Marmara ve Ege Bölgesinde Deprem Oldu!

Allahım beterinden korusun bu depremi can kaybı olmadan atlatmamız sevindirici şiddeti az değil çünkü.. Olası daha şiddetli bir depremin de gazını almış olduk çok şükür..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Canakkale'de cok hissedildi zaten merkez Gokceada'mis.Evde kitaplar falan her sey devrildi

tapatalk

İyi salladı. Gecmiş olsun

Tapatalk

BoZWq18CAAAK6-e.jpg

atış serbest

Geçmiş olsun herkese,ev yıkılıyo zannetim bir an.

Çanakkale de yaşıyorum. Lojmanda oturuyorum. Evimizin 3 odasında büyük çatlaklar oluştu. Eşyalar devrildi. Deprem anında pc basinda oyun oynuyordum. Kedimiz Tarçın birşey anlatmak ister gibi kucagima firladi. Ben bunun sebebi hayra alamet degil diyerek yerimden kalkmamla sallanmaya başladık. ayağıma birşey giymeden sokağa fırladım.

Çok sallandik. :(

GT-S5301 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ahmet abi geçmiş olsun. Çanakkale'deki genel durum nedir bilgin var mı? Can kaybı yoktur inşallah...

Geçmiş olsun gençler

C5303 cihazımdan gönderildi

istanbulu pis salladı, annemler dışarı kaçmışlar hemen, anahtarı evde unutmuşlar dışarda kalmışlar, apar topar eve döndüm,

etraftan gördüğüm kadarıyla istanbul iyi sallanmış ama kaza bela yok gibi..

Şükretmek gerekir ki deprem denizin açıklarında oldu. Karada olsaydı vahim sonuçlarla karşılaşabilirdik.

Önceden büyük deprem yaşamış kişiler uzun suren depremlerde çok rastlanan birşey son katta oturuyorum beşik gibi sallandı çaresiz kalabiliyor insan

bende yaşadım o depremi hemde gebzedeydim ancak deprem eğitimi verilmeli çaresizlikle alakası yok

1-derrem ilk başta 10 saniye içerisinde binayı yıkar zaten daha sonra yıkılmaz bina yapılacalar

a-masa altına girmek ya da ona benzer güvenli bir yere

b-deprem bitince bina kolonlarını kontrol etmek bu çok önemli hasar açısından

c- bişey yoksa çık evde otur daha birşey olmaz

dışarı çıkmanın atlamanın anlamsızlığını anlatmalılar bu millete ya da dışarda yatmanın anlam ifade etmediğini...

Allahım beterinden korusun bu depremi can kaybı olmadan atlatmamız sevindirici şiddeti az değil çünkü.. Olası daha şiddetli bir depremin de gazını almış olduk çok şükür..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

pek alakası yok olası İstanbul depremi ile bunun gazı falan alınmadı 15 yıldır alınmayan önlemler alınmalı artık

bende yaşadım o depremi hemde gebzedeydim ancak deprem eğitimi verilmeli çaresizlikle alakası yok

1-derrem ilk başta 10 saniye içerisinde binayı yıkar zaten daha sonra yıkılmaz bina yapılacalar

a-masa altına girmek ya da ona benzer güvenli bir yere

b-deprem bitince bina kolonlarını kontrol etmek bu çok önemli hasar açısından

c- bişey yoksa çık evde otur daha birşey olmaz

dışarı çıkmanın atlamanın anlamsızlığını anlatmalılar bu millete ya da dışarda yatmanın anlam ifade etmediğini...

Dediklerin bütün depremler için geçerli değil Erzincan da ve Vanda arti olarak İstanbul da dediğin saniyelerin çok üstünde yikimlar oldu yani on saniyede oldu bitti demek çok iddali bir söylem olur, evet depremle yasamayi ogrenmemiz lazim lakin insanin dogasinda var çaresiz kaliyor dediğin kadar kolay olduğunu sanmıyorum.

Dediklerin bütün depremler için geçerli değil Erzincan da ve Vanda arti olarak İstanbul da dediğin saniyelerin çok üstünde yikimlar oldu yani on saniyede oldu bitti demek çok iddali bir söylem olur, evet depremle yasamayi ogrenmemiz lazim lakin insanin dogasinda var çaresiz kaliyor dediğin kadar kolay olduğunu sanmıyorum.

emin ol öyle haklısın o an durum değişiyor ama şu varki japonyada insanlar deprem sırasında ÜST KATA kaçar Türkiye'de ALT KATA ...bilmem anlatabildim mi?anlatılırsa tatbikatlar yapılırsa neden olmasın Japonya nasıl öğrendiyse bizde ögrenmeliyiz...ama gel gör ki ne tatbikat var ne anlatan biri var ne önlem var

Geri
Üst Alt