# Mauro Formica

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Mauro Formica Galatasaray'da (mı?)

Çok sevindim. Gerçekten kaliteli bir oyuncu.

Eleştiri değil. Ne olduğunu koskoca forumda kimsenin bilmediği bir futbolcunun alınması beni rahatsız ediyor.

Sen bilmeyebilisin, ben bilmeyebilirim. Bilenler vardır elbet. Arjantin ligini takip eden. Yeteneği varsa, iyi oyuncuysa gelir paşa paşa oynar.

Pastore örneği verilmiş onun için söylüyorum 1-2 yıl önce Pastore'yi kaçınız biliyordunuz ?

Miyaichi'yi aldı Arsenal. Teee Japonya'dan. Türkiye'de kim biliyor onu ? Galatasaray'a gelse çoğunuz burun kıvırmayacakmıydınız ?

Asıl underrated bir pazar varsa Kolombiya (eskiden Şili'de dahildi bu gruba ama son 5-6 yıldır keşfettiler orayı artık fiyatları yukseldi). Pino, Renteria, F.Vargas(boca'ya geldigi ilk sene harikaydı) Mondragon, A.Dominguez, J.Martinez(trabzon gitti kısıtlı gutierrez'i aldı), Moreno, Bedoya, Guarin, Patino(konfederasyon kupasında bize karşı harika oynamıştı) vb. bu saydıgım adamların hepsi en genç, parlamak uzere oldukları donemlerde 1.5-2m euro civarına transfer oldular hepsi de gercekten yetenekliydi, tek sorunları istikrardır. Bu adamlar Arjantinli olsa hepsini buyuk takımlar ister, 3-4 kat fiyatına pazarlanırdı.

Porto her yerden oyuncu alıyor, tarıyor, öyle bizim gibi (trabzon'un lemi'yi aylarca Brezilya'ya ondererek Jefferson'u ve(Boruc'la ilgilendiler 1m euroya Celtic kaptı) Eller'i (aslında fena oyuncu değildi) aldırması) gözünü Arjantin'de açmıyor. benim kızdıgım nokta Pino geldiginde tu kaka yapan forumdaşlar, hayatlarında seyretmedikleri Arjantinli karizma isimli bir genç geldiklerinde scouting, keşfetme muhabbeti yapmasıdır. Aynı yaştaki Pino'nun referansları Formica'dan ustundur kağıt uzerinde, iyidir-kotudur demiyorum çunku adamı tanımıyorum (lafı yine tersinden anlamayın).

Bu aşırı olumlu ön yargının sebebini anlamıyorum Arjantinlilere karşı. Aynı olumlu önyargı aşırı genç oyunculara karşı da yapılıyor, belki fm'de 17-18 yaşında oyuncu performans verir ama gerçek oyuncular 21-22 yaşından itibaren oturmaya başlar. Bir diğer onyargı da kendi altyapımıza karşı, hala ve hala her çıkana a sınıf oyuncu olacak diye bakıyoruz. halbuki aynı altyapıdan çıkmış Orkun(altyapının bugune kadar yetiştirmiş oldugu en iyi kaleci bu işte) Sabri, Ceyhun, İlyas Kahraman tu kakadır. Özgürcan denen tosuna yıllarca H.Sukur muamelesi yapıldı, Burak Akdiş'in sucu neydi? Aydın Yılmaz'ı ben de eleştiririm ama Aydın au an potansiyelinde bir genç var mı altyapı da?

Bu adam çok yetenekli gerçekten tartışmasız katkı sağlayacaktır. Özellikle şutları çok iyi. Zaten ofansif orta saha oyuncusu yerinde bir transfer bence...

Sen bilmeyebilisin, ben bilmeyebilirim. Bilenler vardır elbet. Arjantin ligini takip eden. Yeteneği varsa, iyi oyuncuysa gelir paşa paşa oynar.

Pastore örneği verilmiş onun için söylüyorum 1-2 yıl önce Pastore'yi kaçınız biliyordunuz ?

Miyaichi'yi aldı Arsenal. Teee Japonya'dan. Türkiye'de kim biliyor onu ? Galatasaray'a gelse çoğunuz burun kıvırmayacakmıydınız ?

Can Allah aşkına Arsenal'in yaptığı transferlerin kaçı tutuyo ki zaten.

İlk önce transferde,oyuncu analizinde ne bu yönetime ne Sezgine nede Hagiye güvenmiyorum..23 yaşındaki Caruscayı ileride çok iyi paralara satarız diyerek alan adam hala bu takımda transferlere karışıyorsa ve bu kadar başarısızlığa rapmen o koltukta oturuyorsa bunların hesabını en başta Adnan Polat olmak üzere hepsi verecek..

