# Maicon Pereira Roque

şu anki haliyle visça veya eliadan bacak arasi yiyip gol yedirme olasiligi yüksek oldugu için oynatilmamasi yerindeydi

ya toparlanmasi lazim ya yedekte oturmasi lazim

CL için yetersiz teklif varsa satılmalı

Serdar'ın sakatlanma olayları olmasa Maicon'dan kat kat ileride bu sene o sıkıntıyı da aşmış gibi duruyor nazar değmesin

belhanda-feghouli-maicon-rodriguez gelen teklifler değerlendirilip zarar etmeden yollanmalı.maicon çok ağır ve hantal.bu haliyle CL ye gidersek elek yaparlar kendisini.

Sene sonuna kadar Belhanda ve Maicon şampiyonluk yolunda çok ekstra katkı vermeleri gerekiyor ki bu takımda ki yerlerini koruyabilsinler. Yoksa seneye kendilerini takımın dışında bulacaklar ...

Bence Bjk maçında Denayer yerine Maicon oynamalı. Bjk'de Maicon'u zorlayacak kadar atlet sprinter oyuncu yok. Aynı zamanda sıklıkla kenar ortaları üzerinden pozisyon üretmeye çalışan bir takım. Denayer daha çevik ve geniş alanda daha hızlı olabilir ancak çok fazla orta yapan bir takıma Maicon daha iyi gelir gibi. Ayrıca şunu da es geçmeyelim; Maicon, Brezilya liginin ilk yarısını oynayip bize geldi, yani 1,5 sezondur uzun bir tatil geçirmedi adam. Ligin son haftalarina doğru düşüş yaşaması normal. Alanya maçında da Denayer oynasın 2 haftalık dinlenme ile zinde bir Maicon Bjk maçında bize fayda sağlar.

Yaz transfer döneminde inşallah Maicon ve Belhanda ikilisiyle çok zarar etmeden yollarımızı ayırabiliriz

ÇÖP güzel kazık soktular yine!

Daha önce uefa eleme turunda deplasmanda yaptığı harika savunma sonucu çöp olduğunu 23 Temmuz'da yazmıştık.

8 milyoncuk çok güzel bir kazık oldu.

Ujfalusi'den sonra stopere 20 milyon euro harcayıp bir tane sol ayaklı veya kariyeri boyunca sol stoper oynamış adam alamıyorlarsa orada oturan scout ulemaları ne işe yarıyor?
Biri bunu açıklasın artık...

Bakın zor değil; Braga biz bu adama 8 milyon verdiğimiz tarihlerde 4'de 1 fiyatına Maritimo'dan mükemmel bir Brezilyalı stoper aldı.
Bu sezon ki performansı;

Raúl Silva - Ayrıntılı performans bilgileri

ÇÖP güzel kazık soktular yine!

Daha önce uefa eleme turunda deplasmanda yaptığı harika savunma sonucu çöp olduğunu 23 Temmuz'da yazmıştık.

Ujfalusi'den sonra stopere 20 milyon euro harcayıp bir tane sol ayaklı veya kariyeri boyunca sol stoper oynamış adam alamıyorlarsa orada oturan scout ulemaları ne işe yarıyor?

Bakın zor değil; Braga biz bu adama 8 milyon verdiğimiz tarihlerde 4'de 1 fiyatına Maritimo'dan mükemmel bir Brezilyalı stoper aldı.
Bu sezon ki performansı;

Hoşgeldin aga

Alemin Tek Kralı

Maicon'un tutarlı bir şekilde eleştirilmesini anlayabilirim ama çöp olan birşey varsa Maicon'dan ziyade bu ifadeyi barındıran yorumlar çöp.Östersunds maçı geliyor hala önümüze işin komik tarafı.

Defansı iyi toparlıyor, bunu kabul ediyorum, ama adam ağır. Ve bunu kompanse edecek fazla savunma özellikleri yok.

Alanyada da hızlı oyuncular var yedek olmalı, bjk maçında sahada olmalı.

Maicon'un tutarlı bir şekilde eleştirilmesini anlayabilirim ama çöp olan birşey varsa Maicon'dan ziyade bu ifadeyi barındıran yorumlar çöp.Östersunds maçı geliyor hala önümüze işin komik tarafı.

