messi'nin celta vigo maçındaki penaltısı

işte bu bana saçma gelıyor bende onu anlatmaya çalışıyorum...CL üzerinden takım büyütmek saçma gelıyor.. evet CL dunyanın belkıde en prestijli turnuvası doğru katılıyorum... ama sen şimdi Galatasaray'a büyük diyipte fener CL'yı aldıgı zaman onlar büyük oluyor dıyemezsin :) Diyelim ki Galatasaray CL kupasını aldı... fenerbahcede 2 kere CL kupasını aldı ama Tüm kupalarda toplam Galatasaray üstün hemde farklı bir şekilde.. yine fener mı büyük dıyeceksın ?? işte bu bana saçma gelıyor onu anlatmaya çalışıyorum... büyüklük kazanılan kupalar ile kıyaslanmalı... kazanılan turnuvalar ile kıyaslanmamalı... umarım anlatabilmişimdir :)
Benim bakış açıma göre reelde fener büyük olur evet :) Subjektif olarak ise benim için dünya üzerinde Galatasaray'dan daha büyük bir takım olması mümkün değildir Real ve Barça da dahil... Bu işin duygusal tarafı eyvallah lakin işin bir de gerçek tarafı var bunu görmezden gelemeyiz :) O kupa sayısı olarak fark var dediğin farkta büyük ihtimal Kral Kupası şampiyonlukları sayısından kaynaklanıyor. Bildiğim kadarı ile Barça bu konuda ezici bir üstünlüğe sahip lakin unutma ki Barcelona eğer bir dünya takımı olduysa ve şu anda da hala bu şekilde anılıyor ve tanınıyorsa lokal başarılarından dolayı değil uluslararası arenalarda kazandığı başarılardan dolayıdır. Aynı şey Real Madrid için de Bayern Munich için de Manchester United vs... için de geçerlidir. Sen yine istediğin şeyi düşünebilir istediğin şeye inanabilirsin kimse bir şey diyemez lakin gerçekler ortadadır :)

Ben La Liga'da her zaman Barcelona takımını sempatik bulmuş ve desteklemiş biriyim lakin maç konusunda da yazdım yok öyle bizim büyüklüğümüz ne kupa büyüklüğü ne de şampiyonluk büyüklüğüdür falan :) Büyüklük dediğin kupa büyüklüğüdür şampiyonluk büyüklüğüdür. Şikebahçe romantizmine gerek yok :asd22: Barça'nın aldığı kupaların toplamı Real'den fazla olabilir lakin nicelik önemli değil. Ben bu kıyaslamada CL şampiyonluklarını ve illa yerel olacaksa da La Liga şampiyonluklarını baz alırım. Bu ikisinde de Real Madrid üstün olduğuna göre tartışmaya açık bir konu yok bence :) Örneğin La Liga şampiyonluklarında da Barça üstün olsa bile ben yine Real derdim çünkü benim için önemli olan Şampiyonlar Ligi kupasıdır. Kulüp, milli takım vs... ayrımı yapmazsak CL kupası benim nezdimde DK'dan dahi daha kıymetlidir daha büyüktür. Yani bana göre dünyadaki en büyük futbol kupasıdır. Real Madrid dediğiniz takım bu kupada 13 kez final oynamış ve 10 defa kupayı müzesine götürmüştür. Adamlar CL şampiyonluk sayısında çift hanelere ulaşmışlar daha ötesi yok. Bu başarıya yaklaşabilen bir takımda yok. Ben bir takıma dünyanın en büyüğü diyorsam CL şampiyonluk sayısına göre derim. Başka bir kıstasım olmaz.

Messi'yi Maradona ile kıyaslayanlara ise bir lafım yok lakin Ronaldo ile kıyaslayanlara allah akıl fikir versin diyecek bir şeyim yok :D Yok efenim DK kazanamamış da, İngiltere liginde kendisini ispat edememiş de yok efendim Barcelona dışında bir takımda oynamamış da bilmem neymiş :D Yav siz bu yazdıklarınızı ciddi ciddi mi yazıyorsunuz allah aşkına? :D :D

Evet.

