Merhaba 2019: Plastik Poşet En Az 25 Kuruş Oldu!

bizim birdi di biyli diyen alamancılardan tiksindiren uygulama...

fırsat doğdu kekolara, bi susmadılar.. başladılar gene yaşadığı yeri kötüleyip Türkiye'yi övmeye..

buyrun gelin karşim, gelin yaşayın..

sonra topuklarınız kıçınıza vura vura kaçın geri..

bizdi di biyli...
Kimsenin mabadı yemez anca konuşurlar. Gelsin 350 eroya çalışsın burada da bakalım hala aynı düşünüyor mu

ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

düşünün işte ortalama bir market günde 5000 adet torba satsın.
Bimin a101in 15000, migrosun 5000 diğerlerininde bir 5000 mağazası olduğunu düşünün.

25000x19krş(devlete)= 475.000x365=173.375.000 kuruş

15 kuruş devlete çevreyi korumak için
4 kuruş kdv
6 kuruş ürün fiyatı+işletme karı

hesap ortada !!! ekonomiyi siz düşünün artık...

25-kurusluk-poseti-geri-iade-etti-1546491563.jpg

İnsanlar kendini eğitirse o sorun gider. Niye sokağa atıyorsun pet şişesini kardeşim
Malesef bizim insanların o seviyeye bi gün gelebilcegini sanmıyom ins olur önce ailede Anne baba cocuklarına ögreticek sokaga cöp atılmıcagını egitim ailede başlar

Gesendet von meinem SM-J330F mit Tapatalk

15 kuruşun devlete gitmesi Türkiye özelinde değerlendirince gayet makul. O para doğayı korumaya harcansa çok daha iyi olur mu ? Olur, lakin işlerin böyle yürümediğini hepimiz biliyoruz.

Mesele doğa değil vs diye öfke patlaması yaşayanlar görüyorum, evet ana sebep doğayı korumak değildir %99 ben de aynı kanıdayım peki uygulama dolaylı olarak doğayı koruyor mu koruyor. A101-BİM-ŞOK vs gibi marketlerde poşet tüketiminin anormal derecede azalacağı kesin, azalmayacağını düşünen dar gelirli insanlardan kopuktur net bir şekilde. Migros vs gibi daha çok ortaüst tabakaya hitap eden marketlerde tasarruf sınırlı kalır ki bu da gayet normal 25 kuruşun hesabını yapan adam oradan alışveriş yapmaz zaten.

Mükemmeli yapamıyoruz diye hiç bir şey yapmayalım mı yani bu mudur ? Uygulamada evet eksiklikler var ama hiç yoktan iyidir, bir sonraki adımın pet şişe olduğu söyleniyor umarım o da bir an önce gerçekleşir.

Son düzenleme:
Poşet kullanımında %70 azalma olmuş ilk 3 gün itibariyle

Rakam oldukca dusuk , 4 poset alsan 1 lira ediyor , haftada bir alisveris yapsan ayda 4 lira eder

Kimsenin umursayacagi bir meblag gibi durmuyor . Daha cok alisverise cikan ya da daha cok poset alanlar diye dusunup 4 lirayi da 10 yapalim hadi

Ayda 10 lira yani

Plastik poşet yasasının mimarlarından, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AKP Trabzon Milletvekili Balta: Çevreyi kirletmemek için bu kanunu çıkardık.

Muhammet Balta, aynı zamanda bir poşet üreticisi.

1546695551601.webp

İhtiyarların çoğu sinirli önümüzdeki seçimde görecekler diyor :asd:

suana kadar 1 tl verdım

Millet bunu şikayet edeceğin gitsin sokaklara düzeni protesto etsin..muz cumhuriyeti

Mesele 25kurus degil
Mesele onceden ucretsiz aldigin birseye para odemek zorunda kalmak
Vatandasin akli boyle calisiyor ve almiyor o poşeti :D
Bimde ve şokta denk geldim cok kullanimlik torbaya gecmis cogu kisi gecmeyenlerde ellerinde goturuyordu aldiklari urunleri

Poşet üreticileri batar bez torba üretimi yapan yerlerin de işleri artar.

A101deki poşete 25 kuruş verilmez bu kısıtlama geldiyse satıcılara da gelmeliydi.
Olay poşetin ücreti vs. değil ki. Bir süre sonra poşetlerin kalitesi arttırılıp o şekilde devam eder bence.

25 kuruş olduğu için verilen poşet sayısı ciddi şekilde düşmüş. Bunu muhabbetim olan 2 bakkal sahibi söyledi. Bu şekilde giderse amacına ulaşır uygulama. Biri günde 10 tane bile vermedim neredeyse dedi. Diğeri de keza öyle.

Ha devlet 15 kuruşunu doğanın temizliği, ağaç dikimi gibi şeylere ayırırsa çok daha doğru olur. Ama biliyoruz tabi ayrılmayacağını.

Olay poşetin ücreti vs. değil ki. Bir süre sonra poşetlerin kalitesi arttırılıp o şekilde devam eder bence.

25 kuruş olduğu için verilen poşet sayısı ciddi şekilde düşmüş. Bunu muhabbetim olan 2 bakkal sahibi söyledi. Bu şekilde giderse amacına ulaşır uygulama. Biri günde 10 tane bile vermedim neredeyse dedi. Diğeri de keza öyle.

Ha devlet 15 kuruşunu doğanın temizliği, ağaç dikimi gibi şeylere ayırırsa çok daha doğru olur. Ama biliyoruz tabi ayrılmayacağını.
Bakkallarda verilmez de bim, a101 tarzı yerlerde deli gibi veriliyor hala.

Bakkallarda verilmez de bim, a101 tarzı yerlerde deli gibi veriliyor hala.
Valla ben görmedim pek. Ellerinde başka marketin poşeti olan ya da bez torba taşıyan insanların sayısı artmış.

Bim, A101 tarzı yerden alışveriş yapanların yarısı o 25 kuruşun peşine düşer. Bi poşete 25 kuruş vereceğini sanmıyorum yarısının.

Posetten sonra pep siselerede ek bi ucret olmali, diyelim kucuk Pet siselere 25 kurus ve buyuk siseler ise 50 kurus. Siseleride geri verip parani alirsin, en azindan ortalik cop olmaz.

Bu poset olayi bence iyi oldu, avrupa 30 yildir bu sistemde. Siz dusunun diger seylerde kac yil gerideyiz.

Geri
Üst Alt