Maicon'un tutarlı bir şekilde eleştirilmesini anlayabilirim ama çöp olan birşey varsa Maicon'dan ziyade bu ifadeyi barındıran yorumlar çöp.Östersunds maçı geliyor hala önümüze işin komik tarafı.
Şimdi Östersunds maçını söylememin nedeni çöp yazdığım tarih ile alakalı.
Neyse açıklayayım çöp yazmamın nedenlerini.
Öncelikle mental sorunları var. Savunma yapan adam tek hamleli olamaz hele günümüz futbolunda bunun gibi kaplumbağalara hiç yer yok.
Özellikle Fatih Terim'in oyun anlayışı ile bu tarz bir stoperle hayatta oynayamazsınız.
Hoca değeri düşmesin diye baya katlandı kendisine ama yapacak bir şey yok sonunda vurdu neşteri.
Evet 5 gol attı zaten tek artısı bu bir de ara sıra defanstan çıkarken
risk alıp attığı %40 isabetli dikine paslar var.
Fakat bireysel hatalarından da en az 5 gol yedirdi. Bunu göremiyorsanız diyecek bir şey yok.
Yıllarca Chedjou denen salak savunmacı için burada herkesle tartıştım. Sağ olsun bana kendisi Chedjou'yu bile unutturdu.
Yavaş olabilir bir stoper gerçi yavaş değil çok yavaş ama eğer yavaşsan ve bu yaşta bu tecrübeye sahipsen pozisyon bilgin ile yavaşlığını kapatabilirsin.
Maicon'un çöp olmasının sebebi yavaş olması değil pozisyon bilgisinin olmaması. Arkada 2'ye 2 veya 3'e 3 kaldığımız tüm pozisyonlarda yanlış adama gidiyor. Bir savunmacı bu yaşlarda hala pozisyon alamıyorsa açık net ÇÖPTÜR kimse kusura bakmasın.
Rakip kalede kafa topunda iyi tıpkı Chedjou gibi ama defanstayken cepheden gelenler neyse de yan toplarda hava topu ile karşılama yok.
Östersunds maçı dışında yukarıda yazdığım hataları her maç en az bir kere tekrarlıyor. Bu hataların hepsinin gol olup olmaması onu iyi savunmacı yapmaz. Çöp olmasının nedeni bu.
Vakit olsa en az 5 video ile bu yazdıklarımı desteklerdim. Zaten savunmacıdan anlayanlar yukarıda yazdıklarımdan sonra hangi pozisyonlardan bahsettiğimi anlamışlardır.
Stoper mevkisi riski kaldırmaz en az hata ile oynayan adamla çıkacaksın maça ve bir stoper önce ilk görevi olan savunmayı kusursuz yapmalı sonra atağı düşünebilir.