Türkiye´de her daim bir x denklem daha var bu konuda. Raki sisede durdugu, gibi durmuyor, hele ki hedefte cok büyük isimler var ise. Bunu cokca tecrübe ettik, orada izledigin seviyeden, burada uzaklasma ihtimali var. Hagi mesela bir sansdi bu konuda... Yoksa eskimis dünya yildizi, cok daha ucuza da bulursun, illaki getirmek istiyorsan, ama lige ve takima uyumlu mu, bu soru isareti alir. Denklemleri düsünmeden alinan bir yildiz da, fayda etmez fazla.
Ama acikca söylemek gerekirse, bu dünya yildizi rüyalarindan uzaklasmamiz gerektigini düsünüyorum. Gecen seferde aynen böyle uctuk, ve cakildik bir sene icinde. Bana kalirsa orta vadede dahi, cogu zaman yaramayacak transferler. Hem cok pahali, hemde takimin dengesini alt üst edebiliyor bu hamleler. Bu sene yapilan hamleleri ben cok begendim, ve bu seviyelerde oyuncular ile ilk 11´i doldurup, güclü bir takim yaratmak bizim acimizdan daha faydali olur. Süper yildiz olmayan, ama yine 10-15 milyon fiyatli, kaliteli adamlar bol ne de olsa.
Yas ortalimamizi yükseltmekten ziyade, ortalamaya indirecek hamleler gerekir ancak daha uzun vadeli bir basari icin. Tudor olayina bakarsak, cok da genc yaramaz belki, genc oyunculara sans veren bir hoca degil. 23-26 iyi bir yas grubu. Eskimis yildizlara pek sicak degilim.