Mehmet Helvacı'nın cevabı gecikmedi

Cevap: Mehmet Helvacı'nın cevabı gecikmedi

ya su tasın altına elini sokmayı anlamıyorum adnan polat ilk aday oldugunda karsısında rakip yok muydu bilen varsa soyleyebilir mi?? hani GS sahipsiz kalmazdı?? Adnan polat baskan olmasa sahipsiz mi kalcaktık yoksa??

Sardan vardi galiba.

Yahu polat kendisi söyliyor, "futbola zaman ayiramadim, cok ilgilenemedim cünkü, onlarin 20 yilda yapamadiklarini ben 3 yilda yaptim, bitirdim, kulubu ekonomik olarak dünya kububler ile yarisacak hale getirdim, simdi sirada futbol var sportif basarilar var, ve ben bunu da yapicagim, basarcagim" diyor.

2012 yilina kadar zamani var, bu sansi Polata cok mu görüyorsunuz?

Yani hakketmiyor mu bu sansi?

Kaldi ki adam, son 5 yilda 2 sampiyonluk yasatmis.

Bir dakika şimdi, elmayla armutu iyi ayırmakta fayda var.

Galatasaray nasıl bir camiadır? İkincilik bile başarısız sayılır.

Şampiyon olduğumuz vakitler bile nasıl şampiyon olduğumuz ortada iken, şampiyon olamadığımız zamanlardaki gidişhat normal bir gidişhat mıydı?

Yapmayın gözünüzü seveyim.

Bu takım futbol olarak elindeki imkanlara rağmen en kötü zamanlarını da yaşadı Adnan Polat başkanlığında.

2 tane şampiyonluk var da? Avrupa'da ne yapmışız ? Ligde ve kupada ne yapmışız?

Kimlere bile yenilmişiz?

Yanlış uygulanan transfer politikaları, takımı forvetsiz bırakmalar, en iyi adamını satıp yerine çürük elmalar getirmeler.

Bunların bahanesi futbolla ilgilenmiyordum olamaz, yemeyin bu kadarını da.

O zaman futbolla sen ilgilenemiyorsan, adam gibi ilgilenen birilerini koyarsın oraya.

Sen de Aziz Yıldırım'cılık oynamazsın.

Sene 2011 yahu, yapmayın.

Yahu polat kendisi söyliyor, "futbola zaman ayiramadim, cok ilgilenemedim cünkü, onlarin 20 yilda yapamadiklarini ben 3 yilda yaptim, bitirdim, kulubu ekonomik olarak dünya kububler ile yarisacak hale getirdim, simdi sirada futbol var sportif basarilar var, ve ben bunu da yapicagim, basarcagim" diyor.

2012 yilina kadar zamani var, bu sansi Polata cok mu görüyorsunuz?

Yani hakketmiyor mu bu sansi?

Kaldi ki adam, son 5 yilda 2 sampiyonluk yasatmis.

Herkes son bir şansı hakeder ama şans vereceğin kişinin önce hatalarını kabul edip özür dilemesi gerekirki ondan sonra son bir şans tanıyasın.

Bu toplantıda başkanın galatasaray taraftarından özürünü duyan oldumu ?

Özür dilemiyorsan hatalı olduğunu düşünmüyorsun demektir, hata yaptığını düşünmeyen insanda son bir şans tanısanda 2 sene boyunca aynı yolda devam edecek anlamına gelir o zamanda aynı romanı 2 sene okumaya devam ederiz.

Bu açıklamarı yapıp tüm galatasaray taraftarından bu süreçdeki yanlış davranışlarımdan dolayı özür dilerim deseydi işler değişirdi ama hala kendi hatalarını başkalarına mal etmeye çalışıyor.

Şampiyon olduğumuz vakitler bile nasıl şampiyon olduğumuz ortada iken, şampiyon olamadığımız zamanlardaki gidişhat normal bir gidişhat mıydı?

Bu takım futbol olarak elindeki imkanlara rağmen en kötü zamanlarını da yaşadı Adnan Polat başkanlığında.

Kimlere bile yenilmişiz?

Yanlış uygulanan transfer politikaları, takımı forvetsiz bırakmalar, en iyi adamını satıp yerine çürük elmalar getirmeler.

O zaman futbolla sen ilgilenemiyorsan, adam gibi ilgilenen birilerini koyarsın oraya.

her basarısızlıkta tek. dir. kovmus.. futbolcuların her sene yarısını degiştirmiş.. basketteki skandallar ortada.. taraftarını ortada bırakıp tehdit etmiş.. sorarım sayın adnan polat daha ne yapmalı da istifa etmeli??

