalizm'in S sinden bahsetmedim benim odağım enternasyonalizm oldu hep.Enternasyonalizm de milliyetçiliğin karşıtı,yani orada haklıyım zaten. :)

Enternasyonal anlamda değil de ulusal anlamda bir sosyalizm olur,neden olmasın?İktisadi olarak sol görüşlü olduğumu söyleyebilirim.

Bence sosyalizm'den de öte sadece enternasyonalizm şart. :D

Çok daha kötüsü oluyor; milli olmayan şeyler milliymiş gibi yutturuluyor.

Yalnız Sovyetler'i çok öcüleştiriyorsunuz hacılar, Stalin ile birlikte sapıttığı doğrudur ama şeytanlaştırılması yanlış açıkçası. Ha keza ABD'de öyle, kuruluş yıllarında ki ABD ile günümüz ABD'si arasında en ufak benzerlik yok.

Bunlar fazla aklıselim yorumlar. Zannımca bu başlıkta yeriniz yok Mehmet Bey.

Son düzenleme:
Bunu da tamamen milli duyguları sömürmek için bizzat yapıyorlar, sonra da bakın en iyi biz savunuruz diyerek oylara sulanıyor siyasiler.

Siyasetin dini de imanı da iktidarda kalmaktır.

EDIT: Kalıp olduğunu farkettim az önce yazdığımda.

Akp özelinde konuşuyorsan evet milliyetçiliği ayaklar altına alan da şimdi milliyetçilik taslayan da kendileri.Neyse ki bunu yutanlardan değilim,umarım herkes gerçeği görür bir gün. :)

Bence sosyalizm'den de öte sadece enternasyonalizm şart. :D

Bence şart değil farklı düşünüyoruz.Ama karşıt olarak milliyetçilik şart da demem bireysel olarak,zorla olacak bir şey değil.İçinden de gelmesi lazım.Limona domates diyince domates olmuyor neticede.Olan olur,olmayan olmaz...

erdogandanda beklerdim ayni hamleyi.

kuzey korede bir gun devrimci birisi cikarsa sasirmam.
viva la revolution

@Serdar Demir

Milliyetçilik damarım var ama Türk milliyetçisi değilim, başka bir şeyi anlatmak istedim.

ben anlıyorum seni merak etme :) ama işte neyse ne.. geçmişte belli dönemlerde milliyetçilik ülkelerin ayakta kalabilmek için seçtikleri yollardan biriymiş.. lakin bilgi çağında artık insanları ırk ile, din ile bir arada tutmaya çalışmak zamanın gerisinde kalmaktır bence..

Atatürk bugün yaşasaydı milliyetçi olmazdı.. adamın 100 yıl önceki fikirleri zamanının ötesindeydi.. aradan geçen 100 yıla rağmen bir adamın fikirleri (heleki Atatürk gibi zeki bir adamın) hiç değişmezdi diyen varsa bence kendinden şüphe etmeli..

günümüz dünyasında artık toplumsal huzur özgürlükler ile, kim ne kadar farklı olursa olsun birbirine saygı ile, ve insanların bireyselci damarlarını tatmin etmelerine müsaade etmek ile, farklılıklarından dolayı kimseyi dışlamamak ile sağlanır.. bu devirde milliyet, din v.s hep fasafiso.. en azından dünyada böyle..

insanlarımıza kendi bireysel özgür ortamlarını sağlamalı, karınlarını doyurmalı ve dışlanmış hissettirmemeliyiz.. modern devletler için artık ayakta kalmanın yolu budur.. bunları sağlamazsak biri milliyet bahanesi ile, diğeri din bahanesi ile kopar gider..

..

Son düzenleme:
kocaman bok cukurlariyla dolu bir dunyada yasiyoruz mumin kardeslerim.umarim bu cukurlara saplanmadan, ayakkabimizi dahi kirletmeden huzur icinde olebiliriz.amin.

Watch LiberalDemokratParti's Vine "Yunus ulan yunus!"

harbiden turkiyede niye adam gibi parti yok, hic socialiberal yada socialdemokratik bir parti goremiyorum ben

Geri
Üst Alt