Manchester City Takip Başlığı

Ter Stegen'e talip oldular ilk, Ter Stegen de artik birinci kaleci olmazsam gidiyorum dedi. Barcelona da birinci kaleciligi ona verdi. Bravo da ayrilmak istedi. Cillesen'i yedek kaleci olarak aliyor Barcelona.

Muslera libero kaleci degil.
Saçma bir mantık doğruluğuna inanmıyorum Ter Stegen kim de bu hak verilecek. Bravo da libero kaleci değildi geldiği dönemde.

Ter stigen denen armuta guvensinler de en kritik yerde kupalardan etsin. Barca gibi bir takim sezon baslamisken nasil kalecisini verir mantik isi degil. He beter olsunlar tabi Hala madrid.

Saçma bir mantık doğruluğuna inanmıyorum Ter Stegen kim de bu hak verilecek. Bravo da libero kaleci değildi geldiği dönemde.
Inan veya inanma, gercegi bu. Ter Stegen Barcelona'nin gelecegi cok yatirim yaptilar. Birinci kaleci yapmasalardi City onu alacakti birinci tercihleri oydu, 80 milyon serbest kalma maddesi var.

Mantigina gelince Bravo 33 yasinda, £20 milyona birakiyor Barcelona. Stegen 24 yasinda.

Son düzenleme:
Ter stigen denen armuta guvensinler de en kritik yerde kupalardan etsin. Barca gibi bir takim sezon baslamisken nasil kalecisini verir mantik isi degil. He beter olsunlar tabi Hala madrid.
Ter Stegen fena kaleci degil Gladbach'ta iyiydi, ayaklarini da iyi kullaniyor. Yasi genc 24 yasinda, tecrubesi az diye CL ve kupa maclarinda oynadi ilk 2 sene ama cok yatirim yapiyorlar ileri donuk. 1-2 oynasin bakalim nereye gelicek.

Son düzenleme:
Ter Stegen iyi kaleci, ayaklarini da cok iyi kullaniyor. Yasi genc 24 yasinda, tecrubesi az diye CL ve kupa maclarinda oynadi ilk 2 sene ama cok yatirim yapiyorlar ileri donuk. 1-2 oynasin bakalim.
Yedigi komik gollerle aklimda. Ayagi iyi diye valdes denen armutu 10 sene oynatan takim bunu da oynatir normal.

Yedigi komik gollerle aklimda. Ayagi iyi diye valdes denen armutu 10 sene oynatan takim bunu da oynatir normal.
Ayagi iyi olmasi oyun sistemi icin daha onemli, top surekli takimda kalsin ve dolassin istiyorlar, yani takima kaleci +10 kisi diil 11 kisi olarak bakiyorlar, kaleci en arkadaki sweeper gibi oynuyor. Real ve Bayern'de de buna bu sebepten onem veriyorlar. Guardiola City'de de aynisini yapiyor simdi. Topa hep hukmedip hucum etmek isteyen takimlar bunlar, stoperleri bile topa hakim olucak uzun pas atabilecek preste rakibe kaptirmayacak, ileri cikip oyunun icinde olacak. Stoperler ileri cikiyor birden orta sahada 6-7 kisi oluyor bunlar. Manchester City'deki Hart mesela Fenerdeki Volkan gibi, surekli ileri vuruyor top ya rakibe ya taca gidiyor, basarili pas yuzdesi kendi yari alaninda bile yuzde 50lerde, bu da rakibe surekli turnover ve yeni hucum vermek demek, yani rakibe calisiyorsun.

Alay ettigin Valdes'le o oyunla 4 yilda 2 CL 3 lig sampiyonlugu aldilar.

Son düzenleme:
Ayagi iyi olmasi oyun sistemi icin daha onemli, top surekli takimda kalsin ve dolassin istiyorlar, yani kaleci +10 kisi diil 11 kisi olarak bakiyorlar, kaleci en arkadaki libero. Real ve Bayern'de de buna bu sebepten onem veriyorlar, Guardiola City'de de aynisini yapiyor simdi. Topa hep hukmedip hucum etmek isteyen takimlar bunlar, stoperleri bile topa hakim olucak uzun pas atabilecek preste rakibe kaptirmayacak vs. Manchester City'deki Hart mesela Fenerdeki Volkan gibi, surekli ileri vuruyor top ya rakibe ya taca gidiyor, basarili pas yuzdesi kendi yari alaninda bile yuzde 50lerde, bu da rakibe surekli turnover ve yeni hucum vermek demek, yani rakibe calisiyorsun.

