Manchester City Takip Başlığı

ben şu andaki topçulardan bahsediyorum kim mesela yaya dan üstün oyuncu şu anda faal olarak oynayanlar içinde, iniesta xavi diyebiliriz mevkileri tam anlamıyla aynı olmasada,xabi alonsomu üstün mesela ya da ramirez ben göremiyorum açıkçası yanına yaklaşan baska oyuncu

Ee işte cevabı verdin.

Her sene CL'de finalde-yarı finalde, liginde kupalarda finalde-yarı finalde, liginde 1.ci, 2.ci, DK'da, EU Cup'ta gördüğün adamlar olay adamlardır bunlar. Her şampiyona da önemli işler yaparlar vs...

Oynayan bir oyuncu henüz efsane olmaz. Futbolu bırakır ve legend olur. Oynadığı dönemde her gittiği takımda üst düzey oyuncu olur. Agüero böyle değildi mesela A.Madrid'de. Evet takımın iyi oyuncularından biriydi ama Milli Takım'da bile yedekte idi. Maradona torpillisi Man. City'e aldılar. Haa kötü oyuncu demiyorum ama gelişimi böyle oldu. Durun hele diyoruz.

Ben sizi anlıyorum ama syntax'ınızda sorun var. Yahu seneye nice isimler çıkacak hepsi mi üst düzey oluyor bunların :)

oyuna direk etki eden,tek başına maç alabilen oyuncu üst düzeydir diyerek açayım konuyu, ben senin dediğinide anladım ama üst düzey kavramından çıkardığımız anlamlar farklı diyelim

Cristiano Ronaldo - Latest news on Real Madrid's Portuguese midfielder - Telegraph

Aynı site, farklı başlık. :asd2: Gerçi burda midfielder diyerek biraz ileri gitmişler ama tıklayınca "winger" yazıyor.

Ya Talha bayma insanı. Ben sana örnek verdim. Elbette mid-fielder yazar. Ama siz "forvet değil" dediniz. Fark bu. Kağıt üstünde olduğunu da söyledim. Ronaldo kağıt üstünde orta saha gibi yazılır çok kez. Ama defansa pek gelmez değil mi ? Onu hep aktif gol pozisyonunda etken-edilgen ya da asistör görürsün ? Onu geç CL'de, Ligde, Kupalarda top scorer listesinde adı varsa kafidir.

oyuna direk etki eden,tek başına maç alabilen oyuncu üst düzeydir diyerek açayım konuyu, ben senin dediğinide anladım ama üst düzey kavramından çıkardığımız anlamlar farklı diyelim

Farklı çünkü bu sosyal medya ile işler iyice cıvıdı. Üst düzey adamlar 3-5 yılda sükse yapar sonraki 3-5 yılda reislik. Göetze dün bir bugün 2.

ronaldo messi diğer oyunculardan farklı değerlendirilmesi gereken oyunculardır,arkadaş en iyi 10 forvet diye yazınca iş karıştı,en iyi 10 kanat oyuncusu listesinede koysan ronaldo yine listeye girer

ronaldo messi diğer oyunculardan farklı değerlendirilmesi gereken oyunculardır,arkadaş en iyi 10 forvet diye yazınca iş karıştı,en iyi 10 kanat oyuncusu listesinede koysan ronaldo yine listeye girer

Neden farklı sorabilir miyim ?

Değerlendiri misin peki onları ?

Dur ben yapayım bu mantığınıza göre.

Üst düzeyin üst düzeyi mi ?

Yahu üst düzey. Avrupa'da üstün takımların üstün oyuncusudur. Rakip özel önlem alır, ona rağmen skoru değiştirir, gözler onları arar vs..

Messi - Agüero karşı karşıya olduğu maçta kimse Agüero'yu Yaya'yı izlemez değil mi mesela ?

ama Real-Galatasaray maçında, Drogba'yı-Hagi'yi izledi hepsi :) Aha sana üst düzey.

birader senede 50 gol atan adam forvettir ok? yok orda left wing yazıyomuş bilmem neymiş senede 50 gol atamayan takımlar var. neyin derdindesin. neymar da aynen böyle bir forvettir yakında onunda 50 gol attığını görücez. üye sorumlususun derken klasik üyelerin açtıkları konular silinebiliyor sen aç garanti olsun

50 gol atan adam forvet değildir, gol kralı olan orta sahalar, kanatlar vardır ve bunlar forvet değildir.