Formica inşallah iyi bir oyuncudur..Videolardan izlediğim kadarıyla ben olsam almam..Kalitesini geçtim ihtiyacımız olan adam değil...Güya Maddi anlamda müthiş işler yapan ve yüzlerce sponsorla klüp gelirlerini 10 a kallayan yönetim 3,4 milyonluk adamlar için haftalardır pazarlık yapıyor..Evet pazarlık yapılr fakat bir yere kadar..Sonuçta çift haneli milyon dolarlık kendini kanıtlamış oyuncu almıyorsun..Vakit geçmeden ,her zamanki gibi geç kalmadan alıp getirmek çok mu zor bu adamları...

Birde gurbetçiler var pazarlık yapılan..Beş,on gün içerisinde olacakmış..Belkide bu kadar uğraştıklarına göre,pazarlık yaptıklarına göre Gökhan İnlar,Hamit,İlkay gibi oyunculardır herhalde..

Ben bir taraftar olarak bu yönetimin bu arada çok fazla transfer yapmasına karşıyım...Takımdaki yetersiz oyunculardan 3,5 ini gönderip yerlerinede alt yapıdan oyuncular yerleştirilsin..Alınacaksada hiç geç kalmadan pazarlık fiyaskolarını abartmadan Taner ve Tunay gibi birkaç gurbetçi alınsın yeter..

İsimlere, etiketlere tapmayı bırakın artık. Böyle transferler yapılsın, yiğidi öldürüp hakkını veririrz elbet.

Eyvallah çok dogru soyluyorsun, oyuncu zaten bilinse hem ucuz olmaz hem de alamyız zaten, herkesin tanıdıgı keşif olur mu?

Ama, aması var işte. takım derli toplu olur Porto, Benfica gibi keşif amaçlı transfer yaparsın ama takımın gucunu, yapısını bu gençelr üzerine kurmazsın. Bizde durum farklı bugun için. Bizim karnımız aç, işi götürecek topçu yok, takımın iskeleti yok, yerli oyuncular felaket ve 6+2+2 denen kontenjan var. 3 yabancı gidiyor, kale, stoper, forvet ve orta saha göbek allaha kalmış durumda, şimdi kalkıp bu mevkilere -guvenemediğin acemi scout ekibinin seçimine göre- adam almak buyuk risk değil midir? Porto'ya durum cok farklı yani. 2000'deki kadroda Marcio tutsa da final oynardık, tutmasa da Bruno Quadros tutmadı n'oldu gucumuz mu eksildi? Hayır ama şimdi Sezgin'in başında oldugu ekibe guvenip takımın can damarlarını Sezgin'in veekibin scouting seçimlerine bırakırsak ve de oyuncular tutmazsa, başka bir sey tutarız.

Ha 6+2+2'de 9. ve 10. yabancı olarak alacaksan eyvallah ama 10 yabancıyı nasıl oynatacaksın, kusturmeden, form tuturarak?

Hemen kikcboksa başlasın savunma sanatları dersi alsın anca öyle oynar bu ligde

Eyvallah çok dogru soyluyorsun, oyuncu zaten bilinse hem ucuz olmaz hem de alamyız zaten, herkesin tanıdıgı keşif olur mu?

Ama, aması var işte. takım derli toplu olur Porto, Benfica gibi keşif amaçlı transfer yaparsın ama takımın gucunu, yapısını bu gençelr üzerine kurmazsın. Bizde durum farklı bugun için. Bizim karnımız aç, işi götürecek topçu yok, takımın iskeleti yok, yerli oyuncular felaket ve 6+2+2 denen kontenjan var. 3 yabancı gidiyor, kale, stoper, forvet ve orta saha göbek allaha kalmış durumda, şimdi kalkıp bu mevkilere -guvenemediğin acemi scout ekibinin seçimine göre- adam almak buyuk risk değil midir? Porto'ya durum cok farklı yani. 2000'deki kadroda Marcio tutsa da final oynardık, tutmasa da Bruno Quadros tutmadı n'oldu gucumuz mu eksildi? Hayır ama şimdi Sezgin'in başında oldugu ekibe guvenip takımın can damarlarını Sezgin'in veekibin scouting seçimlerine bırakırsak ve de oyuncular tutmazsa, başka bir sey tutarız.

Ha 6+2+2'de 9. ve 10. yabancı olarak alacaksan eyvallah ama 10 yabancıyı nasıl oynatacaksın, kusturmeden, form tuturarak?

Zaten en az 5'i sakat olur sen hiiç merak etme.

2010 Ocak ayinda Rubin Kazan ve yine bu yil River Plate'in 5M$'lik tekliflerini reddetmisti Newells.

Avrupa takimlarinin ve Latin Amerikanin büyük takimlarinin dikkatlerini ceken bir oyuncu, pek fazla izleme sansim olmasa da fena transfer degil, tabiki Conca'yi tercih ederdim. Biglia ile beraber gelecek olmasi, 22 yasinda olmasi transfer politikasinin daha iyiye gittigini gösterir, 34 yasindaki Guti'den iyidir en azindan.

