# Mehmet Aurelio

Cevap: # Mehmet Aurelio

Orta sahada tek yönlü oynuyo bunu yapan zaten Mehmet Topal var bence iki yönlü oynayan biri alınırsa daha iyi olur Emana tarzı mesala.

Aurelio geldiğinde defans ve orta saha milli takımın ilk 11' nden oluşacak.

Ki o milli takım Avrupa Üçüncüsü oldu. Hiç bir şeyde tesadüf olmadığına göre o zaman şöyle bir 11 bizi bekliyor demektir.

Leo

Collocini-Servet(MT)-Gökhan Zan(MT)-Hakan Balta(MT)

Aurelio(MT)-Mehmet Topal(MT)-Arda Turan(MT)

Keita-Baros-Kewell

MT=Milli Takım

Diğer oyunculara da bakarsak Leo ve Coloccini Arjantin Milli takımı oyuncusu, Kewell Avustralya, Baros Çek, Keita Fildişi Sahilleri Milli takımında.

Aurelio 31 yaşında belinden sakatlık geçirdi elimizde patlar.

Elinizde sağlık raporu mu var ki bu kadar emin konuşuyorsunuz. Kewell' da sakattı? 36 maç oynadı. Bu kadar medyanın gazına gelmemek lazım.

Arkadaşım milli takımda oynayamadı birkaç kere, takımında da oynayamadı bel sakatlığı hiçbir şeye benzemez. Bizde yok ama milli takım hocasının elinde sağlık raporu vardı !

Aurelio eskisi gibi değil zaten sakatlığı olmasa bile hem oyunu iki yönlü felan oynadığı da yok.

Arkadaşım milli takımda oynayamadı birkaç kere, takımında da oynayamadı bel sakatlığı hiçbir şeye benzemez. Bizde yok ama milli takım hocasının elinde sağlık raporu vardı !

Ben de diyorum ki adam ameliyat oldu. Herhalde Galatasaray' ın da bir sağlık kurulu var, ayrıca anlaşmalı olduğu Acıbadem Hastanesi var. Hangi futbolcu gelmişte Galatasaray' da sağlık kurulundan geçmeyip imza atmış? Bu kadar amatör mü Galatasaray?

Aurelio son derece önemli bir transfer olur. Yaşı da hiç bir şey değiştirmez. Bırakalım artık bu genç olsun olayını. Ze Roberto 50 tane genci alır sahada peşinde koşturur. Kaç yaşında peki? Eskisi gibi mi artık? Avrupa' da Tugay kaç yaşında bıraktı futbolu? Sonra Aurelio tembel futbolcu da değil. Sahanın her yerine baskı yapan, ayağı düzgün, pas yapabilen çok önemli bir oyuncu.

Fatih Terim gibi milliyetçi ve Türk oyuncularla zafere ulaşmayı ilke edinmiş biri bile Aurelio' dan vazgeçemiyor. Neden sizce? Çünkü iyi futbolcu da ondan.

Onun yerinde Galatasarayda Topal oynuyo anlamıyosun galiba bize Emana tarzı 2 yönlü oyuncu lazım Aurelio nun hücum yönü zayıf bundan bahsediyorum.

Hayır Topal oynamıyor. Hep aynı hata yapılıyor. Artık 4-3-3 oynuyoruz 4-2-3-1 değil. 2007' de 4-1-3-2, 2008' de 4-2-3-1 ve bu sene 4-3-3 oynayacağız.

Şimdi burada kritik nokta şu. Topal' ın performansı bu 3 sistemde de farklı.

2007' de çok başarılı oldu. Çünkü defansın hemen önünde tek önliberolu 4-1-3-2 sisteminde karşılayan adam konumunda idi. Oysa aynı sene milli takımda 4-2-3-1 sisteminde resmen sırıttı ve başarılı olamadı. Çünkü yeri orta sahanın ortası değil orta sahanın sağına kaymıştı. Alan savunması yapamadığı gibi oyunu düzgün kuramadı. Oysa diğer tarafta Aurelio bu işi çok başarılı olarak yapmıştı.

Geçen sene ise Galatasaray 4-2-3-1 oynadığında Topal yine orta sahanın sağında yer aldığından beklenen verim sağlanamadı.

