messi'nin celta vigo maçındaki penaltısı

Yahu bambaşka şeylerden bahsediyoruz, olay messi başka bir takımda olsa başarılı olurdu olmazdı değil heralde başarılı olur, messinin futbolculuğuna bir şey demiyorum, anlatamadım bunu :D

Ronaldo ile kıyaslama çerçevesinde değerlendiriyorum.

Hani sen saydın ya XXX özellikleri Ronaldo'dan üstündür diye, hah işte diyorum ki bunu messi barca dışında bir takıma gitmeden tam olarak ölçemeyiz, kime göre neye göre ölçüyoruz ? Takımının oyun stilinin bu saydığın özellikler üstündeki etkisi nedir mesela ? Ölçemezsin yani bunları, ezbere iyidir-kötüdür deriz ama afaki şeyler bunlar.

Bana göre ikiside eşit derecede klastır, birisi bir konuda üstünken diğeri başka bir konuda üstündür, ama başarı açısından Messi öndedir.

Sen Messi-Ronaldo kıyası yapılamaz, komik şeyler bunlar gibi bir şey yazdın oradan çıktı bütün tartışma :D

Pekala yapılabilir, Maradona mesela Messi ve Ronaldo eşittir diyor. Bizim ülkede çözemediğim bir şekilde Messi fetişizmi var, baş temsilcilerinden biride Rıdvan.
Kardeşim kendinle çelişiyorsun farkında değilsin :D Yazdıklarının cevabını defalarca verdim. İkisi de başarılı oyuncudur ikisi de dünya çapında oyuncudur eyvallah lakin ikisi de eşit derecede klastır diyorsun. Bunu sen neye göre diyorsun peki? :) Messi'yi al Real'e koy Ronaldo'yu Barça'ya koy. Messi yine belli bir başarı yakalar lakin Ronaldo Barça'nın sistemini bozar. Saha içerisinde çıldırma noktasına gelir ben sana söyleyeyim :) Her şeyi geçtim Perez dediğin adam Ronaldo'yu 90 milyon avroya transfer edebilirken Messi için 190 milyon avro teklif edip alamamasının sebebi nedir? Maradona ve Rıdvan ne demiş ne dememiş çokta umrumda değil açık konuşmak gerekirse :D

Ronaldo Barçanın sistemi bozar mı :D Aynı Suarez Barçanın sistemi bozduğu gibi mi :red:

:red: Algı operasyonu yapmayın :red:

Hala 1986 model mercedesle 2015 model mercedesi kıyaslıyorsunuz.
Messi ve Maradona arasındaki fark 1986 model mercedesle 2015 model mercedes arasındaki fark kadardır.Tamam Maradona Napoli ve milli taımda harikalar yarattı ama Messi de hem İspanya ligini hem de şampiyonlar ligini donunda salladı.Günümüz futbolu resmen azmanlar tarafından oynanıyor.Defansla-orta sahalar robot gibi ileri geri çalışan müthiş atletlerle oynanıyor,her oyuncu adeta kas yığınına dönüşmüş ve Messi-Ronaldo gibi isimler bu adamlara karşı oynuyor.Açın 86 dünya kupasını veya 90 dünya kupasını ve izlemeye çalışın.5 dakika sonra uykunuz gelir :)
Barca ve Madrid hakkında
Son 15 yıldaki Barca Madridi 2ye katlar ama Madrid hala daha büyüktür.Bu şekilde devam ederlerse elbette Barca öne geçecektir.Özellikle bu yıl da kupayı alırlarsa bence tarihin en büyük başarısı olacaktır ama bence alamayacaklar.

Maradona ile ilgili de bir analiz yapmıştım bir ara aslında. Evet efsane bir adam ama başarılı olduğu dönem çok sınırlı. Dünya Kupasında elle attığı gol olmasa bu kadar efsane olabilir miydi orası da ayrı muamma.

En iyi olarak lanse edilebilmek için popüler olmak da önemli bana göre.

Bu güzide tartışmaya Katalanların milli sembolüyle veda ediyorum, hoşçakalın.

catalan-flag-with-the-catalan-donkey-.jpg
kara katalan

yalnız ortaya bombayı attım kaçtım dünden beri tartışılıyor real mi barca mı

messi mi maradona mı

Geri
Üst Alt