LL H:13 | Barcelona 5-0 R.Madrid | 29 Kasım | El Clasico | Maç Sonucu

Cevap: LL H:13 | Barcelona 5-0 R.Madrid | 29 Kasım | El Clasico | Maç Sonucu | Ntv Sp

Barcelona'yı sevmeme ve desteklememe rağmen Katalonya-İspanya düellosunda safım İspanyolların tarafıdır. İşi siyasete çekmeye gerek yok. İki tane süper takımın yılda 2 kez yaptığı maçı izleyip işin keyfini almak gerekir. Gerisi bizi ilgilendirmez kendi iç meseleleridir. Barcelona'yı sevmemdeki amaç küçüklüğümden beri maçlarından keyif alıyor olmam ve hep sevdiğim oyuncuların (Romario, Stoichkov, Rivaldo, Ronaldo, Overmars, Hagi, Kluivert, Ronaldinho, Messi vs) Barcelona forması giymesidir. Katalanlık ya da İspanyolluk yapmak olmamalı amaç..

Cevap: LL H:13 | Barcelona 5-0 R.Madrid | 29 Kasım | El Clasico | Maç Sonucu | Ntv Sp

@Adem bir şekilde demek istediğim buydu. Tercihlerinde farklı şeylerde belirleyici oldu. Ve bunun üstüne Barcelona kenti, Katalanların mücadelesi, mücadelelerinde sosyalist felsefesenin etkin olması, Katalanların mücadelesinde Barça takımının oynadığı rol vs. vs. Yani Cruyff'un tercihinden, Barça'nın bugünkü futboluna kadar sırf futbol içi kavramlarla anlaşılamaz Barça.

Katalan milliyetçiliği derken? Sorun Katalanlar değilki bir şekilde oynadıkları futbolda Pep'in de açıklamaları gibi farklı etkenler de söz konusu. Bence Barça sırf futbol içi ögeler kullanılarak anlaşılamaz. Bir şekilde sırf futbol içi kavramlarla Barça anlaşılamaz bence.

Katalan milliyetçiliği yapmıyoruz, olanları olduğu gibi aktarıyoruz. Kendi fikirlerimle değil, gerçeği gösteriyoruz. Bu da yeni trend oldu, Barcelona'yı tutanları Katalan çakması diyeceğiz.

Niye üstünüze alındınız ki :) Samimi olarak söylüyorum sizin muhabbetinizi görüp yazmadım.

İşin burasına gelince.Benim için takım tutmak ile takım destekleme hakkında farklar var.Takım tutarım,Galatasaraydır o.Takım desteklerim çünkü Messi'si Xavi'si Iniesta'sı vardır bu yüzden.Faşist bir kökenden geldikleri için Lazio'yu izlememezlik de yapmam.Ama işin bu taraflarını anlamayıp "Abi Barca ezilenlerin takımı o yüzden destekliyorum" diyen bazı insanlar ülkemizin çeşitli sorunları geldiğinden asalım keselim ya sev ya terk et diyen insanlar ki bu forumda da görüyorum ama size yazmadım.Bilmiyorlar ki ezilenlerin takımı,ezilenlerin şehri dedikleri Barcelona bugün Avrupa'nın en zengin şehirlerinden birisi :)

Franco tarihsel bir gerçekliktir, niye kaçsınki insanlar gerçeklikten. Kimisi de farklı sebeplerden dolayı sever Barça'yı. İsteyen futboluyla, isteyen de başkaldırışıyla. Bunda problem yok bence. Artı Barça sırf futbol içi kavramlarla anlaşılamaz. Yani burda dönen tartışma Barça, total futbol, pas futbolu vs. vs. , Katalanlar, Barcelona şehri, Franco , Pep'in açıklamaları vs. vs. arasındaki ilişki. Yani td'ler demiş bahsetmiş sosyalist felsefe ve Barça arasındaki ilişkiden.

Ekstra Barcelona'nın bugün zengin kent olması zamanında ezilmediklerini göstermez ki burda ki tartışma da bu gece Katalanlar haklı ve haksız tartışmasından öte tarihsel geçmişlerinin futbola yansımaları ile alakalı idi. Futbol tartışılıyorsa bir şekilde felsefelerinin , geçmişlerinin bu futbola yansımaları da tartışılır.