Yalnız o mışta, mişte'li şeyler son derece önemli şeyler, kimse Messi'nin olağanüstü bir futbolcu olduğunu inkar etmiyor, lakin pekala Ronaldo ile kıyaslanabilir. Messi kazandıkları sebebiyle Ronaldo'nun önündedir bence de ama kim daha yeteneklidir sorusuna net bir cevapta verilemez; devreye mışta'lı, mişte'li şeyler girer çünkü. :D

Son düzenleme:
Evet.

Yalnız o mışta, mişte'li şeyler son derece önemli şeyler, kimse Messi'nin ne kadar olağanüstü bir futbolcu olduğunu inkar etmiyor, lakin pekala Ronaldo ile kıyaslanabilir. Messi kazandıkları sebebiyle Ronaldo'nun önündedir bence de ama kim daha yeteneklidir sorusuna net bir cevapta verilemez; devreye mışta'lı, mişte'li şeyler girer çünkü. :D
Bu sefer güldürmedi :38573:

Yav adam zaten dünyanın en büyük iki takımından birinde oynuyor şaka mı bu :D Neyi ispatlayacak daha onu anlamıyorum ki :D Ronaldo dediğin adam önce kendini Porto'da ispatladı sonra Manu'ya transfer oldu ve kendisini orada da ispatladı. Ardından doğal olarak dünyanın en büyük iki takımından biri olan belki de en büyüğü olan Real Madrid'e geldi ve burada da ispatladı :) Messi zaten Barcelona altyapısından yetişti ve kendisini burada ispatladı :) Yani dünyanın en büyük iki takımından biri olan Barcelona'da ispatladı :D Sen diyorsun ki Barcelona sayılmaz gitsin kendini Manu'da ispatlasın o da yetmez sonra da gitsin kendini Porto'da ispatlasın :red: Böyle bir mantık olabilir mi allasen? Ben bu mantığı reddediyorum kardeşim üzgünüm :D

Real Madrid ile Barcelona kıyaslanacak takımlar değil.

Barcelona'yı 15 sene önce Galatasaray Beşiktaş şamaroğlanı yapıyordu, zaten bir başarıları da yoktu 15 sene önceye kadar.

Real Madrid 15-20 sene önce de estiren bir takımdı, şimdi de öyle.

Kaldı ki Zidane-Figo-Beckham-Carlos-Ronaldo-Raul-RVN vs... gibi adamları canlı izleyen bir adam, şimdi ki futboldan da zevk almaz, mümkün değil.

Hoş bişey mi tabiki de değil. Zaten adamlarda Messi'nin penaltı kaçırmasına ihtimal vermedikleri için hareketlenmiyorlar. Amaç karşı tarafı küçük düşürmek değil tabi de işte.

Bu sefer güldürmedi :38573:

Yav adam zaten dünyanın en büyük iki takımından birinde oynuyor şaka mı bu :D Neyi ispatlayacak daha onu anlamıyorum ki :D Ronaldo dediğin adam önce kendini Porto'da ispatladı sonra Manu'ya transfer oldu ve kendisini orada da ispatladı. Ardından doğal olarak dünyanın en büyük iki takımından biri olan belki de en büyüğü olan Real Madrid'e geldi ve burada da ispatladı :) Messi zaten Barcelona altyapısından yetişti ve kendisini burada ispatladı :) Yani dünyanın en büyük iki takımından biri olan Barcelona'da ispatladı :D Sen diyorsun ki Barcelona sayılmaz gitsin kendini Manu'da ispatlasın o da yetmez sonra da gitsin kendini Porto'da ispatlasın :red: Böyle bir mantık olabilir mi allasen? Ben bu mantığı reddediyorum kardeşim üzgünüm :D

O mantığı ben de reddediyorum ama kim nerede savunmuş o mantığı bilemedim :D

Nedir konumuz ? Messi mi daha yetenekli yoksa Ronaldo mu...

