Meb'den Karma Eğitime Stop

Orhan Terzi

Ulubatlı Souness
check dissout:

Yönetmelikte liselerin açılmasına ilişkin esasların düzenlendiği bölümden “Çok programlı Anadolu lisesi, mesleki ve teknik eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezinde karma eğitim yapılır” maddesi dün yapılan değişiklikle kaldırıldı. Bu değişiklikle taşrada imam hatipler yerine öğrenci yetersizliği nedeniyle akademik eğitim talep eden binlerce öğrencinin okullarının bölünmesine olanak sağlandı. Ayrıca bütün eğitim kurumlarının harem-selamlık olarak kurgulanmasını talep eden tarikatlerin istekleri doğrultusunda imam hatip liselerinin dışında Anadolu liselerinin de kız ve erkek lisesi olarak ayrılmasının kapısı aralandı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/mebden-karma-egitime-buyuk-darbe-2619411/

meb yalanladı ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyelim.

Haber doğru mu bilmem de gerçekleşirse şaşıracağımı sanmıyorum.

Karma egitime stop degil de , karma olmayan egitime de imkan verdi denebilir

hatali bir karar

Karşı cins ile bu kadar kafayı bozmanın psikolojik temellerini merak ediyorum açıkçası. Aslında merak etmiyorum da neyse.

karma eğitim olsa ne olur, olmasa ne olur ?

bu adamların yaptığı herşey formalite, söyledikleri ile gerçekleşen birbirinden çok farklı..

son 20 yılda çok mu dindar nesil olduk :D

çıkın sokağa bir bakın ?

MEB Okul Açma, Kapama ve Ad Verme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

3 numara haric gereksiz isler , 3 numara da eksik ... yapilan dogru ama bir de diger dinler adi altinda oda yapmalisin , hava alanlarindaki gibi

şişli, nişantaşı için kederden havyar/whisky blleşiminin tüketimini tetikleyecek bir konu daha..
E tabii onlar için varolabilmek bu tür populizm konularında yatıyor..
Onların neyine gerek, onlara ne devletten milletten ekonomiden suriyeden dolardan fırsatçılardan. Ağızda pipo, omuzda şal, üstünde tepinerek kendi müritlerine gelin gelin bakın bizde varız bu dünyada diyecek/yapacak malzeme lazım... gerisi yalan....

şişli, nişantaşı için kederden havyar/whisky blleşiminin tüketimini tetikleyecek bir konu daha..
Onların neyine gerek, onlara ne devletten milletten ekonomiden suriyeden dolardan fırsatçılardan. Ağızda pipo, omuzda şal, üstünde tepinerek kendi müritlerine gelin gelin bakın bizde varız bu dünyada diyecek/yapacak malzeme lazım... gerisi yalan....
Bu kaçıncı evren emmoğlu, yanlış evrenden yazdın büyük ihtimalle.

İki ihtimal var.

1. Birileri iktidarı tuzağa çekiyor. Aynı mesele eğitim müfredatında milli bayramlar konusunda da yaşandı. O hatadan -ihanet hükmünde hataydı kanımca- dönüldü çok şükür.

2. Halkın bu tür haberler ve müphem yönetmelik değişiklikleri ile nabızını ölçüyorlar.

Tartışılır.

Ucuz ve ayristirici bir mesaj. Populizm dediginiz konu insanlari potansiyel sapik olarak siniflandiran bir zihniyetin tezahuru ise uzerine tartisilmasi abes degil bilakis gereklidir. Toplumu cinsiyetci algilar ile bolmeye kalkarsan, imtina ettigin ahlaksiziligin daha buyuk temelini olusturursun.

Burya gelene kadar 30 yasinda adam ile evlendirilen cocuk gelinler ve diger sapkinliklar icin enerji harcansa cok daha dogru olur.

Ayrica islam dinin icinde olan sebat ve hosgoruden uzak, tek tip toplum duzeni yaratmaya calismak da din ile tezat degil mi? Guzel ahlaki yasak ile degil kuran da yazan ''oku'' ile anlayarak ve ozumseterek gerceklestirebilirsin.

wow
ne kadar edgy
WANKER
makarna tarifi vermeye devam et

İki ihtimal var.

1. Birileri iktidarı tuzağa çekiyor. Aynı mesele eğitim müfredatında milli bayramlar konusunda da yaşandı. O hatadan -ihanet hükmünde hataydı kanımca- dönüldü çok şükür.

2. Halkın bu tür haberler ve müphem yönetmelik değişiklikleri ile nabızını ölçüyorlar.

Tartışılır.

İkisi de olabilir. İkisi de çok popüler. İktidar 2. maddeyi çok kullanıyor. Ama diğer yandan muhalefet de saçma sapan şeylerle, yanlış politikayla muhalefeti dinamik tutmaya çalışıyor. Ama farkında değiller ki bir süre sonra tepkisiz kalacak bu millet bu tip haberlere.

Birinci maddenin son yıllarda en büyük örneği Kasım 2017'de yaşandı. Sözcü Gazetesi'nde muhabir denilen bir zat sabah erken saatlerde siteye "10 Kasım'da Anıtkabir'den canlı yayın yasaklandı" haberini geçti. Saat 10 olmadan tüm ülke ayağa kalktı. Yalanlandı. Haber apar topar silindi. Ama 10 kasım geçmesine rağmen tüm sosyal medyada bu haber günlerce paylaşıldı.

Bu kaçıncı evren emmoğlu, yanlış evrenden yazdın büyük ihtimalle.
Gerçek evrenden;

Türkiye nin dinamiklerine aykırı, topunu toplasan 2-3 stadyumu ancak doldurabilecek; halen ülkede zeytin peynirli çaylı klasik kahvaltı değilde macar salamlı gravyer li tamamı ithal kahvaltı yapılarak güne başlandığını zanneden ve süt portakal suyunun bile dolarla fahiş fiata alındığı ithalat merkezi free shop dan başka yerli market veya işyerlerine kuruş vermeyi hainlik sayan dünyaya da o gözle bakarak not vermeye çalışan

sahte evrenin yorumu..

Geri
Üst Alt