Türkiye'de futbol tartışılırken diğer ögeler de tartışılmıyor mu, insanların futbola bakışındaki eksikliklerden, yabancı düşmanlığı ya da yabancı hayranlığı vs. vs. tartışmaları olmuyor mu. Aynı sonuçta ikisi yabancı düşmanlığı ve yabancı hayranlığı ne kadar politikse Pep'in açıklamaları, Katalanlar, Barça arasındaki ilişki bu yabancı hayranlığı ya da düşmanlığı açıklamalarından daha politik değil.

Aslında burada ufak bir dip not düşmek isterim. Barca'nın geçmişi ve kültürü her ne kadar sosyalist bir başkaldırı damarına dayansa da, bugün geldiğimiz nokta da Katalanlar'ın İspanya'nın en üst kazanç elde eden kesimi olması, meseleye sınıfsal açıdan baktığınız da baltayı taşa vurmanıza sebep olur.

Ama Galiyev vari bakar ve ezen - ezilen çelişkisiyle bu çekişmeyi değerlendirirseniz Selen'in söyledikleri büyük oranda doğruluk arz eder. Fakat benim düşüncem gelinen nokta da, katalanlar çok sıkı mikro milliyetçiler olmuşlardır. Ve geçmişin -ki buna İspanya iç savaşı da dahildir- mirasıyla tezat bir bölgecilik ve milliyetçilik dürtüsüne kendilerini kaptırmışlardır.

Katalanların şu anki durumu farklı. Zenginler hem de iyi zenginler ve İspanya bu nedenle de kopmasını istemiyor Katalanların İspanya'dan. Şimdiki güncellik farklı fakat şimdiki Barça'yı yaratan bir arka plan var . Ve bu plan sosyalist başkaldırı ile alakalı hatta günümüzde bile futbol ne kadar endüstri haline gelirse gelsin, Barça-Katalanlar, Barça-sosyalizm arasındaki ilişki bir şekilde kendini gösteriyor. Katalanlar tabiki futbol ile de sesini duyurmak istiyorlar fakat tartışma uzar ve burası yeri değil fakat Katalanlar ayrılmak istiyorlarsa ayrılabilmeli bence her ulus kendi geleceği hakkında karar verebilmeli. Zaten mikro milliyetçi olmaları Sovyetlerin yıkılmasından sonra iyice arttı bir şekilde sosyalizm arka plana atıldı ve ulusal mücadeleler ile sosyalizm arasındaki bağ gevşedi. Bu zaten direk farklı bir tartışma konusu ve tam siyasete giriyor. Fakat Barça'yı Barça yapan bir arka plan var ve bu arka plan sadece futbol ile anlaşılamaz. Futbol dışındaki bir çok öge de bugün Barça'nın Barça gibi oynamasına neden oldu.

Hatta Barça bile bugün geçmişin duygusal sömürüsünün bir aracı oldu, bu da bir gerçek. Geçmişi duygusallaştırdılar ve kendi milliyetçiliklileri için bir araç olarak kullandılar vs. vs.

Ohoooooo sen beni yanlış anlıyorsun.

Elbette bazı takımları motomot bakıp yargılayamazsın,bir Bilbao örneği vardır ki adamlar bence La Liga'daki en şerefli takım,kuruldukları zamandan beri sadece Basklı oyunculara sahipler,şampiyonlukları var ve belki de endüstriyel futbola karşı en iyi direniş örneğini gösteriyor Bask bölgesinin temsilcisi olmasının yanı sıra.

Şunu demeye çalışıyorum.Elbette Barcelona'ya tarihinden ve kendi fikirlerimden dolayı sempati duyuyorum.Ama bundan 20 yıl önce de Barcelona'nın kuruluş hikayesi ve iç savaş sırasında Katalanların yaşadıkları farklı değildi.Ne zaman bugün izlediğimiz takım kuruldu,1990-2000 arası Real Madrid fanlarının büyük çoğunluğu Barcelona sempatizanı oldu.Olsun birşey demiyorum.Ama bunu bildiğim bazı insanların "Abi Barcelona ezilenlerin takımı" dediğini duyuyor ve görüyorum.Bu insanlardan bazılarının ülkemiz sorunları hakkında ne kadar kafatasçı olduklarını görünce de dehşete kapılıyorum.Her El Classico öncesi profil resimlerini Barcelona ve Katalan bayrakları ile donatan bu insanlar ne kadar büyük bir çelişki oluşturduklarının farkında değiller bir nevi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar demeye çalıştım,baya kısa bir özet oldu.