Şimdi Östersunds maçını söylememin nedeni çöp yazdığım tarih ile alakalı.
Neyse açıklayayım çöp yazmamın nedenlerini.
Öncelikle mental sorunları var. Savunma yapan adam tek hamleli olamaz hele günümüz futbolunda bunun gibi kaplumbağalara hiç yer yok.
Özellikle Fatih Terim'in oyun anlayışı ile bu tarz bir stoperle hayatta oynayamazsınız.
Hoca değeri düşmesin diye baya katlandı kendisine ama yapacak bir şey yok sonunda vurdu neşteri.
Evet 5 gol attı zaten tek artısı bu bir de ara sıra defanstan çıkarken risk alıp attığı %40 isabetli dikine paslar var.
Fakat bireysel hatalarından da en az 5 gol yedirdi. Bunu göremiyorsanız diyecek bir şey yok.

Yıllarca Chedjou denen salak savunmacı için burada herkesle tartıştım. Sağ olsun bana kendisi Chedjou'yu bile unutturdu.
Yavaş olabilir bir stoper gerçi yavaş değil çok yavaş ama eğer yavaşsan ve bu yaşta bu tecrübeye sahipsen pozisyon bilgin ile yavaşlığını kapatabilirsin.

Maicon'un çöp olmasının sebebi yavaş olması değil pozisyon bilgisinin olmaması. Arkada 2'ye 2 veya 3'e 3 kaldığımız tüm pozisyonlarda yanlış adama gidiyor. Bir savunmacı bu yaşlarda hala pozisyon alamıyorsa açık net ÇÖPTÜR kimse kusura bakmasın.
Rakip kalede kafa topunda iyi tıpkı Chedjou gibi ama defanstayken cepheden gelenler neyse de yan toplarda hava topu ile karşılama yok.
Östersunds maçı dışında yukarıda yazdığım hataları her maç en az bir kere tekrarlıyor. Bu hataların hepsinin gol olup olmaması onu iyi savunmacı yapmaz. Çöp olmasının nedeni bu.
Vakit olsa en az 5 video ile bu yazdıklarımı desteklerdim. Zaten savunmacıdan anlayanlar yukarıda yazdıklarımdan sonra hangi pozisyonlardan bahsettiğimi anlamışlardır.
Stoper mevkisi riski kaldırmaz en az hata ile oynayan adamla çıkacaksın maça ve bir stoper önce ilk görevi olan savunmayı kusursuz yapmalı sonra atağı düşünebilir.

Son düzenleme:
O maçlarda Gomis de berbattı mesela. Ya da diğer tüm oyuncular.

Takım olarak ayakta uyuyorduk Tudor muhteşem hazırlamış takımı o maçlara gerçekten.

sent via GSC

Bu sezon ki performansı;

seni o gün eleştirmiştim.. şimdi düşünüyorum da ne kadar haklıymışsın

Şimdi Östersunds maçını söylememin nedeni çöp yazdığım tarih ile alakalı.
Neyse açıklayayım çöp yazmamın nedenlerini.
Öncelikle mental sorunları var. Savunma yapan adam tek hamleli olamaz hele günümüz futbolunda bunun gibi kaplumbağalara hiç yer yok.
Özellikle Fatih Terim'in oyun anlayışı ile bu tarz bir stoperle hayatta oynayamazsınız.
Hoca değeri düşmesin diye baya katlandı kendisine ama yapacak bir şey yok sonunda vurdu neşteri.
Evet 5 gol attı zaten tek artısı bu bir de ara sıra defanstan çıkarken risk alıp attığı %40 isabetli dikine paslar var.
Fakat bireysel hatalarından da en az 5 gol yedirdi. Bunu göremiyorsanız diyecek bir şey yok.

Yıllarca Chedjou denen salak savunmacı için burada herkesle tartıştım. Sağ olsun bana kendisi Chedjou'yu bile unutturdu.
Yavaş olabilir bir stoper gerçi yavaş değil çok yavaş ama eğer yavaşsan ve bu yaşta bu tecrübeye sahipsen pozisyon bilgin ile yavaşlığını kapatabilirsin.

