Merhaba 2019: Plastik Poşet En Az 25 Kuruş Oldu!

Deniz de veya sokakta bim posetleri görmekten iyidir bence

Özel posetler oluyor onlardan kullanmak daha mantikli

Uygulamayı suistimal eden işletmeler olursa işletmeye Metrekare * 4.000 TL. para cezası uygulanıyormuş, sırada pet şişelerde varmış, hadi hayırlısı, geç kalınmış olsa da güzel bir uygulama.

Bunu bekliyordum sağolsun bir hemşehrim çabuk davranmış.

dd7bf6d41e33ab550bde112b573056cc.jpg

sent via GSC

Bu uygulama Decathlon'da yıllardır var ve Decathlon poşetten gelen parayı Turmepa Derneğine denizlerin temizlenmesi için bağışlıyor.

Şimdi uygulamanın genele yayılması güzel ama merak ettiğim bu genel uygulama da 25 kuruşa doğayı satacaklara mı, yoksa poşetten gelen paralar benzer şekilde yine doğa için mi kullanılacak bu konuda da aydınlatma yapılmalı.

Bu yaz iki fener bir çadır ipi almıştım Decathlon’dan. Kasada poşet istedim. Kadın çevre duyarlılığı adına caydırıcı olsun diye parayla satıyoruz dedi. O an hem utandım, hem de çok sevindim. Gerçekten o günden sonra marketten zorunlu olmadıkça poşet almıyorum.

Herkes rahatını düşünüyor, isyan ediyor ama bir poşetin doğada uzun yıllar yok olmadığını unutmayın! Ülkede maganda çok. İhtiyacın fazlasını almakta üstümüze yok. Bu şehirli magandaları dizginlemenin yolu da parayla tehdit etmek. Evet kıblesi para olan bu milleti parayla tehdit edeceksin. Başka türlü kontrol edemezsin bu magandalıkları.

keşke ceplerini doldurmak yerine doğayı düşünüp direk yasaklasalardı plastik poşet kullanımını

Bunun doga icin yapildigina inanan katıksız kekodur.

Sadece bu olay değil bu ülkede doğa için herhangi bişey yapılacağını düşünen kekodur.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bu ülkede düşünen herkes kekodur

Tebrik ederim. Harikulâde bir uygulama oldu.

Gayette azalıyor. Az önce markete gittim, sahibiyle bu konuyu konuştuk. Günde 1 kiloya yakın verirken bugün neredeyse 10 tane torba sattım dedi.
dedim ya baslangıç evresindeyiz kabullenme evresinden sonra herkes parasini verip alacak.
Hep öyle oluyor sigaralara zam geliyor herkes tütüncü oluyor. Bir hafta on gün sonra ayni sigaraya devam. Hem devlet sigradan o kadar vergi aliyor denilip hem alıyorlar. Bizim insanımız birde tembel ya niye poset taşıyayım 4 poset alsam 1 lira ne olacak diyecekler.
Bana kalsa rahat 5 sene gec kalınmış bir eylem ama niyet önemli. 1 ay once bedavaya poset veren marketin cebine poset başı para geçiyor. Poseti satan zaten parasını alıyor şimdi hazineye pay gidiyor.

E hani dogaydı diyor insan.
Ben şimdi parasını versem doğayi kirletme hakkım var demek oluyor bu.

Tamamen kaldırıp geri dönüştürülmüş ürünlerden olusan poşeti satsın satacaklarsa doğa koruması böyle olur.

Poşet üreticileri batar bez torba üretimi yapan yerlerin de işleri artar.

A101deki poşete 25 kuruş verilmez bu kısıtlama geldiyse satıcılara da gelmeliydi.

1 adet küfe işimizi görür
ibo-ile-gullusah-filminde-yiilar-sonra-ortaya-cikan-detay_9927170-7393_1280x720.jpg

bizim birdi di biyli diyen alamancılardan tiksindiren uygulama...

fırsat doğdu kekolara, bi susmadılar.. başladılar gene yaşadığı yeri kötüleyip Türkiye'yi övmeye..

buyrun gelin karşim, gelin yaşayın..

sonra topuklarınız kıçınıza vura vura kaçın geri..

bizdi di biyli...

Geri
Üst Alt