Bonservis ücreti 5-6.5M euro arasinda olacak, Newells 2 taksit ve ilk taksidin 3M olmasini istiyor, görüsmelerin uzamasini saglayan konu da bu. Hayirli olsun, Tangoculari severim!

Düzeltme : 5'tir o.

Eger Formica gelirse, sanırım yabancı kaleci ve stoper alınmayacak. 3 yabancı gelecek; forvet, amc ve mc. Burada pozisyon tercihleri dogru mudur tartışmalı bence. Ha gercekten cok yetenekli bir çocuktur, mevkisi ihtiyaç olmasa bile alınır ve tutarsa diziliş kalemine uydurulur. Yönetimin genel planı nedir bilmeyince yorum yapmak zor, hoş şimdiye kadar ki planları hiç guven vermiyor ya.

Forvet kesinlikle alınacaktır bence

Bonservisi için 4.5 milyon euro'dan bahsediliyor. Az para deil. İnşallah sokağa atılmış olmaz.

Can Allah aşkına Arsenal'in yaptığı transferlerin kaçı tutuyo ki zaten.

Arsenal'in yaptığı transferlerden kaçı tutuyor ?

Sayıyorum sana bak iyi oku ;

Arsene Wenger dönemi sonrası Arsenal'in yaptığı "tutan" transferler ;

Patrick Viera

Gilles Grimandi

Marc Overmars

Emmanuel Petit

Freddie Ljungberg

Thierry Henry

Nwanko Kanu

Lauren

Wiltord

Robert Pires

Edu

Soll Campbell

Kolo Toure (2002'de geldiğinde kimse doğru dürüst tanımıyordu bile )

Gilberto Silva

Lehmann

Gael Clichy

Van Persie

Senderos

Flammini

Cesc Fabregas

Emmanuel Eboue

A. Arshavin

Alexandre Song

Emmanuel Adebayor

William Gallas

Abou Diaby

Tomas Rosicky

Bakary Sagna

Samir Nasri

Varmaelen

Chamakh

Nicolas Anelka

Stuart Taylor

Davor Suker

Pascal Cygan

Eduardo

Aaron Ramsey

Carlos Vela.

Bunlar yeterli değilse Arsene Wenger öncesi aklıma gelen "tutan" transferleri de sayabilirim.

Emir Konya Nickli Üyeden Alıntı

Gonzalo Higuaín river platede 3 senede 15 gol atmış ne referansı var peki şimdi bunun ?

Gonzalo River formasını giydiginden beri geleceginin parlak olacagı konuşulan bir çocuktu, Fransa ve Arjantin Milli takımları lobi yapıyordu kapmak için, hatta bizimle de adı çıkmıştı tıpkı mascherano'da oldugu gibi. Gonzalo referanslı bir oyuncuydu.

Samet Yılmaz, dediğini anlamadım kardeş. ''aynı video''?

Arsenal'in yaptığı transferlerden kaçı tutuyor ?

Sayıyorum sana bak iyi oku ;

Arsene Wenger dönemi sonrası Arsenal'in yaptığı "tutan" transferler ;

Patrick Viera

Gilles Grimandi

Marc Overmars

Emmanuel Petit

Freddie Ljungberg

Thierry Henry

Nwanko Kanu

Lauren

Wiltord

Robert Pires

Edu

Soll Campbell

Kolo Toure (2002'de geldiğinde kimse doğru dürüst tanımıyordu bile )

Gilberto Silva

Lehmann

Gael Clichy

Van Persie

Senderos

Flammini

Cesc Fabregas

Emmanuel Eboue

A. Arshavin

Alexandre Song

Emmanuel Adebayor

William Gallas

Abou Diaby

Tomas Rosicky

Bakary Sagna

Samir Nasri

Varmaelen

Chamakh

Nicolas Anelka

Stuart Taylor

Davor Suker

Pascal Cygan

Eduardo

Aaron Ramsey

Carlos Vela.

Bunlar yeterli değilse Arsene Wenger öncesi aklıma gelen "tutan" transferleri de sayabilirim.

Gelmeden önce tanınmayanlarını ayıkla.

Rosicky zaten tutmuş bi oyuncuydu örneğin.

Arsenal'de falan adam olmadı yani.

Gelmeden önce tanınmayanlarını ayıkla.

Rosicky zaten tutmuş bi oyuncuydu örneğin.

Arsenal'de falan adam olmadı yani.

Arsenal'de gelmeden önce tanınmayan futbolcu ve Arsene Wenger üçlüsü ? Aynı futboldan veya aynı Arsenal'den mi bahsediyoruz acaba ?

Eline verdiğim listede ; Rosicky, Nasri, Adebayor, Kanu, Davor Suker, Chamakh, Vieria, Varmaelen, Lehmann, Arshavin ve Bergkamp hariç hepsi genç yetenek olarak geldiler.

Hatta Nasri'de genç yetenek olarak geldi.

Şimdi altyapıda oynayan yeteneklere hiç girmedim bile.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt