nazarimda, son bir kac sezonu baz aldigimda -taktiksel olarak- kendi jeneresinin en iyilerinde tepe 3lude yer alir . cok uzun sure once de kendisine dair detayli bir iki gorus belirtmistim.
hatta ,manu hayrani sevgili
@Murat Durmaz bold hatirlar hocaya dair bakisimi... bi gun epl yapacagini bekliyordum. ayni mense ozelinde *conceicao ile beraber en tuttugum portekizli taktisyen .
hocalar listemde , de zerbi ile benzer donemde listeme eklemistim. her ikisi de buyuk potansiyel barindiriyordu daha ilk zamanlardan . o gun de beklentim zamanla buyuk sicrama yapmalari idi . bekledigim gibi de ilerlediler . amorim'i ; oyun taktik ,oyun ciddiyet ve man handle ve iletisim olayinda cok begenirim .
oyun olarak 3lu oynatir genelde. <- 3lunun cesitli esnek varyantlari . ofans olusumuna gectiklerinde ->
3 2 5 duzeninde yerlesiyorlar .
possession base oyuna bold yatkin bir anlayisi var, geri 3lu *liberomsu tarzda top kullanimi yaparcasina progresive ve dikine sekilde bir anlayista ve yayilimda . derinden kisa pas oncelikli dikine cikislar begendigim yonlerinden biri . diger opsiyon -stoperin uzun araya nokta pasiyla gyokeres'i veya genis alana deplase olan ic os'lari bulusturma taktigi , dinamik topla derinlikli ful kanat beklerin kilit onemi de ayri begendigim-genelde basari ile bold uygulandigini gozlemledim varyasyonlardi amorim futbolunda.
diyagonal/yan pas dan pek haz etmiyordu izledigim donemler . kanimca, oyun taktik zenginligi bol bir hoca . epl de mcity , arsenal , tspurs dan birine gider beklentisinde idim sporting ilk zamanlari .
<- epl ozelinde -> manu dogru tercih mi yoruma acik .
ancak, su bir gercek; oynattigi oyuna dair oyuncular kume'si elinde olursa - manu adina buyuk kazanim.
kanatlar komple hat kilit olur . merkezde bruno f > ten hag'in no10daki israrinin aksine
-amorim oyununda- buyuk olasilikla > klasik no8'e entegre edilecek diye dusunuyorum . ugarte br diger kilit olur orta saha .
< sporting den olmazsa olmaz kimi getirmesini isterdim ; diomande ,pedro goncalves,hjulmand ve gyo .
amorim nacizane ara notu ,
^morita yuzunden ayri sempatimi kazanmisti . kendisini sporting'e aldirdigindan dolayi .
^bu baglamda guzel de bir lafi vardir, tahtaya yazilasi... < bu da ayri bi baslik konusu .
.
sporting de bir kac oyuncu vardi adeta gozbebegi . tahminim bunlardan birini mutlak getirir manuya .
( bu baglamda ornk ,bir ustte yazdigim isimler olabilir ) .
hocalik olarak ilham aldigi ve veya begendigi isimler hatirladigim; jorge jesus , pep , prime donem jose .
cok duzgun , caliskan, yenilikci,progresive ve zeki bir teknik adam. basarili olmasini dilerim .
@Aras Şimşek ,
@Onur Adıbelli ,
@Hayri Cund
saygi ve selamlar .