Mercedes-Bmw-Audi Sizce hangisi?

Cevap: Mercedes-Bmw-Audi Sizce hangisi?

En iyisini bilmem ama en şıkı Mercedes.

BMW'lere E46 kasadan sonra kendi hayranları tarafından ciddi bir antipati olustu.

-E38 7 serisi/1995-2001

-E39 5 serisi/1997-2003

-E46 3 serisi/1999-2006

Bu saydıgım modellere kadar BMW gerek dizayn olarak gereksede sürüs keyifi olarak piyasayı kasıp kavurdu ve spor sedan endüstirisinde hemen hemen tek tabanca oldu. Fakat 2002 senesiyle birlikte cıkardıkları 7 serisi, akabetinde gelen 5 serisi ile dizayn olarak cok geriye gitti. E63 kasa M6'da koca bir balon yaratsalarda, E60 kasalarda M5 ismini korumayı becerdiler.

Yeni X serileride fena degil. X6'yı sahsen begenmesemde X5 klasmanının en yakısıklı SUV'si.

Görünüs olarak yeni 5 serisiyle kaybettiklerinin en azından bir kısmını toparladı gibi gözüksede, yeni nesil turbo motorlarla benim ilgimi tamamiyle kaybettiler.

Negatifler bir yana, Audi'nin yeni RS5'i girdigi her karsılastırmada M3'e boyun egdi :)

xxxx de araba mı? yyyy'yi kıçıma tuvalet kağıdı yapmam tarzında bilgi kokan yorumları bir kenara bırakırsak, bu tip karşılaştırmalarda sadece marka üzerinden gitmek bana pek mantıklı gelmiyor...

Marka üzerinden sadece tespit yapılabilir

Mercedes Türkiye'de marka değeri üçü arasında en yüksek olandır. Bir ara kıro ve mafyöz tiplerin arabası olarak damgalandıysa da bunu aşmayı başarmıştır, satışlarından görülüyor...

------------------Marka değeri şudur: Bir malın tüm maliyetleri ve piyasanın ortalama kar oranlarını koyarak makul satış fiyatını belirlersiniz. Siz o malı o makul satış fiyatının ne kadar üstüne satabiliyorsanız marka değeriniz o kadar yüksektir, aradaki fark malın üzerine koyduğunuz ambleme ödenmektedir. Mercedes hem satış hem satış sonrası serviste insanları kucağına oturttuğu halde hala satışları bu seviyedeyse bunun tek açıklaması marka değeridir (paranın bizimki kadar kolay kazanılmasının mümkün olmadığı bir ülkede de bunu yapabilirler mi? sanmıyorum).

Ama marka değeri burada ankette de detaylı yorumlarda da tartışılan şey değil...

Şöyle bir model yelpazesine, sonra da model yelpazesinde eşleşen ve eşleşmeyen arabalara bakalım, onlar üzerinden karşılaştıralım:

Minikler : a1 - a - (bmwnin modeli yok)

Compactlar : a3 - B - 1 series

Sedanlar : a4 - c - 3 series

P. sedanlar : a6 - E - 5 series

luxury : a8 - S - 7 series

Giriş sport : tt - 1 coupe - clc

İnter sport : a5 - (bmw yok) - E coupe

Luxury sport : a7 - (bmw yok) - CLS

supersport : r8 - 6 series - SL

MPV's : 4/5 Allroad - Yok - Yok

Crossovers: Q5 - X3 - GLK

SUV's : Q7 - X5/6 - ML

All Terrain : Yok - Yok - G Series

Bilmiyorum, unuttuğum birşey var mı? (Var aslında, mercedes trucks ve bus :D var ama onlar diğerlerinde hiç yok)

Officially Modified:

S / RS series - M Tecnik - AMG

Yok şaka değil... Otomobil teknolojisi konusunda bmw ciddi şekilde geriden geliyor... X serisinin neyi paramparça ettiğini bilmiyorum, LR' nin arazi teknolojisinden yararlanıp birşeyler yaptılar işte... Ha, nasıl gidiyorlar diyorsan, uludağda sürekli görüyoruz meşhur X drive'ları, tek tekerleği demir mazgala takılmış debelenirken, yanından daihatsular geçiyor toyotalar geçiyor :D Arazi ve x drive, bütün yabancı otomobil test programlarının toschack muhabbetidir çıktıkları günden beri...

Eşit şartlarda bmw'nin daha az problem çıkartacağı kanısına nereden kapıldın bilmiyorum ama öyle değil... 3 de 5 de limitlerinin yanından bile geçmezken çok ciddi terletiyor sürücüsünü... 50-50 ağırlık dağılımı sadece park yerinde geçerli koca bir yalan! Önemli olan aracın yük altında, yanal ivmelenme altındayken, ani ağırlık transferi sırasında nasıl davrandığıdır ve bu konuda bmw de mercedes de audinin gerisindeler... mercedes bu problemi ileri aktif müdahale teknolojisiyle bir miktar çözmüş, bmw ise öylece bırakmış, sürücüye "sen soktun sen çıkar" demiş resmen... Dayanıklılık vs. konularında ise her üçü de insan evladının bir aracı kullanma limitlerinin çok çok ötesine geçmişler o nedenle bir sıralama yapılamaz...