Alay ettigin Valdes'le o oyunla 3 CL 3 lig sampiyonlugu aldilar.
Iyi de valdesin ne payi var o cl kupalarinda. Sanki cok bir faktormus gibi yazmissin. Barcanin en prime oldugu donemlerdi onlar. Kaleye top gelmiyordu gelirse de bu armut iceri aliyordu zaten. Mac basina 3 tane geri pas yapacaklar da bu da sol beke donecek falan ooo muthis is. O donemde kalede eray iscan da olsa o kupalar 1 eksik 1 fazla gelirdi bence. Guardiola gittikten sonra riberynin lafi var ya iste "guardiola cok fazla konusuyor, futbol o kadar karmasik bir oyun degil" diye. Ben de bu kafadayim. Kaleci gol kurtaracak. Aman pas yapiyormus falan. Kaleyi tutan her top gol olduktan sonra, kalede guven vermedikten sonra ne yapayim mac basina yapacagi 3 pasi. Ter yarin cikar muthis oynar yurur gider bilemem. Ama sacma sapan goller yedigi bir gercek. Ve barca gibi bir takim sezon baslamisken kalecisini sa ta maz. 8jk mi la bu.

Iyi de valdesin ne payi var o cl kupalarinda. Sanki cok bir faktormus gibi yazmissin. Barcanin en prime oldugu donemlerdi onlar. Kaleye top gelmiyordu gelirse de bu armut iceri aliyordu zaten. Mac basina 3 tane geri pas yapacaklar da bu da sol beke donecek falan ooo muthis is. O donemde kalede eray iscan da olsa o kupalar 1 eksik 1 fazla gelirdi bence. Guardiola gittikten sonra riberynin lafi var ya iste "guardiola cok fazla konusuyor, futbol o kadar karmasik bir oyun degil" diye. Ben de bu kafadayim. Kaleci gol kurtaracak. Aman pas yapiyormus falan. Kaleyi tutan her top gol olduktan sonra, kalede guven vermedikten sonra ne yapayim mac basina yapacagi 3 pasi. Ter yarin cikar muthis oynar yurur gider bilemem. Ama sacma sapan goller yedigi bir gercek. Ve barca gibi bir takim sezon baslamisken kalecisini sa ta maz. 8jk mi la bu.
Oyunu anlaman lazim, top 3 kere gelmiyor kaleciye, dikkatli izlersen kaleci oyunun daha fazla icinde, o geri paslar amacsiz diil, top kaleciye gittiginde stoperler, bekler ve kaleye yakin orta saha oyuncusu da rastgele yerlere gitmiyorlar, maclari dikkatli izle veya mac analizlerini takip et.

Barcelonanin prime yillari derken Guardiola takimin basina gectiginde ligi Real'in 18 mi 12 mi ne puan gerisinde 3. bitirmislerdi, Ronaldinho partiden partiye kosuyordu, Xavi'yi satacakti Barcelona nasilsa Iniesta var diye Guardiolayla konusmus Guardiola gondermemis.

Son düzenleme:
Oyunu anlaman lazim, top 3 kere gelmiyor kaleciye, dikkatli izlersen kaleci oyunun daha fazla icinde, o geri paslar amacsiz diil, top kaleciye gittiginde stoperler, bekler ve kaleye yakin orta saha oyuncusu da rastgele yerlere gitmiyorlar, maclari dikkatli izle veya mac analizlerini takip et.

Barcelonanin prime yillari derken Guardiola takimin basina gectiginde ligi Real'in 18 mi 12 mi ne puan gerisinde 3. bitirmislerdi, Ronaldinho partiden partiye kosuyordu, Xavi'yi satacakti Barcelona nasilsa Iniesta var diye.
Ins anlicam bir gun bakalim hayirlisiyla.

Şitiygen de Valdes de armutun teki.Pep'e de oyun düzenine de uyuz oluyorum.Cins cins icatlar çıkarıyor.