Diyoruz ki; Messi tıkır tıkır işleyen bir takımda oynuyor/oynadı, başarısında takımının oyun stilinin payı büyük. Olur da barca dışında bir takıma giderse daha anlamlı bir şekilde kıyaslayabiliriz Ronaldo ile.

Geçmiş mesajlarda Arjantin örneği verildi mesela... Arjantin milli takımında ki performansı barca dışında pek'te başarılı olamayacağının sinyalidir bence.

Son düzenleme:
O mantığı ben de reddediyorum ama kim nerede savunmuş o mantığı bilemedim :D

Nedir konumuz ? Messi mi daha yetenekli yoksa Ronaldo mu...

Diyoruz ki; Messi tıkır tıkır işleyen bir takımda oynuyor/oynadı, başarısında takımının oyun stilinin payı büyük. Olur da barca dışında bir takıma giderse daha anlamlı bir şekilde kıyaslayabiliriz Ronaldo ile.

Geçmiş mesajlarda Arjantin örneği verildi mesela... Arjantin milli takımında ki performansı barca dışında pek'te başarılı olamayacağının sinyali olabilir.
Oynadığı takım kalitesini performansını etkileyebilir elbet ona bir lafım yok lakin başarılı olamayacağına ihtimal vermiyorum. Örneğin koskoca Messi gidipte sarbili, umutlu, leşçuklu, semihli, donklu, yasinli Galatasaray'a gelmez herhalde :D Keza aynı şey Ronaldo için de geçerli :) Bizim takıma gelseler ikisi de dökülür ki bundan daha doğal bir şey de olamaz :D Lakin Messi avrupada oynayan kalburüstü hangi takıma giderse gitsin başarılı olur. Bundan şüphem yok. Tabi gerçek performansına ulaşabilmesi için sistemi ile oyun anlayışı ile kendisine uygun bir takım olması gerekiyor. Pas oyunu üzerine kurulu bir takım olması gerekiyor :) O açıdan bakarsan Ronaldo'da şu an Real dışında başka bir takıma gitsin aynı istatistiklere ulaşamaz adım gibi eminim.

Yetenek konusuna gelelim :) Ronaldo'nun fizik dışında Messi'ye göre bir üstün tarafı olduğunu düşünmüyorum. Ronaldo yetenekli bir oyuncu mu evet lakin sahada görüldüğü üzere verebildiği paslardan, atabildiği attırabildiği gollerden, atabildiği çalımlardan, hızından, hızlanmasından, takımı yönetmesinden, topa hükmetmesinden, patlama gücünden de görüldüğü üzere Messi çok daha öndedir. Ayrıyetten takım oyununa daha yatkın bir oyuncudur. Peki ben sana şunu sorayım; Ronaldo'nun fiziği dışında Messi'ye olan bir üstünlüğünü söyleyebilir misin bana?

Son düzenleme:
Oynadığı takım kalitesini performansını etkileyebilir elbet ona bir lafım yok lakin başarılı olamayacağına ihtimal vermiyorum. Örneğin koskoca Messi gidipte sarbili, umutlu, leşçuklu, semihli, donklu, yasinli Galatasaray'a gelmez herhalde :D Keza aynı şey Ronaldo için de geçerli :) Bizim takıma gelseler ikisi de dökülür ki bundan daha doğal bir şey de olamaz :D Lakin Messi avrupada oynayan kalburüstü hangi takıma giderse gitsin başarılı olur. Bundan şüphem yok. Tabi gerçek performansına ulaşabilmesi için sistemi ile oyun anlayışı ile kendisine uygun bir takım olması gerekiyor. Pas oyunu üzerine kurulu bir takım olması gerekiyor :) O açıdan bakarsan Ronaldo'da şu an Real dışında başka bir takıma gitsin aynı istatistiklere ulaşamaz adım gibi eminim.

