Burak Yildirim
Tecrübeli Üye
- 6 Ağustos 2009
- 5.569
- 1.832
- 1.748
Bu bile defans olarak 5 gol attı senin 10 numaranı sadece 2
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bu bile defans olarak 5 gol attı senin 10 numaranı sadece 2
Öncelikle savunma yapan adam tek hamleli olabilir.Bu konuda daha evvel de örnekler verdim.Nemanja Vidic de ağır bir stoperdi,Jaap Stam da ağır bir stoperdi veya Barzagli de ağır bir stoper.Senin stoperlerinden biri ağır olabilir fakat bunu bir süpürücü,seri,çabuk bir adamla dengeleyebilirsin.Varane 1.91 ,boyuna nazaran bir tık çevik olmasına rağmen Sneijder içinden geçebildi mesela.Burada önem arzeden şey takım savunmasıdır.Yoksa dünyanın Lpool ile en hızlı futbolunu oynayan Tottenham elenmezdi Juveye.Davinson müthiş çevik bir adam ama açık verdikleri vakit iki maç genelinde de efsane oynamasına rağmen rakiplerini yakalayamadı.Kaldı ki bence Maicon-Serdar veya Maicon-Denayer bahsettiğim birbirini dengeleyebilecek ikililer,Serdar'ın savrukluğunu bir kenara atarsak.Geçelim bu günümüz futbolu argümanını o yüzden.Her seri stoper iyi olmadığı gibi her ağır stoper de kötü değil.Fatih Terim'in oyun anlayışıyla stoperlerin özelliklerinin çok önemli bir bağı yok.Gegenpressing oynayacaksan öndeki üçlü basarken ortasahan ve defansın da bu baskıya katılıp araya boşluk sokmayacak,bir bütün halinde yaparsın bunları.Kaptırdığın topları da çabuk olan stoperine ve beklerin kademesine emanet edersin.Pope de 1.88 çok süratli bir stoper değildi biz o pres oyununu oynarken.
Devam edelim...Risk alıp attığı paslar demişsin.Devamlı bir şekilde maç kaçırmadan bu sezonu izledim.Birçok pozisyonda çok iyi diagonal paslar atıp oyunu açabildiğine şahit olmuşumdur,isabetsiz pasları da olmuştur ama burada sorun Maicon değil 6 numara ve 8 numaran.Oyun kurma işini onlar yapamadığı için Maicon'a kalıyor ki dün şahit olduk Maicon yokken çıkışlarımız öncesine nazaran daha savruktu Fernando da kötü olunca.
Chedjou konusunda haklı çıkman seni dahi yapmıyor.O salak herifin bok gibi bir stoper olduğunu azıcık futboldan anlayan herkes çözebilirdi biz de söyledik zaten.
Pozisyon bilgisi konusunda da senin aksine kesinlikle kötü olduğunu düşünmüyorum.Bana kalırsa iyi yönlerinden biri bu hatta Fernando gibi.Çok kez son müdahaleyi yapmışlığını gördüm,evet hatalı olanlar da var ama hatasız oynayan herhangi bir savunmacı yok dünya üzerinde.
İstediğin kadar büyük puntoyla çöp yazabilirsin,bu Maicon'u çöp yapmaz üzgünüm.Burada verilen ağır tepkilerin çoğu da Gençler maçı sonrası maç bazlı yorumlar kaldı ki.
Mevzu saygı değil yahu tartışıyoruz şurada,saygısızlık olarak gördüğüm bir post olsa ona göre yazardım.Bahsettiğim stoperlerden biri bilfiil ilk 11 oynuyor Juventus'ta.Maç izlerken sadece Galatasaray'a odaklanmayın derim.Varane'ı örnek verdim hakeza Vidic dünyada en hızlı futbolun oynandığı ligin en iyi stoperiydi.Şu avatarınızdaki elemanın ilk maçından sonra ciğerlerim dışarı çıkıyordu dediği ligden bahsediyorum.Oturup vakit ayırsam bunlara birsürü örnek katabilirim.Dünyanın en seri defans oyuncusu da olsa açık alanda çoğu zaman bir şansı olmaz üstüne topla gelen çabuk futbolcuya karşı.Sizin görüşünüze saygım var benim. Dahilik falan tasladığım yok.
Bu arada bahsettiğiniz stoperler futbolu bıraktı. Dediğim gibi günümüz futbolunda böyle adamlara yer yok artık.
Ayrıca onun çöp olmasının nedeni yavaşlığı veya çevik olmaması değil, bu yaşına rağmen pozisyon bilginin olmaması.
İşimden dolayı bende her maçı izledim ve içerdeki tüm maçları çıplak gözle.
Tek hamleli olmasının nedeni mental sorunlar zaten. Eğer arkada eksikken adamla kalıp risk almazsın ama mükemmel savunmacımız her topu kayarak alıp gideceğini düşündüğünden ceza sahası içi dışı fark etmeksizin herkese ilk topta dalıyor.
Neyse uzatmaya gerek yok. Benim görüşüm bu kendisi için verilen rakam, yaşı ve gösterdiği performans ile tam bir çöptür.