Maicon'un çöp olmasının sebebi yavaş olması değil pozisyon bilgisinin olmaması. Arkada 2'ye 2 veya 3'e 3 kaldığımız tüm pozisyonlarda yanlış adama gidiyor. Bir savunmacı bu yaşlarda hala pozisyon alamıyorsa açık net ÇÖPTÜR kimse kusura bakmasın.
Rakip kalede kafa topunda iyi tıpkı Chedjou gibi ama defanstayken cepheden gelenler neyse de yan toplarda hava topu ile karşılama yok.
Östersunds maçı dışında yukarıda yazdığım hataları her maç en az bir kere tekrarlıyor. Bu hataların hepsinin gol olup olmaması onu iyi savunmacı yapmaz. Çöp olmasının nedeni bu.
Vakit olsa en az 5 video ile bu yazdıklarımı desteklerdim. Zaten savunmacıdan anlayanlar yukarıda yazdıklarımdan sonra hangi pozisyonlardan bahsettiğimi anlamışlardır.
Stoper mevkisi riski kaldırmaz en az hata ile oynayan adamla çıkacaksın maça ve bir stoper önce ilk görevi olan savunmayı kusursuz yapmalı sonra atağı düşünebilir.

Öncelikle savunma yapan adam tek hamleli olabilir.Bu konuda daha evvel de örnekler verdim.Nemanja Vidic de ağır bir stoperdi,Jaap Stam da ağır bir stoperdi veya Barzagli de ağır bir stoper.Senin stoperlerinden biri ağır olabilir fakat bunu bir süpürücü,seri,çabuk bir adamla dengeleyebilirsin.Varane 1.91 ,boyuna nazaran bir tık çevik olmasına rağmen Sneijder içinden geçebildi mesela.Burada önem arzeden şey takım savunmasıdır.Yoksa dünyanın Lpool ile en hızlı futbolunu oynayan Tottenham elenmezdi Juveye.Davinson müthiş çevik bir adam ama açık verdikleri vakit iki maç genelinde de efsane oynamasına rağmen rakiplerini yakalayamadı.Kaldı ki bence Maicon-Serdar veya Maicon-Denayer bahsettiğim birbirini dengeleyebilecek ikililer,Serdar'ın savrukluğunu bir kenara atarsak.Geçelim bu günümüz futbolu argümanını o yüzden.Her seri stoper iyi olmadığı gibi her ağır stoper de kötü değil.Fatih Terim'in oyun anlayışıyla stoperlerin özelliklerinin çok önemli bir bağı yok.Gegenpressing oynayacaksan öndeki üçlü basarken ortasahan ve defansın da bu baskıya katılıp araya boşluk sokmayacak,bir bütün halinde yaparsın bunları.Kaptırdığın topları da çabuk olan stoperine ve beklerin kademesine emanet edersin.Pope de 1.88 çok süratli bir stoper değildi biz o pres oyununu oynarken.
Devam edelim...Risk alıp attığı paslar demişsin.Devamlı bir şekilde maç kaçırmadan bu sezonu izledim.Birçok pozisyonda çok iyi diagonal paslar atıp oyunu açabildiğine şahit olmuşumdur,isabetsiz pasları da olmuştur ama burada sorun Maicon değil 6 numara ve 8 numaran.Oyun kurma işini onlar yapamadığı için Maicon'a kalıyor ki dün şahit olduk Maicon yokken çıkışlarımız öncesine nazaran daha savruktu Fernando da kötü olunca.
Chedjou konusunda haklı çıkman seni dahi yapmıyor.O salak herifin bok gibi bir stoper olduğunu azıcık futboldan anlayan herkes çözebilirdi biz de söyledik zaten.
Pozisyon bilgisi konusunda da senin aksine kesinlikle kötü olduğunu düşünmüyorum.Bana kalırsa iyi yönlerinden biri bu hatta Fernando gibi.Çok kez son müdahaleyi yapmışlığını gördüm,evet hatalı olanlar da var ama hatasız oynayan herhangi bir savunmacı yok dünya üzerinde.
İstediğin kadar büyük puntoyla çöp yazabilirsin,bu Maicon'u çöp yapmaz üzgünüm.Burada verilen ağır tepkilerin çoğu da Gençler maçı sonrası maç bazlı yorumlar kaldı ki.

Geri
Üst Alt