- 17 Ağustos 2009
- 41.892
- 30.278
- 3.448
Cevap: Mercedes-Bmw-Audi Sizce hangisi?
En iyisini bilmem ama en şıkı Mercedes.
En iyisini bilmem ama en şıkı Mercedes.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Yok şaka değil... Otomobil teknolojisi konusunda bmw ciddi şekilde geriden geliyor... X serisinin neyi paramparça ettiğini bilmiyorum, LR' nin arazi teknolojisinden yararlanıp birşeyler yaptılar işte... Ha, nasıl gidiyorlar diyorsan, uludağda sürekli görüyoruz meşhur X drive'ları, tek tekerleği demir mazgala takılmış debelenirken, yanından daihatsular geçiyor toyotalar geçiyorArazi ve x drive, bütün yabancı otomobil test programlarının toschack muhabbetidir çıktıkları günden beri...
Eşit şartlarda bmw'nin daha az problem çıkartacağı kanısına nereden kapıldın bilmiyorum ama öyle değil... 3 de 5 de limitlerinin yanından bile geçmezken çok ciddi terletiyor sürücüsünü... 50-50 ağırlık dağılımı sadece park yerinde geçerli koca bir yalan! Önemli olan aracın yük altında, yanal ivmelenme altındayken, ani ağırlık transferi sırasında nasıl davrandığıdır ve bu konuda bmw de mercedes de audinin gerisindeler... mercedes bu problemi ileri aktif müdahale teknolojisiyle bir miktar çözmüş, bmw ise öylece bırakmış, sürücüye "sen soktun sen çıkar" demiş resmen... Dayanıklılık vs. konularında ise her üçü de insan evladının bir aracı kullanma limitlerinin çok çok ötesine geçmişler o nedenle bir sıralama yapılamaz...
Zevk başka birşeydir ama, mevcut 3, bir önceki 5 mevcut 7 "yakışıklı" ve "kaslı" ise bu harbiden tartışılmaz...
İşin asıl kötü tarafı, bmw çok uzun süredir sürücüsüne hiçbir yenilik vermiyor, sadece diğerlerinde birşey çıktığında bir sonraki model yılında "bizde de var" diyebiliyorlar...
Ha, karbon tavanlı kırmızı bir M3' e bütün stuttgart ve Ingolstadt feda olsun, orası ayrı...
Audi için şunu söyleyeyim; Küresel iklimden dolayı, Audi'nin Vw motor kullandığını biliyorsun herhalde?Bunu Audi'yi kötülemek için söylemiyorum. Kriz malum. Buna ayak uydurmak zorunda..Çünkü motor yapımları, hem ciddi maliyet, hemde zaman ister..BMW ise PSA grubunun motorunu kullanmakta. Ben özellikle teknik bahsediyorum, çünkü sende hep teknik olarak konuyu inceledin. AUDİ'nin son 5 yılda yaptığı atak, küresel iklime ayak uydurması ve Vw motor ile daha ucuz maliyetli yatırımlara girmesinden dolayıdır. Vw motor vasat bir motordur. Ama Audi'ye layık olmayacak kadar kötü değil
Eşit şartlarda BMW'nin daha az problem çıkaracak kanısına işte buradan vardım, sevgili dostum
![]()
BMW kullanirken aldigim keyif baska hic bir arabada almadim. Kullanis olarak tek gecerim.