Zevk başka birşeydir ama, mevcut 3, bir önceki 5 mevcut 7 "yakışıklı" ve "kaslı" ise bu harbiden tartışılmaz...

İşin asıl kötü tarafı, bmw çok uzun süredir sürücüsüne hiçbir yenilik vermiyor, sadece diğerlerinde birşey çıktığında bir sonraki model yılında "bizde de var" diyebiliyorlar...

Ha, karbon tavanlı kırmızı bir M3' e bütün stuttgart ve Ingolstadt feda olsun, orası ayrı...

"Paramparça" deyişini satış anlamında söyledim. Buna da karşı çıkacaksan istatistiki veriler ile karşına çıkarım. Uğraştırma lütfen :)

Bilmiyorum, Uludağ'da gördüklerin hakkında birşey demeyeceğim..Araba arızalıdır, olabilir; Kaldı ki X serisinin en son özelliklerine bakmanı öneririm.

Audi için şunu söyleyeyim; Küresel iklimden dolayı, Audi'nin Vw motor kullandığını biliyorsun herhalde? :) Bunu Audi'yi kötülemek için söylemiyorum. Kriz malum. Buna ayak uydurmak zorunda..Çünkü motor yapımları, hem ciddi maliyet, hemde zaman ister..BMW ise PSA grubunun motorunu kullanmakta. Ben özellikle teknik bahsediyorum, çünkü sende hep teknik olarak konuyu inceledin. AUDİ'nin son 5 yılda yaptığı atak, küresel iklime ayak uydurması ve Vw motor ile daha ucuz maliyetli yatırımlara girmesinden dolayıdır. Vw motor vasat bir motordur. Ama Audi'ye layık olmayacak kadar kötü değil :) Eşit şartlarda BMW'nin daha az problem çıkaracak kanısına işte buradan vardım, sevgili dostum :)

BMW'nin induvidual 7 serisi sedanı(760li) konfor ve keyif açısından ise 1 numaradır.

Bu işler birazda kişisel..

Bmw ile basladigim serüvenimde bir müddet Audi molasi verdim lakin yola yeniden devam edisim her ikisiyle olmayacak gibi; "Mercedes"

Sanirim bu hep böyle oluyor; Bmw ile baslar, Audi ile mola aliriz ama Mercedes ile yola devam ederiz.

2010-mercedes-benz-e-class-coupe_100199450_m.jpg

Trafikte uzun süre yan yana gittik, gerçekten tüm trafiğin dikkatini çeken bir araç oldu. 4 kapılısına göre, daha çok dikkat çektiği kesin. Daha sonra yanımızdan 911 Carrera 4s geçince ortalık karıştı tabi. :asd: O da, bunun aynısıydı.

3572220688_692a711fd5.jpg

Ayrıca; BMW gibi çok nadir firmaların, kendine has motor ve sesleri vardır. En basit örnek;

[video=youtube;xvbrYl44qTE]https://www.youtube.com/watch?v=xvbrYl44qTE[/video]

Audi için şunu söyleyeyim; Küresel iklimden dolayı, Audi'nin Vw motor kullandığını biliyorsun herhalde? :) Bunu Audi'yi kötülemek için söylemiyorum. Kriz malum. Buna ayak uydurmak zorunda..Çünkü motor yapımları, hem ciddi maliyet, hemde zaman ister..BMW ise PSA grubunun motorunu kullanmakta. Ben özellikle teknik bahsediyorum, çünkü sende hep teknik olarak konuyu inceledin. AUDİ'nin son 5 yılda yaptığı atak, küresel iklime ayak uydurması ve Vw motor ile daha ucuz maliyetli yatırımlara girmesinden dolayıdır. Vw motor vasat bir motordur. Ama Audi'ye layık olmayacak kadar kötü değil :) Eşit şartlarda BMW'nin daha az problem çıkaracak kanısına işte buradan vardım, sevgili dostum :)

Yani buna verilebilecek cevap HA-VET olur herhalde :) Audinin kullandığı vw motorları 102 lik 1.6, 122 lik 1.4t, 105 lik 1,9tdi ve 1,6tdi... Geriye kalanlar, yani 1,8T den başlayarak yukarıda doğru giden motorlar audinin kendi motorları, 2,0 tdi bile vw nin motoru değil (ha, olsa ne olur o da ayrı ya neyse)... 2.7 biturbo v6, 4.2 biturbo v8, atmosferik 3.2, 3.0 tdi, 5.2 v10 fsi, 5.0 v10 tdi, 6.0 v12, 6.0 w12 ... Bunlar audinin geliştirdiği ve bir-ikisi (3,0 tdi ve 5,0 tdi) dışında vw'nin kullanmadığı motorlar...