Benzema, Agüero gibi isimler iyi oyuncular yıldız oyunculardır. Üst düzey değillerdir.

Üst düzey dediğiniz adamlar, yıllar yıllar sonra da hatırlanır. Üst düzey işte ötesi yok. Bu isimler futbolu bıraktığında "legend" olarakta bilinir.

Bu iş bu kadar basitken her dönemin çakma ergenleri 2 gol atan yüksek transfer olan her ismi buraya üst düzey diye taşımasın kimse. Dünkü b.k eski Bvb'li yeni Münihli adı neyse adamı üst düzey yapmayın hemen. Bismillah derler adama.

Ben buna katılmıyorum, bence üst düzey = mevkisinin en iyilerinden. Demek istediğim, bence "üst düzey" ve "efsane" kavramları farklı.

Lahm mesela üst düzeydir, belki "efsane" olarak anılmayabilir sonradan ama benim kavramıma göre üst düzeydir. Maicon Inter döneminde üst düzey bi bekti mesela. Ve Ashley Cole... De Rossi üst düzeydir, Busquets üst düzeydir mesela. Neden bek ve defansif orta saha örnekleri verdim? Biraz önceki 3. maddenden dolayı. Göze batmak zorunda da değiller bence.

ya messiyle ronaldoya forvet değil demeniz bir utanç vesilesidir allah aşkına uzatmayın susun uyuyun yaa

Neden farklı sorabilir miyim ?

Değerlendiri misin peki onları ?

Dur ben yapayım bu mantığınıza göre.

Üst düzeyin üst düzeyi mi ?

Yahu üst düzey. Avrupa'da üstün takımların üstün oyuncusudur. Rakip özel önlem alır, ona rağmen skoru değiştirir, gözler onları arar vs..

Messi - Agüero karşı karşıya olduğu maçta kimse Agüero'yu Yaya'yı izlemez değil mi mesela ?

ama Real-Galatasaray maçında, Drogba'yı-Hagi'yi izledi hepsi :) Aha sana üst düzey.

senede bir takım kadar gol atan adamlar bunlar, ben messi ronaldoyu forvet diye kalıba sokmam komple futbolcudur ikiside, drogba hagiye laf atan yok ki onlar üst düzey oyuncu olmanın yanında ayrıca efsanelerdir,ama aguero yaya toure gibi adamlar üst düzeyin kralıdır ama efsane değildir fark bu bence

50 gol atan adam forvet değildir, gol kralı olan orta sahalar, kanatlar vardır ve bunlar forvet değildir.

Ben buna katılmıyorum, bence üst düzey = mevkisinin en iyilerinden. Demek istediğim, bence "üst düzey" ve "efsane" kavramları farklı.

Lahm mesela üst düzeydir, belki "efsane" olarak anılmayabilir sonradan ama benim kavramıma göre üst düzeydir. Maicon Inter döneminde üst düzey bi bekti mesela. Ve Ashley Cole... De Rossi üst düzeydir, Busquets üst düzeydir mesela. Neden bek ve defansif orta saha örnekleri verdim? Biraz önceki 3. maddenden dolayı. Göze batmak zorunda da değiller bence.

Maicon ne oldu sonra peki Talha ?

10 sene sonra hatırlamaz kimse. Carlos unutulmaz ama işte. Efsane olman için o işi tadında ve en iyi yerde bırakıp üst düzey bir geçmişe sahip olman gerekir demektir. Efsane öyle olunur. Bu adamların bir aurası vardır. Karakterleri olur. Bu böyledir hacılar. Size göre her sene 10 adam üst düzey. Diğerleri ? Messi ? diyoruz o ayrı diyorsunuz. Ayrı-gayrı değil işte.