Şitiygen de Valdes de armutun teki.

Ya burda anlamayacak bişey yok, teknik direktör kalecisini beğenmiyor, sadece Pep diil, Mourinho, Conte hatta Klopp ve diğer yabancı hocalar hemen bi çöp temizliğine başladılar İngiltere'ye ayak basar basmaz, United'ın kalecisi iyi, Mourinho mesela Schweinsteiger, Januzai ve diğerlerini yolladı, Klopp başka çöpleri yolladı, bazı oyuncuları tuttu, onun çok parası yok. Conte başkalarını temizledi. Vs. PL takımları çöp yuvası gibi orta sınıf adamlara 25-30'ar milyonlar verip topladılar zamanında, bu adamlar şimdi bunları temizlemekle meşgul. Pep adada yeni olduğu için medya bunu daha çok ön plana çıkarıyor, eskiden Mourinho'yu böyle didik didik ediyorlardı.

O yeni yeni icatlar dediğin ufak detaylar sayesinde bu Barcelona mesela 2006-2016 arasında 4 CL kazandı, o 4 CL'nin 3'ünde Valdes, birinde Ter Stegen vardı.

Bu arada kalecilerin kıyasıyla ilgili 1-2 görsel.

9aTVX3h.jpg

Barcelona, Bayern ve Pep'in de uyguladığı, Real'in de kaleci ve defans oyuncularında çok önem verdiği konu şu: Top sürekli takımda kalacak, kaleci de ve stoperler de bunun bir parçası ve ataklar kaleciden başlar. Bir de bunlar defansı önde oynayan, oyunu rakip yarı sahaya sıkıştıran takımlar, kaleciye daha çok iş düşüyor. Mourinho'nun bunu yapması gerekmiyor çünkü elindeki kaleci de bu kumaştan ve en iyilerden biri. Diğerlerinin de kalecileri iyi. O yüzden Hart'a birtek Everton ve Sevilla talip oldu.

Bundan sonra 90 dakikanı ziyan ettiğin maçları biraz dikkatli izlersen kaleciye maçta sadece 1 kere filan top gelmediğini, topu oyunda tutarken veya rakip pres yaptığında 1 pasla pres yapan 2-3 kişiyi oyundan düşürdüğünü görürsün. Mesela dün oynadıkları maçta City oyuncuları Stoke City pres yaparken topu sürekli sirküle etmesi için kalecilerine verdi ama kalecileri bi ara Stoke pres yaparken sürekli ileri vurdu topu ve her vurduğu top Stoke'lu oyunculara gitti, sürekli yeni atak olarak döndü, bu yüzden baskı yediler bi süre, sonrasında kornerde penaltı olan pozisyon da böyle gelişti. Barcelona'da bu adamı hemen kapıya koyarlar, Rüştü'yü koydular mesela. Valdes süper kaleci değildi ama tekniği daha iyiydi. Sen zannediyormusun ki Mourinho filan bunlara dikkat etmiyor? Mourinho da kapıya koyar, rakibe pas atıyorsun sürekli.

Bak mesela Bravo'nun top dağıtımını gösteren bir video:

Claudio Bravo - Ultimate Saves || 215/16 || HD - YouTube

Bu Ter Stegen:

Marc-André ter Stegen Distribution & Passing 14/15 - YouTube

Çok basit gözüküyor ama yapamıyorlar işte, Manchester City'nin kalecileri de yapamıyor bunu, top teknikleri kötü o basit pası iyi veremiyor, pas kararını doğru veremiyor, panikleyip ileri vuruyor filan. Pres altında daha da zorlanıyorlar.

Bundan sonra maçlarda dikkat et, kaleciler topu nasıl çıkarıyor, nereye vuruyor, her maç kendince ölç ne kadar başarılı veya başarısız, kaleci de 11 oyuncudan biri, degaj ileri vurma vs bunların hepsi doğru veya rakibe/dışarı giden pas niteliğinde. O da bir oyuncu, oyuncun ne kadar doğru pas ne kadar yanlış pas atıyor. İşte bu ve benzeri anlamsız gözüken detaylar başarılı takımlarla wannabeler arasındaki farkları yaratıyor. Teknik direktörler ve scoutlar bu tip detaylara çok dikkat ediyor. Mourinho Klopp filan bunlara dikkat etmiyor mu sanıyorsun?