Ama sonuç olarak futbol izliyoruz,99'da Mihajlovic-Nesta-Nedved-Salas ve Christian Vieri'li Lazio'yu da ayıla bayıla izliyordum. :)

Selen söylediklerin de yine kısmen haklısın da geçmişin en uç noktalarına gidersek, Barcelona'nın aslında katalanlar tarafından kurulmadığını da görürüz ki, bu bile başlı başına duruşları olarak betimlediğimiz şeye tezat teşkil eder. Neyse konuyu daha fazla siyasi tarih irdelemesine çevirmeyelim :)

Son olarak madem öyle oldu,bloglardan görmüşsünüzdur buraya da koyuyum dedim.Barcelona'nın kuruluşu,Joan Gamper'in gazeteye verdiği ilan

9987.jpg

Cevap: LL H:13 | Barcelona - R.Madrid | 29 Kasım | El Classico |22.00 | Ntv Spor

Maçtan önce ne demişim

Barcelona'nın hakimiyetinde bir maç bekliyorum topa sahip olan takımda barça olucaktır.Kazanacağımızı düşünüyorum.

Ve Realliler hakkında ne demişim

Madridliler genelde maç öncesi konuşuyolar sonra ortadan kayboluyolar, umarım geçen seneki gibi yapmazsınız bu sefer.

Bekliyoruz Beyler biz yine BURDAYIZ.!

Barcelona maçları izlerken sıkılan , Real madrid maçları izlerken çoşan bir insan olarak Barcelonanın macı sıkıcı hale getirmemesini diliyorum..

Mourinho & Ronaldo . ;)

2-0 Madrid alır

Goller, Mesut ve Ronaldo

mourinho yine tur atar sahada

Morınho acıklama yaptımı acaba yoksa kactı gıttımı:lol::lol:

Haha noldu lan madridliler :asd:

mourinho.jpg

ronaldo%20cry.jpg

21_october_juve_real_madrid_iker_casilla_defeated.JPG

125_966_29112010_11.jpg

125_966_29112010_9.jpg

Maç sonu yorumları okudum.Klasik olarak yine Madrid'liler topakta yoklar :asd:

Bu saatte de hiç Real'li yok ya :asd:Dalga geçicek adam yok :asd:

Akıllı olun oğlum :asd: diğer 5 Barnebeu'da

ADED5387110349BC9C6AEB9BADC2128C.jpg

Arkadaşlar artık bırakın siyaset tartışmayı da futbolun zevkini çıkarın. Katalanlar da basklar da ispanya'nın en zengin insanları ve şehirleri en zengin şehirler. Adamlar krallar gibi yaşıyor. Barcelona zaten apayrı bir dünya. Ayrıca ispanya ile Türkiye'yi karşılaştırmak moda oldu, bunu da bırakın artık. Elma ile armudu birbirine karıştırmayın.

Ben barcelona'yı severim, çünkü madridten daha sıcak geliyor, çünkü barcelona takımı zevkli futbol oynuyor, hep kendi takımımda görmek istediğim futbolu oynuyor. Küçüklüğümden beri sempatim vardır barcelonaya. Ki yıllardırda dünyanın en iyi takımı, aslında mesele dünyanın en iyi takımı olması da değil, dünyanın en güzel ve en heyecanlı futbolunu oynaması.

Çok keyifli bir maçtı. Açıkçası R.Madridin böyle goller yiyeceğini beklemiyordum.

vallahi rezalet billahi rezalett :haha::haha::haha::haha::haha:

tarihi hezimet:D noldu MOURİNHO RENGİNMİ SOLDİ :hang::2aloh1::2aloh1::2aloh1::2aloh1::2aloh1:

Uploaded with ImageShack.us

Jose sonucu önceden bilmiş olabilir :asd::asd::asd:

şu barça ve real forumlarına üye olan arkadaşlar makara resimleri bizimle paylaşırsa güzel olur:D

Geri
Üst Alt