Cevap: Mehmet Helvacı'nın cevabı gecikmedi
Aslinda akli selim her taraftarin kolayca cözebilmesi gereken bir olay,bastan alalim;
Adnan Polat her kesin köse bucak kactigi,birakin baskanliga yönetimin icinde bile olmayi istemedigi bir dönemde baskanliga talip oldu,böyle bir durumdada yönetimde yanina alacagi isimler icin fazla secici olamazdi ve olmadida tabiki.Mevcut bir kac üst düzey diye tabir edebilecegimiz,hali vakti yerinde insanlari yönetime aldi.Alirkende o zamanda aciklandigi gibi yönetime giren her üyeden belli bir paranin kasaya belli bir miktar para koymasini istedi ve bu devsirme yönetim ile yola cikti.O zamanin is bitirici adamlarindan bir allahin kuluda,bu corbada benimde tuzum bulunsun demedi.Önünde planlari vardi,rahmetli canaydinin baslattigi stad projesi,sirketlerin birlesmesi,kulübe katki yapabilecek atilimlar (GSMobile,GS Bilyoner,GSBonus,GS Tv,önemli sponsorluk anlasmalari...vs) Aslinda isin bu tarafindan baktigimizda bence Galatasaray tarihinin en basarili baskani,ama sportif anlamda bunun tam tersi cok basarisiz bir baskan ve yönetim.
Benim kanimca,isler yavas yavas yoluna giriyor ki böyle bir olumlu sinyaller olmasa,ne bu kadar kargasa olurdu,ne polat baskan kalmak icin direnirdi,nede öteki brütüslerin bu kadar istahi kabarirdi.Canaydin döneminde gazetelere avrupa futbolunda orta siralardan gelecek bir futbolcu transferi haberinde birakin rakiplerimizi,biz bile böyle bir seyin olmasina ihtimal veremezdik,ki haklida cikardik ama suanki durumda kac sayfa ronaldinho mesaji yazildi,kalkipda hicbir kimse (rakip taraftarda dahil) yok bunlar bunu alamaz,getiremez gibi laflar etmedi,edenlerede lincoln ile, elano ile,keita ile,baros,keweel,dos santos,jo,misimovic ile....vs cevaplar tokat gibi verildi.Ha diyeceksiniz bu adamlar simdi nerde,yada geldide ne oldu,iyide adamlar genc sayilabilecek yasta,gelödikleri yerlerde kendilerini kanitlayip gelmis adamlar,büyük kulüp havasini bilen adamlardi ki konumuz suan icin adamlarin performansindan cok alinabilecek vizyona gelmis olmamizdir,iste bu vizyonuda istesenizde,istemesenizde bu baskan saglamistir.
Simdi isler yoluna giriyor,sirket birlesti,stad acildi,bankalar ile problem yok,fifa da sorunlu dosya yok,yani anlayacaginiz vakit basari vakti,vakit artik söyle arkaya yaslanip ekilenleri bicme vakti,iste bu noktada aklima söyle bir komplo teorisi geliyor,bu helvaciyi yönetime hani o hep isimleri olan ama kanimca kulübe bir faydasi olmayan o agir abiler,derin galatasaraylilar soktu ve simdide amaclarina ulastigini düsünüp devrim yaptirmak istiyorlar ki helvaci ve yanindaki 2 kisi liseli olmasi bana bunun mümkün olabilecegini gösteriyor.
Bu takimda her problem cözülür ama su liseli,lisesiz tartisma si cözülmaz,cözülmadigi icinde yönetim icinde her zaman catlaklar olur.Sözümü bitirmeden sunuda ekleyeyim,bu helvaci kendisi baskanlikda falan gözü yok,bu taraftar ona baskanlikda yaptirmaz zaten,ama önemli olan kimin masasi,liseliler kimin baskan olmasini istiyor,bu sorunun cevabida cok yakinda belli olur zaten.
bana göre Adnan Polat in hatalari;
1.Yönetimindeki insanlara karsi cok pasifti,gercekten hakli oldugu konularda,yumrugu masaya vurup bu böyle olmali,böyle olacak diyememesi.
2.Yapamayacagi seylerin sözünü verme aliskanligi,cok büyük konusmasi.
3.Taraftara hitap etmesini bilmemesi,kriz ortamlarindaki beceriksizligi.
4.Transfer politikasi
5.Taraftara ve futbolculara negatif elektirik sacan Adnan Sezginden kurtulamamasi(özellikle yerli transferde bu kadar basarisizlik sergilemis bir kisi,bu görevi devam ettiremez,ettirmemeli)
ne diyelim,Allah sonumuzu hayir etsin.