Fener'in maçlarını izliyorsan Volkan'a dikkat et, her vurduğu top nereye gidiyor bi bak. Yıllarca "Volkan Barcelona'da oynayacak kaleci" filan dediler Türkiye'de, her duyduğumda gülerim.

Son düzenleme:

Ya burda anlamayacak bişey yok, teknik direktör kalecisini beğenmiyor, sadece Pep diil, Mourinho, Conte hatta Klopp ve diğer yabancı hocalar hemen bi çöp temizliğine başladılar İngiltere'ye ayak basar basmaz, United'ın kalecisi iyi, Mourinho mesela Schweinsteiger, Januzai ve diğerlerini yolladı, Klopp başka çöpleri yolladı, bazı oyuncuları tuttu, onun çok parası yok. Conte başkalarını temizledi. Vs. PL takımları çöp yuvası gibi orta sınıf adamlara 25-30'ar milyonlar verip topladılar zamanında, bu adamlar şimdi bunları temizlemekle meşgul. Pep adada yeni olduğu için medya bunu daha çok ön plana çıkarıyor, eskiden Mourinho'yu böyle didik didik ediyorlardı.

Ben Pep'in Bravo'yu alıp Hart'ı yollamasına bir şey demedim ki Valdes ve Şitiygen'in kaleciliğini beğenmediğimi söyledim.

O yeni yeni icatlar dediğin ufak detaylar sayesinde bu Barcelona mesela 2006-2016 arasında 4 CL kazandı

2006'da Rijkaard vardı Pep'in bir etkisi yoktu.2015'te Pep'in bol pas yapan sıkıcı futbolundan vazgeçip kontra atağa dayalı hızlı bir şekilde kaleye giden futbol oynayıp CL'yi almışlardı.

,o 4 CL'nin 3'ünde Valdes, birinde Ter Stegen vardı.

Bu argümanı Sabri için de kullanabiliriz.Herifin 15 kupası var.

Bu arada kalecilerin kıyasıyla ilgili 1-2 görsel.

9aTVX3h.jpg

Barcelona, Bayern ve Pep'in de uyguladığı, Real'in de kaleci ve defans oyuncularında çok önem verdiği konu şu: Top sürekli takımda kalacak, kaleci de ve stoperler de bunun bir parçası ve ataklar kaleciden başlar. Bir de bunlar defansı önde oynayan, oyunu rakip yarı sahaya sıkıştıran takımlar, kaleciye daha çok iş düşüyor. Mourinho'nun bunu yapması gerekmiyor çünkü elindeki kaleci de bu kumaştan ve en iyilerden biri. Diğerlerinin de kalecileri iyi. O yüzden Hart'a birtek Everton ve Sevilla talip oldu.

Bundan sonra 90 dakikanı ziyan ettiğin maçları biraz dikkatli izlersen kaleciye maçta sadece 1 kere filan top gelmediğini, topu oyunda tutarken veya rakip pres yaptığında 1 pasla pres yapan 2-3 kişiyi oyundan düşürdüğünü görürsün. Mesela dün oynadıkları maçta City oyuncuları Stoke City pres yaparken topu sürekli sirküle etmesi için kalecilerine verdi ama kalecileri bi ara Stoke pres yaparken sürekli ileri vurdu topu ve her vurduğu top Stoke'lu oyunculara gitti, sürekli yeni atak olarak döndü, bu yüzden baskı yediler bi süre, sonrasında kornerde penaltı olan pozisyon da böyle gelişti. Barcelona'da bu adamı hemen kapıya koyarlar, Rüştü'yü koydular mesela. Valdes süper kaleci değildi ama tekniği daha iyiydi. Sen zannediyormusun ki Mourinho filan bunlara dikkat etmiyor? Mourinho da kapıya koyar, rakibe pas atıyorsun sürekli.

Bak mesela Bravo'nun top dağıtımını gösteren bir video:

Claudio Bravo - Ultimate Saves || 215/16 || HD - YouTube

Bu Ter Stegen:

Marc-André ter Stegen Distribution & Passing 14/15 - YouTube

Çok basit gözüküyor ama yapamıyorlar işte, Manchester City'nin kalecileri de yapamıyor bunu, top teknikleri kötü o basit pası iyi veremiyor, pas kararını doğru veremiyor, panikleyip ileri vuruyor filan. Pres altında daha da zorlanıyorlar.