Aslinda akli selim her taraftarin kolayca cözebilmesi gereken bir olay,bastan alalim;

Adnan Polat her kesin köse bucak kactigi,birakin baskanliga yönetimin icinde bile olmayi istemedigi bir dönemde baskanliga talip oldu,böyle bir durumdada yönetimde yanina alacagi isimler icin fazla secici olamazdi ve olmadida tabiki.Mevcut bir kac üst düzey diye tabir edebilecegimiz,hali vakti yerinde insanlari yönetime aldi.Alirkende o zamanda aciklandigi gibi yönetime giren her üyeden belli bir paranin kasaya belli bir miktar para koymasini istedi ve bu devsirme yönetim ile yola cikti.O zamanin is bitirici adamlarindan bir allahin kuluda,bu corbada benimde tuzum bulunsun demedi.Önünde planlari vardi,rahmetli canaydinin baslattigi stad projesi,sirketlerin birlesmesi,kulübe katki yapabilecek atilimlar (GSMobile,GS Bilyoner,GSBonus,GS Tv,önemli sponsorluk anlasmalari...vs) Aslinda isin bu tarafindan baktigimizda bence Galatasaray tarihinin en basarili baskani,ama sportif anlamda bunun tam tersi cok basarisiz bir baskan ve yönetim.

Benim kanimca,isler yavas yavas yoluna giriyor ki böyle bir olumlu sinyaller olmasa,ne bu kadar kargasa olurdu,ne polat baskan kalmak icin direnirdi,nede öteki brütüslerin bu kadar istahi kabarirdi.Canaydin döneminde gazetelere avrupa futbolunda orta siralardan gelecek bir futbolcu transferi haberinde birakin rakiplerimizi,biz bile böyle bir seyin olmasina ihtimal veremezdik,ki haklida cikardik ama suanki durumda kac sayfa ronaldinho mesaji yazildi,kalkipda hicbir kimse (rakip taraftarda dahil) yok bunlar bunu alamaz,getiremez gibi laflar etmedi,edenlerede lincoln ile, elano ile,keita ile,baros,keweel,dos santos,jo,misimovic ile....vs cevaplar tokat gibi verildi.Ha diyeceksiniz bu adamlar simdi nerde,yada geldide ne oldu,iyide adamlar genc sayilabilecek yasta,gelödikleri yerlerde kendilerini kanitlayip gelmis adamlar,büyük kulüp havasini bilen adamlardi ki konumuz suan icin adamlarin performansindan cok alinabilecek vizyona gelmis olmamizdir,iste bu vizyonuda istesenizde,istemesenizde bu baskan saglamistir.

Simdi isler yoluna giriyor,sirket birlesti,stad acildi,bankalar ile problem yok,fifa da sorunlu dosya yok,yani anlayacaginiz vakit basari vakti,vakit artik söyle arkaya yaslanip ekilenleri bicme vakti,iste bu noktada aklima söyle bir komplo teorisi geliyor,bu helvaciyi yönetime hani o hep isimleri olan ama kanimca kulübe bir faydasi olmayan o agir abiler,derin galatasaraylilar soktu ve simdide amaclarina ulastigini düsünüp devrim yaptirmak istiyorlar ki helvaci ve yanindaki 2 kisi liseli olmasi bana bunun mümkün olabilecegini gösteriyor.

Bu takimda her problem cözülür ama su liseli,lisesiz tartisma si cözülmaz,cözülmadigi icinde yönetim icinde her zaman catlaklar olur.Sözümü bitirmeden sunuda ekleyeyim,bu helvaci kendisi baskanlikda falan gözü yok,bu taraftar ona baskanlikda yaptirmaz zaten,ama önemli olan kimin masasi,liseliler kimin baskan olmasini istiyor,bu sorunun cevabida cok yakinda belli olur zaten.

bana göre Adnan Polat in hatalari;

1.Yönetimindeki insanlara karsi cok pasifti,gercekten hakli oldugu konularda,yumrugu masaya vurup bu böyle olmali,böyle olacak diyememesi.

2.Yapamayacagi seylerin sözünü verme aliskanligi,cok büyük konusmasi.

3.Taraftara hitap etmesini bilmemesi,kriz ortamlarindaki beceriksizligi.

