Lost

Cevap: Lost

Şu çok sonradan 10 dakikalık bir bölüm vermişlerdi, finale gelen tepki yüzünden. O 10 dakikalık bölüm bile finalden daha heyecanlıydı.

Lost'un gizemi zaten cevabı verilemeyen soruları değil miydi ?

Her bölüm sonunda, diğer bölümü merak ettirmesi değil mi ?

Finalde herkes soruların cevaplarını bekledi, oysa cevap aramaktan finalin aslını kaçıranlar çok oldu.

Sonrasında da, "final çok kötüydü" repliği başladı.

Oysa cevaplar, son 5 bölümde verilmeye başlanmıştı bile.

Finalde sadece cevaplara değil, kendisine odaklananlar finalden hoşnut kaldı. Ben çok beğendim.

Cevap peşinde koşanlar, ertesi gün "ada meğer hayal dünyasıymış" demeye kalkıştılar.

Ada tamamen gerçekti. Son sahnede Jack öldü.

E finalin hikayesine odaklanmazsan, "ada hayaldi" de dersin, "final kötüydü" de.

Cevap peşinde koşanlar, ertesi gün "ada meğer hayal dünyasıymış" demeye kalkıştılar.

Ada tamamen gerçekti. Son sahnede Jack öldü.

E finalin hikayesine odaklanmazsan, "ada hayaldi" de dersin, "final kötüydü" de.

Daha geçen gün muhabbet ediyorduk, bir kaç kişi, hepsi hayalmiş ilk düştüklerinde Jack ölmüş, ölmeden önce aklından geçenlermiş bunlar diye baya ısrar ettiler.

Tamam final süper değildi ama eminim izleyenlerin %70'i anlamadı bir şey.

Diyorum uçak düşmüş, Jack ölmüş olsa gözleri kapanırken nasıl havadan geçen uçağı görüyor, düştü ya uçak, yok diyorlar rüyaymış, hayalmiş.

O kadar iyi-kötü bir dizi yapıyorsun şu sahne aklımdan hiç çıkmıyor, bizim Türk sinemasında olsa yerden yere vurulur;

''Final bölümünde uçağı çalıştırıp çalıların arasından geri geri manevra yaparken, Miles uçağın kapısını açmış ''gel gel hafif topla da gel''(buna yakın bir laf etti) diyorsa o sahne saçmadır. :D Bu arada uçak planör fln da değil, bildiğimiz Airbus 380 tipi bir yolcu uçağı. :)

Diziyi kötülemiyorum bu arada, sadece bu sahne olmamıştı.

Jack son sahnede öldü, diğerleri adadan kurtuldu.

Dizide verilmedi ama hayatlarının bir şekilde devam ettiğini düşünüyorum.

Adada yaşanan herşey gerçek hayattı.

Final süper miydi değil miydi tartışılır, ama kötü denilen finali gözümü kırpmadan izlediğimi hatırlıyorum.

Jack rüya görmüş diyenlere ise "Allah rahatlık versin" diyorum. :asd:

Jack son sahnede öldü, diğerleri adadan kurtuldu.

Dizide verilmedi ama hayatlarının bir şekilde devam ettiğini düşünüyorum.

Adada yaşanan herşey gerçek hayattı.

Final süper miydi değil miydi tartışılır, ama kötü denilen finali gözümü kırpmadan izlediğimi hatırlıyorum.

Jack rüya görmüş diyenlere ise "Allah rahatlık versin" diyorum. :asd:

Son sahnede herkes ölmüs oluyor, Jack'in babasi zaten Jack'e "senden kisa zaman sonra ölenler oldu uzun zaman sonra ölenlerde oldu. Bu dunyayi (hayali) siz bir sekilde var ettiniz" dedi. Yani hepsi öldü ama bir sekilde (yapimcilar fantazilerini kullanarak :D) kendilerine bir "dunya" kurmuslar. Gerci bu sefer eklenen New Man In Charge bolumunde benim soyledigimin tersi gosteriliyor, hala yasiyorlar sanki. Kafam karisti :D

Lost'u cok ozledim ben, bazi diziler vardir unutulmazlar ama alisirsiniz onlarin yokluguna ama bazi diziler vardir hem unutulmaz hemde yokluguna alisamazsiniz uzulursunuz. Lost iste boyle bir diziydi ...

Son sahnede herkes ölmüs oluyor, Jack'in babasi zaten Jack'e "senden kisa zaman sonra ölenler oldu uzun zaman sonra ölenlerde oldu.

Aslında hayır. Son sahnede Jack öldü ve uçakla kaçanlar adadan kurtuldu.

Jack'in babasinin "senden kisa zaman sonra ölenler oldu uzun zaman sonra ölenlerde oldu." demesi aslında

benim söylediğim "Dizide verilmedi ama hayatlarının bir şekilde devam ettiğini düşünüyorum." dememdi.

Yani kaçanlar adadan kurtulduktan sonra normal hayatlarını yaşadılar.

Muhtemelen hastalıktan kısa süre sonra ölende oldu, eceliyle uzun zaman sonra ölende.

Dediği aslında oydu.

Hepsi öldükten sonra, bir farklı hayat daha yaşadılar ama buna gerçek denemez.

Bana sanki ölüm sonrası beyinlerinin içinde veya ruhlarının yaşadığı bir hayat gibi geldi.

Bunu ayrı ayrı yaşadılar, ama birbirlerini o hayali dünyada farklı karakterler olarak görebildiler ve iletişime geçebildiler. Buna birçok kişi ve basından da takip ettiğim kadarıyla, araf veya öyle bir yer dendi.

ama Ada kesinlikle hayal değildi.

