Oynadığı takım kalitesini performansını etkileyebilir elbet ona bir lafım yok lakin başarılı olamayacağına ihtimal vermiyorum. Örneğin koskoca Messi gidipte sarbili, umutlu, leşçuklu, semihli, donklu, yasinli Galatasaray'a gelmez herhalde

Keza aynı şey Ronaldo için de geçerli

Bizim takıma gelseler ikisi de dökülür ki bundan daha doğal bir şey de olamaz

Lakin Messi avrupada oynayan kalburüstü hangi takıma giderse gitsin başarılı olur. Bundan şüphem yok. Tabi gerçek performansına ulaşabilmesi için sistemi ile oyun anlayışı ile kendisine uygun bir takım olması gerekiyor. Pas oyunu üzerine kurulu bir takım olması gerekiyor

O açıdan bakarsan Ronaldo'da şu an Real dışında başka bir takıma gitsin aynı istatistiklere ulaşamaz adım gibi eminim.
Yetenek konusuna gelelim

Ronaldo'nun fizik dışında Messi'ye göre bir üstün tarafı olduğunu düşünmüyorum. Ronaldo yetenekli bir oyuncu mu evet lakin sahada görüldüğü üzere verebildiği paslardan, atabildiği attırabildiği gollerden, atabildiği çalımlardan, hızından, hızlanmasından, takımı yönetmesinden, topa hükmetmesinden, patlama gücünden de görüldüğü üzere Messi çok daha öndedir. Ayrıyetten takım oyununa daha yatkın bir oyuncudur. Peki ben sana şunu sorayım; Ronaldo'nun fiziği dışında Messi'ye olan bir üstünlüğünü söyleyebilir misin bana?