Torreira mental yönden çok güçlü bir oyuncu değil. Profesyonel düşünmekten çok duygusal düşünüp hareket eden birisi. Arsenal'in kötü gidişatında da birçok futbolcu gibi o da sorun yaşadı, sakatlandı. Geçen sene annesini kaybetti ve ülkesine dönmek istediğini açıklamıştı. Ciddi anlamda mental olarak çökmüş durumdayken Fiorentina'ya kiralık gönderildi. İtalya zaten bildiği, parladığı bir ülkeydi. Fio kötü bir sezon geçirse de Lucas takımın parlayan yıldızlarındanmış. Formunu tekrar yukarı çekmiş, taraftarla da arasında bir bağ oluşmuş. Miş-muş diyorum çünkü geçen sezon çok iyi takip edemedim. Ama sanılanın aksine düşüşte olmayan, tekrar yükselişe geçen bir futbolcu. Yaşadığı acı durumu da geride bırakabilmişe benziyor. Ailesiyle, akrabalarıyla vakit geçiren, doğduğu yeri unutmayan da birisi. Burada taraftarla bütünleşirse bambaşka bir orta saha izleriz.
Fio'nun iyi bir orta saha rotasyonu var. Sezon sonu opsiyonu kullanmak yerine bonsevisini 8m€ civarına düşürmek için uğraştılar ama Arsenal istemedi. Onlar da o paraya Rolando'yu aldı. Bugün yine yazmıştım Fio ile yaşananları. Tabii ki sağda solda yabancı basında gördüklerim bunlar;