Herkes herkesin motorunu, enjeksiyonunu, bilmemnesini kullanıyor zaten... bugün dünyada 2 tip turbo diesel, 3 tip otomatik şanzuman, 2 ana tip 4 çekiş sistemi, 2 tip s.charger sistemi var ve aklına gelebilecek herkes bunları kullanıyor. Bursa'daki Bosch fabrikasında üretilen bazı sistemler bütün markalarda kullanılıyor. Ne bileyim şanzımanlar mesela, Getrag'dan gidiyor (ya ciddi ciddi orada üretiliyor, ya da getrag geliştiriyor bunlar da lisans satın alıyorlar)... Bu bir mecburiyet, tercih değil... Hiçkimse bütün sistemlerin ar-ge' sini tek başına yürütemez... Kaldı ki VW dünyanın belki de en büyük motor üreticisi... Yani mesele sorun çıkması ise, adamların yaptığı 102 bhp'lik 1.6 motor hem de 8v olmasına rağmen kapak açmadan 2 milyon km gidiyor :D Daha ne olsun? 50 yıl önce ürettikleri boxer motorlar bile hala yürüyor ve günümüzün birçok benzinli 1,6 sından da az yakarak yürüyor :D

Bu gitgide daha da yapışık hale gelecek, mesela yarın elektrikli motorlar yayıldığında en efektif kullanım sunan bir iki motoru kim geliştirirse piyasa onların olacak; ve muhtemelen onlar da otomobil üreten firmalar olmayacaklar. Atıyorum, bu tartıştığımız 3 firmanın da kalbinde bosch motorlar, bagajında general electric bataryalar olacak... brembo regenerator frenler kullanacaklar ve aktarma sistemleri yine getrag olacak :D Ağırlıklar ve ağırlık dağılımı da homojenleşeceği için yol tutuş gidiş duruş da aynı olacak.

Bunlar olduğu zaman - ki şu anda da zaten görünmeyen aksamın minimum %50'si aynıdır- farkı yaratacak olan iki şey kalacak: Tasarım - Konfor... Eski aşkım ve mevcut nefretim olmasına rağmen, dürüst konuşmam gerekirse; tasarım olarak, a3'ü 1 veya B serisiyle, a4'ü 3 veya C ile, a5'i E coupe'yle, a7'yi cls'yle, a8'i de 7 ve S ile değişmem... A6'yı hem yeni 5 hem E ile değişirim :)

Not: Ha bu arada haberiniz olsun, mercedes TR'ye özel bir, toplamda iki terbiyesizlik yapıyor... İlki, 1600 motor arabasını (c180) ciddi vergi avantajına rağmen 2000 dilimiyle aynı fiyata satıyor ve korkunç kar yapıyor. Almanya çıplak fiyatıyla buradaki çıplak fiyat arasında %20 küsur fark var resmen... Genelde yaptığı ise S 250 CGI ve CLS 250 CGI çıkacakmış bu sene içinde.... Ne demek lan bu? Komşum 200 bin € verip S500 alacak %84 ötv'siyle, ben gidip aynı arabanın 1,8 motorlusunu alabileceğim :D Büyük bir adilik bence... 1.6d s80 vardı volvonun, ona benzemiş... Bu işin sonu 1.6 tdi ve 1.4 tsi A8-L'ye kadar gider, benden söylemesi :D

Benim 98 740iL'ye talip cıktı. Adamın biri uzerine yazı bırakmıstı bu sabah; arabanı cok begendim, bu modelde bu kadar temizini görmedim, satmak istersen beni ara yazıyodu :asd:

Yerine temiz bir Cayman S istiyorum anlasırsak.

1.Mercedes

2.Bmw

3.Audi

BMW kullanirken aldigim keyif baska hic bir arabada almadim. Kullanis olarak tek gecerim.

1. Mercedes

2. Diğerleri

BMW daha önce denemiştim. Şuan c 200 kompressor sport coupe kullanıyorum. 163 ps ve 2000 motor. Otomatik vites olmasına rağmen viteste s seçili olduğunda sanki bir jet edası oluyor. Otobanda gaza dayandığımda insanı koltuğa yaslıyor. İç dizayn olarakda mercedesin diğer markalardan daha üstün olduğunu düşünüyorum. Dezavantaj olarak, parçalarının diğer markalara göre daha pahalı olması diyebilirim. Fakat bunuda sağlamlığı ile örtüyor. İkinci olarak BMW de denebilir. Fakat Opel yada audi gibi markaların, bu ikilinin yanında esamasi okunmaz. ( aston martin, bentley, jaguar, ferrari vs. gibi az görünen kodaman arabalarını listeye tabi tutmadım )

---

I am here: https://maps.google.com/maps?ll=49.819280,9.012380

Bmw

Markaların gelişiminden, kullandıkları teknolojiden habersiz; belli kalıpların dışına çıkamayan, ezbere yorumlarla dolmuş başlık :)

1 yıl kadar A6 sürdüm, üzerine araba tanımam.

Hız konusunda BMW diyen arkadaşlar var da yanılıyorlar hız konusunda da Mercedes öndedir

[video=youtube;7aWr2QqUIK0]https://www.youtube.com/watch?v=7aWr2QqUIK0[/video]

Ferrari - Lamborghini ve Maserati den bile daha hızlı Mercedes

Geri
Üst Alt