Chelsea maçında aldığımız yenilgi sonrası Mancini'nin takımın kontrolünü ele almakta zorlandığını, taktiksel açıdan özellikle oyuncu tercihleri ve değişikliklerinde bir çok hata yaptığını (sadece bu maçla sınırlı değil) ve oyuncularla olan iletişiminde olan kopukluğunu bir kez daha net bir şekilde görmüş olduk. Mancini benim için bitmiştir. En başından takımın başına getirilmesi taraftarı değildim tabi o ayrı bir konu...
Mancini bu takımı ben kurmadım diyor. İyiki o kurmamış. Devre arasında aldığı 9 tane oyuncunun maliyeti 20 milyon euro'ya yaklaşık yaptığı transferlerden söyler misiniz Alex Telles dışında kaç tanesi ileride Galatasaray'da kalır ve fayda sağlar diyebileceğiniz bir oyuncudur. Bir diğer konu ise ben bu takımı nereden devraldım diyor, ben söyliyeyim mi;
Mancini 2 sene üst üste şampiyon olmuş, lige kupa ile başlamış, namağlup bir takım devraldı. Liderle puan farkımız 3'dü ve diyorki kaç tane pozisyona girdik, sayamadım. Fatih Terim'in yönetiminde Ç.Rizespor ve Antalyaspor ile berabere kaldık ve o kadar net hatırlıyorumki, atak üstüne atak yapıyorduk. Şanssız olmasak bu maçlar en az 3, 4 olurdu. Real Madrid'e 6-1 yenildiğimiz maçta dahi bu kadar şahsiyetsiz ve karaktersiz bir oyun ortaya koymadık. Bu takım yenilirdi ama ezile ezile değil, aslanlar gibi çıkar oyununu oynar bizde takımımızı alkışlardık. Düşündüğümde benim aklımdan geçenler bunlar, her türlü görüşe saygım var.