Mali Genel Kurul'u İnceleyen Müfettişler Raporlarını Tamamladılar

Bayağı gazeteci dinlendirdi. İptal olursa şaşırmamak lazım, o yüzden konusu bulunsun. Adayları görünce hayırlısı olabilir.

Niye iptal edilecek anlamadım mali ibra olmaması mı gerekiyordu?

Bir şey çıkacağını sanmıyorum çıksa bile kendi isteğiyle seçim kararı alır yine gider.

Galatasaray'da ibrasizlıkla sonuçlanan genel kurul sonrası dernekler masasına bağlı müfettişler süreci denetlemek için harekete geçmişti. Raporlarını hazırladılar. Yarın teslim etmeleri bekleniyor. Olası bir olumsuzlukta mali genel kurulun iptali söz konusu olabilir.

Yapılan denetleme sadece son olarak yapılan mali genel kurulun dışında Mustafa Cengiz yönetiminin ibra edilmediği bir önceki genel kurulu da kapsayabilir. O da müfettişlerin raporuna göre iptal edilebilir.

Gelelim seçim sürecine. Burak Elmas yönetimi seçim kararını ibrasizlik sebebiyle almadı. Başkan ve yönetim istifa edipte seçim kararı alabilirdi. O da uygulanmadı. Yönetim kurulu kararı ile seçime gidildiği açıklandı. Alınan bu yk kararı değiştirebilir mi?

Seçim sonuçlu alınan yönetim kurulu kararı mali genel kurulların iptali sebep gösterilerek iptal edilebilir. Ancak ben bu iptalin seçim iptali değil seçim ertelemesi olabileceğini öngörüyorum. Daha sonra belirlenecek bir tarihe seçim ertelenebilir. Mesela sonbaharda olabilir.

İleri tarihe ertelenecek seçim kararı sonrası iptal edilen mali genel kurullar yeniden yapılır. Hatta tüzük tadili genel kurulu bile dernekler masasının olası bir iptal kararı sonrası ivedilikle gündeme gelebilir. Sonrasında seçimli genel kurul yapılabilir.

(@alpermertt)

Son düzenleme:
Dernekler masasının iptal etme hakkı yokmuş. Raporunda usulsüzlük bildirebilir ama bunu mahkemeye taşımalıymış iptal için. Bence seçim olur iptal edilecek bir usulsüzlükte olmadı diye düşünüyorum.

Ben Burak elmas lehini bir karar çıksa bile göreve devam edeceğini düşünmüyorum açıkçası kendisi seçim kararı alır bırakır yine.
Zaten açıklanan seçim kararında seçim yönetim kurulu kararınca alındı yani usulsüzlük olmuştur deseler bile seçim takviminin devam etme ihtimalide var.

böyle müfettişler nedense sadece bize geliyorlar hiç şikecilerin 8jk kongrelerıne gitmiyorlar

Bu arada biran önce bu tüzük değişmeli idari ibrasızlık kaldırılmalı, elektronik oylama, dernek- sportifin mali yıllarının eşitlenmesi, Mali Genel Kurulların 2 güne yayılması, İdari ibrasızlık yerine yönetimlerin sadece 2. senelerinde olacak güven oylaması olması gibi şeyler getirilerek şu tüzük artık güncellenmeli.

Seçim kararı 28.1'den açıklandı yani ibrasızlıktan değil de yönetim kararı ile seçim alındı o yüzden seçim iptali yada ertelemesi gibi bir konunun olacağını hiç düşünmüyorum.
Renktaş bal gibi biliyoruz ibra olmadığı için seçime gittiğini. 28.1 maddesini yürürlülüğe sokması gerekiyordu, soktu. Şu tarz argümanlar Eşref ya da MÖztürk destekleyen üyelerin argümanları. Genel kurulun tekrar yapılması gerekir kararı çıkarsa seçim ertelenir. Tekrar ibra olmazsa yapılır.

Renktaş bal gibi biliyoruz ibra olmadığı için seçime gittiğini. 28.1 maddesini yürürlülüğe sokması gerekiyordu, soktu. Şu tarz argümanlar Eşref ya da MÖztürk destekleyen üyelerin argümanları. Genel kurulun tekrar yapılması gerekir kararı çıkarsa seçim ertelenir. Tekrar ibra olmazsa yapılır.

İbrasızlıktan dolayı seçim kararı açıklansaydı 87.22'den açıklanması gerekiyormuş. Belki bu durumu ön gördüler ve seçim de aksama olmasın diye 2817'den yani yönetim kararıyla seçim kararı aldılar. Çünkü bu bahsedilen incelemeyi yapan kurumun Genel Kurulu iptal etme yetkisi yokmuş tavsiye verebilirmiş ve iptal edilmesi için mahkemeye gidilmesi gerekiyormuş.

Geri
Üst Alt