Arda'da üst düzey, Mesut'da ? Öyle mi oluyor peki ?

senede bir takım kadar gol atan adamlar bunlar, ben messi ronaldoyu forvet diye kalıba sokmam komple futbolcudur ikiside, drogba hagiye laf atan yok ki onlar üst düzey oyuncu olmanın yanında ayrıca efsanelerdir,ama aguero yaya toure gibi adamlar üst düzeyin kralıdır ama efsane değildir fark bu bence

Drogba efsane olmadı henüz. Aktif oynuyor. Büyük efsane adayıdır. Böyle oyuncu olursan üst düzey olursun. Agüero değildir. Henüz değildir.

Ya Talha bayma insanı. Ben sana örnek verdim. Elbette mid-fielder yazar. Ama siz "forvet değil" dediniz. Fark bu. Kağıt üstünde olduğunu da söyledim. Ronaldo kağıt üstünde orta saha gibi yazılır çok kez. Ama defansa pek gelmez değil mi ? Onu hep aktif gol pozisyonunda etken-edilgen ya da asistör görürsün ? Onu geç CL'de, Ligde, Kupalarda top scorer listesinde adı varsa kafidir.

Peki o zaman şu şekilde ifade edeyim. Aguero, RvP gibilerin "forvet" kategorisine girdiği yerde Ronaldo, Neymar gibi oyuncuları aynı kategoriye almak doğru değil. "Inside Forward" olabilir ama "forvet" olamaz. Ki forvetten de kasıt "striker"dır zaten.

Maicon ne oldu sonra peki Talha ?

10 sene sonra hatırlamaz kimse. Carlos unutulmaz ama işte. Efsane olman için o işi tadında ve en iyi yerde bırakıp üst düzey bir geçmişe sahip olman gerekir demektir. Efsane öyle olunur. Bu adamların bir aurası vardır. Karakterleri olur. Bu böyledir hacılar. Size göre her sene 10 adam üst düzey. Diğerleri ? Messi ? diyoruz o ayrı diyorsunuz. Ayrı-gayrı değil işte.

Arda'da üst düzey, Mesut'da ? Öyle mi oluyor peki ?

Diyorum ya, "üst düzey" ve "efsane" kavramları ayrı benim için. :D

Torres de zamanında üst düzeydi mesela. :D Kavram meselesi.

yayanın fulhama attığı free kick

[media]https://www.youtube.com/watch?v=KOqgdpWDNXk[/media]

Peki o zaman şu şekilde ifade edeyim. Aguero, RvP gibilerin "forvet" kategorisine girdiği yerde Ronaldo, Neymar gibi oyuncuları aynı kategoriye almak doğru değil. "Inside Forward" olabilir ama "forvet" olamaz. Ki forvetten de kasıt "striker"dır zaten.

Forward'ı çok kısıtlamamak lazım Talha. Hatayı burada yapıyorsunuz. Tamam dediğin terimler mevcut. Ancak futbol çok basit.

Gole yakın, sahanın 3.bölgesini ağırlıklı kullanan ve gol-pozisyonlarda etken/edilgen oyuncuların büyük çoğunluğu forvettir. Striker daha farklı. Tamamen 3.bmlge oyuncusu. Örnek, Jardel mesela. Striker. Çakar geçer. Ama üstte Serkan demişti, "komple oyuncu" evet öyle ama bu "forvet" değil demek yanlışını da değiştirmez.

Ronaldo-Neymar-Messi-Sneijder bunların forvet özelliği vardır ve forvet oynarlar. Gayette forvettir denir. Forvet tek bölge değil zaten. Kanat forvet, striker (dediğin gibi)-uc forvet, pivot forvet (h.şükür gibi) vs..

Diyorum ya, "üst düzey" ve "efsane" kavramları ayrı benim için. :D

Torres de zamanında üst düzeydi mesela. :D Kavram meselesi.

Ne bu Talha düzey mi düşüyorlar :D Öyle olmaz işte.

Üst düzey hep öyle kalır bak ben anlattım bunu. Her takımda her şampiyona-kupada-ligde üst düzey oynar.

dünyada ilk 100 oyuncu listesi yap deseler o listeye giren 100 oyuncu da üst düzeydir yaya da aguero da o listeye rahatlıkla girer umarım açıklayabilmişimdir bu sefer:)

bahsettiğimiz striker da değil inside forward da. kısaca 'golcü' dediğimiz futbolcular. bunun içine de ronaldo da girer neymar da.

Geri
Üst Alt