4.Transfer politikasi

5.Taraftara ve futbolculara negatif elektirik sacan Adnan Sezginden kurtulamamasi(özellikle yerli transferde bu kadar basarisizlik sergilemis bir kisi,bu görevi devam ettiremez,ettirmemeli)

ne diyelim,Allah sonumuzu hayir etsin.

Kimin ne yaptığı belli değil arkadaş.

Bir Polat'ı, bir Üstünel'i adam olarak gördüm bugüne kadar.Öyle hissettim.

Kimlere bile yenilmişiz?

"kaldiki son 5 yil icinde 2 sampiyonluk var" derken fenerin bile bu kadari yok ama bizde oldugu gibi durumu abartan da yok demek istedim

onlar ekonomik olarak bize fark atmis durumdalar kac yildir, kadrolarina göre yorum yaparsak, her sene sampiyonluk icin bir numara oldular ama iste olmiyor bazen, bunu kabulenmek zor mu

baskan demiyor ki" hatasizim" , tam tersine, " transferlerde , td tercihlerde hatalar yaptik, yanlis transferler yaptik" bunu acik acik söyledi 1 hafta cikip tv de.

ama artik bu hatalari yapacak kredim kalmadi, simdi futbolda basarili olma zamani geldi, bunu da basaracagimi inaniyorum, yeterki sans verilsin diyor iste

yani bunu kendisi söyliyor adam, daha ne yapsin.

ben Polatin bu kulubun basina nasil, ne sartlar altinda gectigini bildigim icin, onu hep sevdigim icin, onun Galatasarayin iyiligi icin calistigini bildigim icin kesinlikle bu sansi veriyorum sadece.

2012 kadar beceremez ise, zaten öyle yada böyle gider ama simdi yapilanlar büyük haksizlik.

2012 yilina kadar, Polata hep destek, tam destek, cünkü bu onun hakki.

Haldun Üstünel, peki görevden ayrıldı. Onu kaybetmek Adnan Polat ve yönetimine zarar verir mi?

Haldun Üstünel, kaybedilmiş bir şey yok ki. Haldun Üstünel, daha 40 yaşına yeni gelmiş.Genç ve G.Saray’da geleceği olan bir isim.

Yani uyum halinde olunmadığı zaman doğrusu budur. Haldun Üstünel’de mertçe ayrılmıştır.Ona, futbol komitesinden istifa ettin; sıkıysa yönetimden istifa et dediler. O da delikanlı gibi etti. Haldun Üstünel, benim kazandırdığım bir yönetici olduğu için, bana her türlü hareketi sempatik geliyor. Çoğuna uzun saçları antipatik gelse de bana o da sempatik geliyor. Çünkü ben onu oğlum kadar sevdiğim bir arkadaşım, dostum. İleride şans bulur. Tekrar yönetici olabilir. Hem eğitimi, görgüsü buna müsait. Çok daha fazla ondan yukarılara G.Saray’da mevkii olarak gelmiş ama onun kalitesinde, ayarında olmayan çok insan gördüm bu yönetimlerde ben. Onun için bana göre Haldun Üstünel kayıp değil, mertçe kenara çekilmiştir. Ben de zaman zaman yapmışımdır bunu. 3 4 defa kenara çekilmiş bir yöneticiyim.

Olağanüstü kongre dillendiriliyor başkanım?

G.Saray’da böyle bir şey olmaz. Zannetmiyorum.

ERGUN GÜRSOY

Buna cevap verecek hukukçu liseli Galatasaray'lılar arıyorum. Sevgili Helvacı ve avukatları da dahil. Özellikle boldladığım kısıma. Sonuca Galatasaray geleneklerini kullanarak onurlu bir şekilde gitmek isteyenlere Ergun Gürsoy gerekli yönü göstermiş çok daha önceleri. Başkanın emir kulusun.Git diyorsa gideceksin kal diyorsa kalacaksın, iş yap diyorsa yapacaksın biz yaptık diyeceksin ben değil. Hukuk değil Galatasaray örf adeti işler. Orada Galatasaray için oturan bir tek siz değilsiniz sevgili Helvacı.Uyumsuzluk varsa gidin muhalefette tepkinizi göstermeye devam edin. Bakın Haldun Üstünel tek bir kelime dahi etmedi. Bu arada Galatasaray başkanı Denizlispor için oturmuyor orada. Birileri hatırlatsın.

Bunları söyleyen de Ergun Gürsoy. :) İnandırıcı değil.