Benim kalecilerin pasör olması konusunda itirazım yok ki.Bravo da Hart'tan her anlamda iyi kaleci.Benim beğenmediğimi belirttiğim Valdes ve Şitiygen idi.Valdes'in ayağı falan iyi değildi.Geri pas geldiğinde pres yapılınca afallıyordu.Kaptırdığı toplar da oluyordu.Hatta bir Real maçında Di Maria'ya çalım atmaya kalkıp golü yedirmişti.

Şitiygen'in ayağı iyi olabilir ama iyi bir kaleci değil.Sırf ayağı iyi diye kaleciliği kötü olan adamları oynatmak icat çıkarmaktır.

Fener'in maçlarını izliyorsan Volkan'a dikkat et, her vurduğu top nereye gidiyor bi bak. Yıllarca "Volkan Barcelona'da oynayacak kaleci" filan dediler Türkiye'de, her duyduğumda gülerim.

Ayıyı zerre beğenmiyorum.Son 4-5 senedir.

Son düzenleme:
Ben Pep'in Bravo'yu alıp Hart'ı yollamasına bir şey demedim ki Valdes ve Şitiygen'in kaleciliğini beğenmediğimi söyledim.

2006'da Rijkaard vardı Pep'in bir etkisi yoktu.2015'te Pep'in bol pas yapan sıkıcı futbolundan vazgeçip kontra atağa dayalı hızlı bir şekilde kaleye giden futbol oynayıp CL'yi almışlardı.

Evet, ben bu tip cins cins icatların Pep'le alakalı olmadan 4 CL getirdiğini söylüyorum zaten. 2006'da Pep yoktu ama Valdez vardı. 2015'te daha kontra oynadılar ama yine topa sahip olma anlamında %68'le Avrupa'da birinci sıradaydılar, hemen arkalarında Bayern-Juventus ve Real vardı, onlar da %60'lardaydı. Bol pasa dayalı ama durduk yere pas yapmıyor ki takımlar.

Bu argümanı Sabri için de kullanabiliriz.Herifin 15 kupası var.

Türkiye'de var. CL ve Ispanya'da o kadar kupa alan takımda olmak için biraz daha fazlası gerekiyor, Türkiye için o kadar gerekmiyor.

Şitiygen'in ayağı iyi olabilir ama iyi bir kaleci değil.Sırf ayağı iyi diye kaleciliği kötü olan adamları oynatmak icat çıkarmaktır.

Barcelona, Real Madrid, Bayern Munich, bugünlerde Juventus vs. Bu kulüplerde kaleci veya forvet veya stoper, yakın veya uzun mesafeye düzgün pas atacak kadar iyi pas tekniğine sahip değilse forma giyemez.

Bugün United, M City gibi kulüpler de Mourinho ve Pep'e yılda 15-20 milyon euro para ödüyorlar, şampiyon olmak için ödemiyorlar, bu dönüşümü yapmaları için ödüyorlar. İkisi de o kadar para alıyor kulüplerinden. Mourinho da Casillas'ı atmıştı takımdan hatırlarsan. Dortmund'a veya Atletico'ya bile baksan abuk subuk dan dun top atan yok, ayıklıyorlar onlar da hemen takımdan.

Tekniği düzgün olmayan oyuncular (mevkisi önemsiz) daha alt seviye takımlara gider. Dan dun yok, Türkiye'de şampiyonluğa oynarsın dandunla, Sabri'yle Volkan'la filan. İspanya'da Almanya'da oynatmazlar dan dunla. Kalecin bile yüzde 80'lerde başarılı pas oranıyla oynayacak, o da 11 oyuncudan biri, verdiği top doğru yere gitmiyorsa büyük takımda oynamaz.