Yetenek konusuna gelelim :) Ronaldo'nun fizik dışında Messi'ye göre bir üstün tarafı olduğunu düşünmüyorum. Ronaldo yetenekli bir oyuncu mu evet lakin sahada görüldüğü üzere verebildiği paslardan, atabildiği attırabildiği gollerden, atabildiği çalımlardan, hızından, hızlanmasından, takımı yönetmesinden, topa hükmetmesinden, patlama gücünden de görüldüğü üzere Messi çok daha öndedir. Ayrıyetten takım oyununa daha yatkın bir oyuncudur. Peki ben sana şunu sorayım; Ronaldo'nun fiziği dışında Messi'ye olan bir üstünlüğünü söyleyebilir misin bana?

Yahu bambaşka şeylerden bahsediyoruz, olay messi başka bir takımda olsa başarılı olurdu olmazdı değil heralde başarılı olur, messinin futbolculuğuna bir şey demiyorum, anlatamadım bunu :D

Ronaldo ile kıyaslama çerçevesinde değerlendiriyorum.

Hani sen saydın ya XXX özellikleri Ronaldo'dan üstündür diye, hah işte diyorum ki bunu messi barca dışında bir takıma gitmeden tam olarak ölçemeyiz, kime göre neye göre ölçüyoruz ? Takımının oyun stilinin bu saydığın özellikler üstündeki etkisi nedir mesela ? Ölçemezsin yani bunları, ezbere iyidir-kötüdür deriz ama afaki şeyler bunlar.

Bana göre ikiside eşit derecede klastır, birisi bir konuda üstünken diğeri başka bir konuda üstündür, ama başarı açısından Messi öndedir.

Sen Messi-Ronaldo kıyası yapılamaz, komik şeyler bunlar gibi bir şey yazdın oradan çıktı bütün tartışma :D

Pekala yapılabilir, Maradona mesela Messi ve Ronaldo eşittir diyor. Bizim ülkede çözemediğim bir şekilde Messi fetişizmi var, baş temsilcilerinden biride Rıdvan.

Son düzenleme:
18 ile 40 yaş arası efendilerin forumda barcelona-real madrid kapışması yapmasına sebep olmuş penaltıdır. leş bir durumdur.

tapatalk

Futbol sevk oyunudur adamlar kendilerine ve izleyenlere sevk veriyor helal olsun deditiriyor, dogal olarak da stadlari full cekiyor, sonra bizimkiler diyorki stad neden bos, sen futbol mu izletiyorsun ki dolsun?

en cok kupa kazanan takım barcelona bunu öğren bence sen rtş Barcelona 88 kupa... Real madrıd 84 kupa... büyüklük kupayla oluyor dimi ?

Real 10 CL kupa

Barça 5 CL kupa

Real 32 kez şampiyon

Barça 23 kez şampiyon

Beğendiğin kulübün geçmişini bile bilmiyorsun

Nasıl bir Barcacısın sen anasını satayım

real dünya futbol tarihinin acik ara en büyük takımıdır.

Ümit ve Yasin'in yer aldığı tartışma doğal olarak sidik yarışına dönmüş... Neyse ben şunu yazıp gideyim. Messi'nin Arjantin Milli Takımı'nda kötü veya sıradan olduğu doğru değil.

can, alamancı olarak çok açıklayıcı bir cümle kurmuşsun. söyle hangi siteden kopyaladın?
Beni başkalarıyla bir tutma lütfen bro :)

Türkçem gayet iyidir benim, tek sıkıntı çektiğim konu eski ve çok kullanılmayan kelimeler. Yalan yok mesela Ozan Tokgöz abi bazen birşey yazdı mı anlamıyorum kullandığı kelimelerden ötürü :D

Ama bu konuda tek olduğumu düşünmüyorum. :D

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Futbol sevk oyunudur adamlar kendilerine ve izleyenlere sevk veriyor helal olsun deditiriyor, dogal olarak da stadlari full cekiyor, sonra bizimkiler diyorki stad neden bos, sen futbol mu izletiyorsun ki dolsun?
Nou camp kulak burun boğaza bir sevk alabilir miyim ?

?すべての鳥をファック?

Geri
Üst Alt