Kimse başkanın emir kulu değildir. Galatasaray böyle bir gelenek görmedi. Başkan ali kıran baş kesen maşallah. Kelle istemeye başladı. Böyle yönetim Galatasaray tarihinde görülmemiştir. Haldun Üstünel giderken kulüp bu kadar çalkalanmıyordu. Yangın çıkmamıştı. O, gittiği şekilde gitmeyi tercih etti, çünkü kulübü daha fazla karıştırmak istemedi. Ama Helvacı'da durum farklı. Adam bunun olacağının sinyallerini verdi, sözünü dinletemedi. Ne diyor, benim görevim başkanı uyarmak, uyardım, dinlemedi. Artık herşey tepetaklak olmuş, yönetime güven kalmamış, sürekli protesto ediliyor, güvenoyu almak için kongre istiyor. Bence gayet haklı. Haldun Üstünel istifa ederken dinamikler farklıydı, şimdiki dinamikler çok farklı. Elmayla armut.

Her ne kadar "yönetim güvenilirliğini kaybetmiş ve kulübe zarar vermeye başlamıştır" demesini haklı bulsam da başkanının arkasından iş çevirmeye çalışması, rengini iyice belli etti Mehmet Helvacı'nın.

Daha fazla komik olmadan Galatasaray'lı duruşu sergilese camia için de kendisi için de hayırlı olur.

Helvacı komik olmuyor, aksine çok ciddi şu anda.

pazar günü yapılacak maçda taraftarlarımızın sergileyeceği genel tutum bu açıklamaların ne kadar tatmin edip etmediğini somut olarak ortaya koyacaktır.

Her ne kadar çok zor günlerden geçsek ve düşmanlarımızı zevkten dört köşe etsek de hepsi şunu çok iyi bilsin.

Karanlığın en koyu olduğu anlar, aydınlığa en yakın zamanlardır...

pazar günü yapılacak maçda taraftarlarımızın sergileyeceği genel tutum bu açıklamaların ne kadar tatmin edip etmediğini somut olarak ortaya koyacaktır.

Her ne kadar çok zor günlerden geçsek ve düşmanlarımızı zevkten dört köşe etsek de hepsi şunu çok iyi bilsin.

Karanlığın en koyu olduğu anlar, aydınlığa en yakın zamanlardır...

Taraftar Adnan Polatla buzları eritir hafta sonu..

Yönetim kurulu olarak istifa etmekten bahsediyordu. Şimdi sırf başkan istiyor diye istifa etmek zorunda mı? Yönetim istifa etsin, o da otomatik olarak istifa etmiş olacak zaten. Arkadan iş çevirmek diye birşey de yok. Direk yüzüne söylemiş, istifa etmezsek imza toplayacağım diye. Kuyusunu falan kazmamış. Kuyu kazan başkan burada. Hatta kuyuyu kazıp Helvacı'yı içine attı. Tebrikler, muhteşem bir manevra.

Benim anlamadığım, Helvacı istifa ederse herşey güllük gülistanlık mı olacak? Tek sorun bu mudur?

helvacının bu ilk kırdığı ceviz değil son da olmaz.

bu adam değil miydi taragftar üstünel e tezahurat yaptığında çekemeyen üstüne bu transferleri üstünel yapmadı biz yaptık diyen. sonrada kalkıp şirket birleşmesini sadece ben tek başıma yaptım diyen.

adamın niyeti zaten çok belli. yönetime geldiğinden beri sadece ben duygusuyla hareket eden bir adam değil miydi zaten.

başkan yurtdışındayken başkan olmadan yönetimin toplanamayacağını bile bile kalkıp yönetim başkansız da toplanır ben yönetimi toplayacağım demedi mi.

bence adnan polat daha geçen sezon bitmeden helvacı ile yolları ayırmalıydı. bu adam geldiğinden beri sürekli yönetimde sorun çıkarıyor. sürekli kulübü iç çekişmesiyle medyaya malzeme yapıyor. sürekli yönetimi yıpratıyor.

helvacı yüzünden bu kulüp kaç kere malzeme oldu basına saymakla bitmez. adnan polatın yıpranmasının baş sorumlusu da mehmet helvacıdır.

bugün adnan polat tartışılıyorsa baş sorumluluarından biri kulüpte sürekli kriz çıkaran mehmet helvacıdır. ne yazıkki hala daha kulübe zarar vermeye devam ediyor.

Adnan Polat'la Helvacı resmen evcilik oynuyor.

A.Polat yine taraftarı kandırmayı başardı.Ömrü Türkiye Kupası süresince olur.