Son düzenleme:
Evet, ben bu tip cins cins icatların Pep'le alakalı olmadan 4 CL getirdiğini söylüyorum zaten. 2006'da Pep yoktu ama Valdez vardı. 2015'te daha kontra oynadılar ama yine topa sahip olma anlamında %68'le Avrupa'da birinci sıradaydılar, hemen arkalarında Bayern-Juventus ve Real vardı, onlar da %60'lardaydı. Bol pasa dayalı ama durduk yere pas yapmıyor ki takımlar.

Türkiye'de var. CL ve Ispanya'da o kadar kupa alan takımda olmak için biraz daha fazlası gerekiyor, Türkiye için o kadar gerekmiyor.

Barcelona, Real Madrid, Bayern Munich, bugünlerde Juventus vs. Bu kulüplerde kaleci veya forvet veya stoper, yakın veya uzun mesafeye düzgün pas atacak kadar iyi pas tekniğine sahip değilse forma giyemez. Bugün United, M City gibi kulüpler de Mourinho ve Pep'e yılda 15-20 milyon euro para ödüyorlar, şampiyon olmak için ödemiyorlar, bu dönüşümü yapmaları için ödüyorlar. İkisi de o kadar para alıyor kulüplerinden. Mourinho da Casillas'ı atmıştı takımdan hatırlarsan. Dortmund'a veya Atletico'ya bile baksan abuk subuk dan dun top atan yok, ayıklıyorlar onlar da hemen takımdan.

Tekniği düzgün olmayan oyuncular (mevkisi önemsiz) daha alt seviye takımlara gider.

Kalecinin iyi pasör olması gerektiği konusunda sana itirazım yok ama kaleci dediğin ilk önce top tutacak.Bu konuda da Valdes ve Şitiygen iyi değil.Bunu dedim diye o kadar paragraf yazmana gerek yoktu.

Kalecinin iyi pasör olması gerektiği konusunda sana itirazım yok ama kaleci dediğin ilk önce top tutacak.Bu konuda da Valdes ve Şitiygen iyi değil.Bunu dedim diye o kadar paragraf yazmana gerek yoktu.

Yok onda seninle anlaştık. İkisini de yapacak. Genel yazdım, çok tepki aldı nedense bu dolaşım işi. Biraz vakit harcadım boşver :P

City yi dün hic begenmedim, yine Pep takimin icine sicacak belli. Bayern da da yapti ayni seyi. Bana göre cok abartilan bir hoca. Barcelona da isler girmisti, ve tek problem tokluk ve Ronaldinho, Deco gibi oyuncular birden futbol dan uzak durup, daha fazla disco lar da gecirip problem olmustu, bunlar gidince, yine yolla cikan bir takim vardi. Bana göre Guardiola nin cok asiri bir sey yaptigi olay yok. Bakalim City yi ne hale getirecek.

Pep müthiş bi hoca. Takıma Gündoğan ile Sane girince, taktiğini de daha iyi oturtunca City'den puan almak baya zorlaşacak.

Pep müthiş bi hoca. Takıma Gündoğan ile Sane girince, taktiğini de daha iyi oturtunca City'den puan almak baya zorlaşacak.

Valla ben bayern kariyerini hic de iyi oldugunu dusunmuyorum.

Bana overrated geliyor. Mou ile basa cikabilecek biri degil.

Bayerni almanya sampiyonu yaparak buyuk bir is cikarmis olmuyorsun. Jupp heynkessin gerisinde kaldi bayern kariyeri.

City de de onu tokatlarlar basta Mou olmak uzere.

City yi dün hic begenmedim, yine Pep takimin icine sicacak belli. Bayern da da yapti ayni seyi. Bana göre cok abartilan bir hoca. Barcelona da isler girmisti, ve tek problem tokluk ve Ronaldinho, Deco gibi oyuncular birden futbol dan uzak durup, daha fazla disco lar da gecirip problem olmustu, bunlar gidince, yine yolla cikan bir takim vardi. Bana göre Guardiola nin cok asiri bir sey yaptigi olay yok. Bakalim City yi ne hale getirecek.
Çok boş bir yorum. Uzun uzun da boş olduğunu anlatamayacağım. Futbol felsefesini beğenmemek ayrıdır, işkembeden sallamak ayrıdır.

Peple çalışan hemen her oyuncu onun Dünyanın en iyi taktisyeni olduğunu söylüyor zaten, vaktim olursa detaylı analizini de yaparım.

Geri
Üst Alt