Barca Rijkardi bile buyuk teknik direktor gosterdi.
Barcanin arkasindaki beyin Dunya futbol tarihinin en onemli beyinlerinden olan Cruyff ve onun hazirladigi altyapi idi.
Pep heyknessin bayernine bir halt katamadi. Geriletti.
Bakalim City de Mancinin Fergusona karsi basardigini basarabilecek mi gorucez??
Ama bak sen bilmiyorsun, bilmiyorsun derken "sen bu işten anlamazsın" anlamında söylemiyorum, konuyu bilmiyorsun, Bayern Guardiola'yı "CL kupasını bize getir" diye almadı. Takımı dönüştürüp Barcelona gibi dominant oynatması için aldı, ki bu projeye Bayern 2009 yılında Van Gaal'i işe alarak başladı, Van Gaal'le kişisel bazda geçimsizlik yaşadılar ve yerine geçici Heynckes'i getirdiler projenin ikinci ayağı olarak, Heynckes ben emekli oluyorum deyince Bayern de projenin 3. ayağı olarak Guardiola'yı aldı.
Ben bunu derken fikir söylemiyorum, bilgi veriyorum, böyle bir sipariş verdi Bayern Guardiola'nın eline. (çok isteyene üşenmem kitabından scan edip geçerim bi ara)
Allahı var adam da yaptı. Direkt oynamaya alışmış bi Alman takımını ne kadar Barcelona yapabilirsen o kadar yaptı herif, baya da kupa aldı. Çok da güzel futbol oynadılar. Gerçi alt yapıyı Van Gaal kurmuştu ve Heynckes'le de yüzde 60'larda topa sahip oynuyordu Bayern, burda Heynckes de Heynckes diye atıp tutan 10 kişi varsa yarısı sadece o Barcelona maçlarını izledi sanırım.
Yalnız ben böyle bi düşünce görmedim "CL'yi alamadı". CL'yi almak çok kolay çünkü.. Real ve Barca daha güçlüydü kağıt üstünde ve sahada, Atletico talihsizlik oldu Müller penaltı kaçırdı filan.
Pep çok iyi td, Bayern çok uğraştı 3 yıl daha kalması için, camialarındaki medyadan konuşan Beckenbauer, Hitzfeld gibi isimler de medyaya çıkıp kalmasını istediler, Almanlar genel olarak istedi Alman futboluna çok şey kazandırdı diye, ama kan uyuşmazlığı oldu orda, çalışma tarzları uymadı. Yoksa yılda 20 milyondan 3 yıl için 60 milyon koydular önüne. Ama Bayern prensiplerinden vazgeçmez, ipleri hocaya bırakmaz, transferi kendi yapar vs böyle de iyi bence.
Guardiola Ancelotti'ye çok iyi bir takım bıraktı, Ancelotti kendi de söyledi zaten harika takım bıraktı diye, her taktiği oynayabilen 3-4-3 4-4-2 3-3-4 ne istersen anında oynayabilen esnek bi takım bıraktı herif. Ancelotti Bayern'le daha uygunlar bence, Ancelotti belli bi stili olmayan sonuca oynayan adam, şunu oynat diyorsun onu oynatıyor. Kendi kitabında yazmış Chelsea'de Abramoviç maçı beğenmediğinde bunu çağırıyormuş "böyle böyle istemiyorum" deyip hesap soruyormuş, bu da gidip ona göre oynatıyormuş. Real'de Perez çağırıp "Bale mevkisinden memnun diil, icabına bak" diyormuş, bu da gidip Bale'i ikna etmeye çalışıyormuş. Bayern'de çok işine karışmazlar bunun, çok başarılı olur bu.