Ada'nin gercek oldugunu bende dusunuyorum zaten, kos koca dizi'yi sahte olan birsey uzerine cevirmis olamazlar, cok sacma olurdu.

Yalniz diger dedigin seyler mantikli Turgay abi, dedigin gibi de olmus olabilir.

Son sahnede herkes ölmüs oluyor, Jack'in babasi zaten Jack'e "senden kisa zaman sonra ölenler oldu uzun zaman sonra ölenlerde oldu. Bu dunyayi (hayali) siz bir sekilde var ettiniz" dedi. Yani hepsi öldü ama bir sekilde (yapimcilar fantazilerini kullanarak :D) kendilerine bir "dunya" kurmuslar. Gerci bu sefer eklenen New Man In Charge bolumunde benim soyledigimin tersi gosteriliyor, hala yasiyorlar sanki. Kafam karisti :D

Lost'u cok ozledim ben, bazi diziler vardir unutulmazlar ama alisirsiniz onlarin yokluguna ama bazi diziler vardir hem unutulmaz hemde yokluguna alisamazsiniz uzulursunuz. Lost iste boyle bir diziydi ...

Var ettiniz dediği dünya son sezonda gösterilen normal dışı dünya. Amerika'da yaşadıkları.

Senden sonra ölenler oldu falan dediği, uçakla adadan ayrılanlar veya Hugo, belki 5 belki 100 sene yaşadılar bilemeyiz.

Son sahnede sanırim Hugo ydu dıšarda BEn I gördü. Sen içeri neden gelmiyorsun dedi ? O da ben biraz dışarıda duracağım dedi ? Neden böyle dediğini anladiniz mi ?

Son sahnede sanırim Hugo ydu dıšarda BEn I gördü. Sen içeri neden gelmiyorsun dedi ? O da ben biraz dışarıda duracağım dedi ? Neden böyle dediğini anladiniz mi ?

Daha önce bir yerde okudugum teoriye göre, Ben isledigi günahlardan dolayi (Locke'u öldürmek, onca insanı zehirlemek, vs.) digerlerine kavusamiyor. Bundan dolayi cennete (yani kiliseye) girmiyor yada giremiyor.

Tabi dogrumu bilmiyorum ama bana mantikli geldi.

Bence değil. Benim bu konuda çok enteresan düşüncelerim var.

Ben de Taner ile aynı fikirdeyim, olayların genel mantığınında bu olduğunu düşünüyorum.

Üzerinden de epey zaman geçmiş.

İsimleri hatırlamakta zorluk çekiyorum ama hatırladığım kadarıyla anlatmaya çalışayım.

İkinci hayali hayatta, hatırlarsanız herkes ayrı karakterdeydi, gerçek hayattaki arkadaş olanlar birbirini tanımıyordu.

Cennet demeyim ama o gitmeleri gereken kapının arkasındaki hayata ulaşmanın bir kuralı var.

Kural şu:

Hayalindeki hayatta, gerçek hayatındaki çok sevdiğin kişileri bir şekilde farkedip, tekrar tanışman gerekiyor.

Örneğin;

Sawyer ile Juliet, otomatik kola makinası yanında, hayali hayatta iletişime geçtikleri anda birbirlerini fark ettiler.

Yani geçmiş gerçek hayattaki sevdiklerin ile bir şekilde iletişime geçebilmen gerekiyor.

Jack ile Kate. Hugo ile deli sevgilisi. Ve diğerleri.

Son sahneyi hatırlayın. Yanında sevdiği olmayan biri var mıydı ? Yalnız olan. Yoktu.

Benjamin bir türlü hayali hayatta, gerçek hayatındaki sevdiği ile iletişime geçemedi. Fark edemedi.

Sevdikleri ise kızıydı. Karısıydı.

Hatırlarsanız, kızı sanırım hayali hayatta müzik aleti çalıyor, konser veriyor.

Yanından geçtiği halde birbirlerini fark etmiyorlardı. Hatırladınız mı ?

Ben biraz daha bekleyeceğim demesi, aslında kızını, karısını fark edebilip iletişime geçebildiği zaman, işte "o zaman ben geleceğim" demek istedi.

Yoksa cennete kabul edilmeme gibi bir durumu yok.

Yani, yazarlar konuda bayağı uçmuşlardı.

Son bölümü tekrar izleyin, anlattıklarımın ayrıntılarını hemen fark edeceksiniz.

Son sahnede olmayanlara dikkat edin.Daniel Faraday yoktu sanırım.

Olmayanlara dikkat edin, ve onların hayali hayatta hala sevdikleri ile tanışamadıklarını fark edeceksiniz.

Bende bu arada uçtum biraz. :D

Keske Lost devam etseydi. Bence acelece bitirilmis gibime geliyor, bazi olaylarin uzerinden cok cabuk gectiler. Ozellikle su son bolumlere gelinirken biraz daha detailli anlatip bir kac bolum uzatilabilirdi dizi.

Bana kalsa bir kac sezon daha uzamaliydi :D :D

Böyle bi dizinin ışığa gel gibi klişe bi sonla bitmesi rezalet bi durum.Kimse finalinin güzel olduğunu söylemesin tamamen senaristlerin işin içinden çıkamadıkları için yapılmış bi sondu bence.:).Oldu olacak hepsi Jack'in rüyasıydı deselerdi de millet boşu boşuna kafa yormasaydı :)

Geri
Üst Alt