Şimdi Topal' a bir şans doğdu çünkü Topal 4-3-3 sisteminde orta sahanın tam ortasında 4-1-3-2 sistemine benzer konumda tek olarak oynayacak. Burada bize lazım olan 4-2-3-1' in sağında veya 4-3-3' ün sağında oynayabilen bir adam. Bu da Aurelio. Eğer Aurelio' yu Topal' ın alternatifi gibi düşünürsek yanlış yaparız. Bu doğru değil.

Topal' ın alternatifleri kimler peki? Yani ortasahanın ortası

1) Barış Özbek

Peki Aurelio gelirse?

Aurelio' nun altrenatifi? Yani orta sahanın sağı

1) Ayhan

2) Linderoth

3) Mustafa Sarp

Ne olursa olsun Türk statüsünde olması pahalı olmaması hiç olmazsa iyi bir rotasyon oyuncusu olacağını gösterir. Linderoth'un ne olacağı asla belli değilken. Mehmet Topal'ın geçen sene 4 aylık bir sakatlığı gözümüzün önünde dururken. Mehmet Aurelio gibi bir adama hayır diyebilirmiyim? Çok zor. Eğer ki orta sahaya türk statüsünde bir futbolcu alırsak forvete de genç yabancı bir yedek alabiliriz bu durumda :ka19:

Ama sırf Fenerbahçe'ye gol atmak amaçlı futbolcu alacaksak almayalım diğer kuşlara benzemeyelim takım olarak :rolleyes:

Yani isimleri 4-3-3' e oturtursak orta üçlü için:

Arda------Topal(veya Barış)------Aurelio(veya Ayhan veya Linderoth veya M.Sarp)

@ Hasan

Bayram Tutumlu denen adamın söylediklerine pek inanma derim ben.Şimdiye kadar hangi transferde transfer edeceğimiz futbolcunun menajeri bir yerlere çıkıp " transfer bitiyor,az kaldı " tarzında konuştu ? Onu geçtim bu zaten akla mantığa sığmaz,saçma sapan bir olay.

Bayram Tutumlu kendi çapında Fenerbahçe'ye mesaj yollamaya,Aurelio'nun piyasasını yükseltmeye çalışmış.

Böyle bir girişim olduğunu bile sanmıyorum.Haldun Üstünel'in de gidip 32 yaşındaki bir futbolcuyu alacağını düşünmüyorum.

@ Hasan

Bayram Tutumlu denen adamın söylediklerine pek inanma derim ben.Şimdiye kadar hangi transferde transfer edeceğimiz futbolcunun menajeri bir yerlere çıkıp " transfer bitiyor,az kaldı " tarzında konuştu ? Onu geçtim bu zaten akla mantığa sığmaz,saçma sapan bir olay.

Bayram Tutumlu kendi çapında Fenerbahçe'ye mesaj yollamaya,Aurelio'nun piyasasını yükseltmeye çalışmış.

Böyle bir girişim olduğunu bile sanmıyorum.Haldun Üstünel'in de gidip 32 yaşındaki bir futbolcuyu alacağını düşünmüyorum.

Menajer oyunu da olabilir tabi. Ama yaş konusuna bence takılmamak gerek. Sebebi de şu. Avrupada bir sürü transfer bu yaştaki oyuncularda sorun yaratmıyor. Sonuçta bu adam için 5-6 milyon€ vermeyeceğiz Betis' e. Şimdi bakıyorum konuşulan isimlere: Mesela Biglia, Emana vb. Bunların bonservisi nerden baksa 6-10 milyon€ Ben üst oyuncu opsiyon hakkımızı Keita ile kullandık diyorum. Bundan sonra bu tip transfer bence imkansız. Futbolcuların istediği paraları da buna eklersek ortaya büyük bir para çıkar.

Bu yüzden Aurelio' nun 2-3 milyon€ bonservisle ve iç dengeleri bozmayacak bir yıllık ücretle Galatasaray' a gelebileceğine inanıyorum. Sonuçta Avrupa' daki gibi 11 yabancı ile sahaya çıkmayacaksak Aurelio transferi aynı Gökhan Zan transferi gibi son derece doğrudur. Sakatlık konusu sağlık kurulunun işi. Eğer sakatsa sağlık kurulu olumsuz rapor verir ve bu transfer gerçekleşmez.

Bu adam eski formundan çok uzak,topal kadar bile olamaz,Boşverin.Emana ve Biglia 10 kat iyi olur.

Geri
Üst Alt