Komiklik anlayışımız farklı sanırım, daha dün istifa etmemiz gerekir dedikten sonra Adnan Polat istifasını istemişken, hayır etmiyorum diyen şahıs bana göre komiktir.

Dün akşam toplantının perde arkası diye bir konu açılmıştı aslında bu tarz haberler bana komik gelir içerde dinleme cihazı sokmuşlarda dinlemişler gibi ama bugünkü açıklamalar bu haberin detaylarınıda doğrular nitelikde.

Mehmet Helvacı: Başkan biz güven yitirdik. Taraftara ve genel kurul üyelerine sahip çıkamadık. Topluma doğru mesaj veremedik. Çok başarılı işler yapmamıza rağmen camia bölünmeye gidiyor. Bir hareket yapmamız gerek. Size 3 alternatif öneriyorum. 1- Seçime gitmek. 2- Genel kurul tarihi açıklamak. 3- Eğer bu ikisinden birini yapmazsak yönetim kurulu içinde kalarak, olağanüstü kongre için imza toplayacağım.

Adnan Polat: Yönetim içinde kalarak imza toplayamazsın. Ancak istifa edersen toplarsın.

Mehmet Helvacı: Beni genel kurul seçti. İstifa etmem, yönetim kurulu içinde kalarak bunu yaparım. Önümüzde mali genel kurul var. Yönetim olarak ibra edilmezsek, Galatasaray tarihinde bu ilk olacak. Bu kötü mirası bizden sonrasına bırakamayız.

Helvacı'nın bu sözlerinden sonra oylamaya geçildi. Oylamadan çoğunluk olarak devam edilmesi kararı çıktı.. Bu aşamadan sonra Polat ile Helvacı arasındaki diyaloga başkan yardımcısı Yiğit Şardan da katıldı...

Yiğit Şardan: Başkan Polat bence Mehmet Helvacı'ya bugüne kadar çok müsamaha gösterdin. Bu söylediklerinden sonra bence başkan, Helvacı'nın istifasını istemelisin.

Mehmet Helvacı: Bugüne kadar söylediklerimi hep beraber gördük. Kimler camiayı yanılttı, gördük. Benim kişisel beklentim yok. Her Galatasaraylı'nın yapması gerekeni yapıyorum.

Adnan Polat: Tamam Mehmet, 24 saat düşüneceğim, kararımı sana bildireceğim. Kararım 'devam' olursa senin istifanı isteyeceğim. Sen ve senin gibi düşünenlerin.

Mehmet Helvacı: Ben istifa etmem. Tribündeki taraftarımız arasında suçlu aranıyor. Suçlu varsa benim. Benden önce sensin. Bunu çıkıp açıklayalım.

Bu sert diyalogların yaşandığı Galatasaray Yönetim Kurulu Toplantısı başladığı gibi gergin bir şekilde sona erdi.

Mehmet Helvacı: Başkan biz güven yitirdik. Taraftara ve genel kurul üyelerine sahip çıkamadık. Topluma doğru mesaj veremedik. Çok başarılı işler yapmamıza rağmen camia bölünmeye gidiyor. Bir hareket yapmamız gerek. Size 3 alternatif öneriyorum. 1- Seçime gitmek. 2- Genel kurul tarihi açıklamak. 3- Eğer bu ikisinden birini yapmazsak yönetim kurulu içinde kalarak, olağanüstü kongre için imza toplayacağım.

Bunun neresi kuyu kazmak, neresi sinsilik, neresi bilmemnelik? Daha bir haftadır herkes bunları konuşmuyor muydu? Adam haklı beyler.

.

Yönetim kurulu olarak istifa etmekten bahsediyordu. Şimdi sırf başkan istiyor diye istifa etmek zorunda mı? Yönetim istifa etsin, o da otomatik olarak istifa etmiş olacak zaten. Arkadan iş çevirmek diye birşey de yok. Direk yüzüne söylemiş, istifa etmezsek imza toplayacağım diye. Kuyusunu falan kazmamış. Kuyu kazan başkan burada. Hatta kuyuyu kazıp Helvacı'yı içine attı. Tebrikler, muhteşem bir manevra.

Benim anlamadığım, Helvacı istifa ederse herşey güllük gülistanlık mı olacak? Tek sorun bu mudur?

Ben Adnan Polat'a da masum demiyorum ki zaten, bana göre al birini vur ötekine.

İkisinin de inandırıcılığı ve güvenilirliliği yok bana karşı.

Var diyenleri de görüyoruz zaten, iki konuşmayla gönülleri alınıyorlar.

Geri
Üst Alt