messi'nin celta vigo maçındaki penaltısı

Maradona'nın oynadığı dönemde böyle fit bir futbol yoktu... Sırık gibi 2 tane stoper oluyordu.. ayakları yavaş... orta saha diye bişey yoktu... topu alan yardırıyordu... maradona şuankı dönemde oynasın eminim Totti gibi bir oyuncu olur... ciddiyim... Günümüzde oynana futbol artık çok gelişti... Messi topu aldıgı zaman 4 oyuncu basıyor... defanslar falan eski futbola göre daha dinamik... daha hızlı.. futbol daha hızlı oynanıyor.. bu yüzden bana göre Messi maradonadan daha iyi

Bunu bilemezsin Ümit. Messi'yi de Maradona'nın oynadığı döneme koy. Hiç bir şey yapamayabilirdi. Zira o dönemin futbolu başka futboldu. Hepsini kendi zamanına göre değerlendirmek zorundasın. Katalan sevdası Messi sevgini körüklüyor olabilir eyvallah ama Messi, Maradona'dan büyüktür demek ve kesin yargı belirtmek Maradona gibi bir futbol titanına yapılacak en büyük hakarettir.

Bir an Burak ve Umut'un bu hareketi denediğini canlandırın gözünüzde bakalım hala basit diye düşünecek misiniz?

Iyhhh bir titreme geldi yeminle.

Ben Toplam alınan kupaya bakarım.. barca sempatızanı oldugum için söylemıyorum bunları... barcanın aldıgı kupalara yerel dıyorsun.. o zaman realın geçmiştekı kazandıklarıda yerel :) real isterse 20 tane ŞL kupası alsın en cok kupa alan takım hep büyüktür.. unutma futbol kupa kazanmak için oynanan bir oyundur ;) en cok kazanan büyüktür.. bu fikrimde değişmeyecek

Yanlış mantık kuruyorsun Ümit'cim. O açıdan bakarsak yani toplam kupa açısından Glasgow Rangers, Barcelona'yı yerle bir eder. Adamlar 54 defa İskoçya ligini kazanmış. 33 kez İskoçya kupasını, 27 kere lig kupasını. 105 tane de kupaları var Kupa galiplerini de sayınca. Barcelona ise toplamda 85 kupa almış. Şimdi toplam kupaya bakıp Rangers, Barcelona'dan büyük kulüptür diyebilir miyiz ? Bakış açını biraz değiştirirsen buradaki insanların ne demek istediğini daha kolay kavrarsın gibi geliyor.

Dönemleri kendi içinde değerlendirmek lazım Ozan'ın dediği gibi, bu dönem üstündür(ve/veya zordur) gibi bir çıkarımda bulunamayız.

Messi Arjantin milli takımında sıradanlaşıyor, ha keza Ronaldo'da öyle... Ama Maradona'ya baktığınızda böyle bir durum yok, nerede Maradona orada başarı gibi bir durum söz konusu.

Son düzenleme:
Realci fanboylari kizdirmis anlasilan.

Ben maradonayı videodan izleyip yorum yapmadım .. O günün şartları ona göre zor olabilir.. Şimdi de bir adama 5 kişi pres yapıp adeta kalenin içine duvar örüyorlar ikisinin de zorlukları var dönemler için.. Messi tabela yaparken takımı içinde müthiş bir oyuncu sadece çalım gol şut hız yok attığı paslar inanılmaz adamın takımı da oynatıyor yani en önemli farkı da bu zaten

Görüşüne saygı duyarım ama kesin yargıdan uzak durmakta fayda var biraz öncede söylediğim gibi. Bu büyük bir muamma zira aynı dönemin futbolcusu değiller. Bana göre Maradona'nın başardıkları çok daha anlamlıdır. Ancak ikisini objektif kriterler ile kıyaslayabilecek bir imkanımız yok. Dönem farklı, oynanan futbol farklı, sistemler farklı.

tumblr_nc9rg3NaVj1rtequ6o1_400.gif

GrouchyInformalAmazondolphin.gif

Messi icin normal bunlar

Dünyanın en buyuk en basarılı kulubu Realdir. Gerek mali gerek basarı olarak butun alanlarda kıyaslayabilirsin. 2005 den önce 3 tane barca topcusu sayamayacak adamlar gelmiş burada fanboyluk yapıyor. Seksen bilmem kac tane kupa almışmış. kupaya gore ölcuyorsan kac tanesi lig kac tanesi CL? senin yarıştıgın en buyuk kulvar bu ikisi.

Görüşüne saygı duyarım ama kesin yargıdan uzak durmakta fayda var biraz öncede söylediğim gibi. Bu büyük bir muamma zira aynı dönemin futbolcusu değiller. Bana göre Maradona'nın başardıkları çok daha anlamlıdır. Ancak ikisini objektif kriterler ile kıyaslayabilecek bir imkanımız yok. Dönem farklı, oynanan futbol farklı, sistemler farklı.

Yav ben ikisinide izlemiş biri olarak yorum yaptım kesin yargı nerede? Ben yaşım itibari ile messi gibi bir adamı izlemediğimi belirtiyorum pele yi izleseydim belli farkı düşünürdüm .. Zidane nın da yeri ayrıdır bende mesela ben kendi fikirlerimden bahsediyorum sen maradona dersen sana da saygı duyarım sıkıntı yok ..

Dünyanın en buyuk en basarılı kulubu Realdir. Gerek mali gerek basarı olarak butun alanlarda kıyaslayabilirsin. 2005 den önce 3 tane barca topcusu sayamayacak adamlar gelmiş burada fanboyluk yapıyor. Seksen bilmem kac tane kupa almışmış. kupaya gore ölcuyorsan kac tanesi lig kac tanesi CL? senin yarıştıgın en buyuk kulvar bu ikisi.

senınle sohbet edilmez... boşver sen takıl kafana göre... 2005'ten önce kimin ne yaptıgını sen bılemezsın

Cok guzeldi az once geldim :D

ama film 16+ nasil 15 oluyor sizin orada?

+15 burada sen gurbetçisin galiba kanka :D o filmin normalde +18 olması lazım muhtemelen kimse gidemez diye(genellikle 18+ izleyicler gitmek istiyor) şimdilik 15 yaptılar şikayetler üzerine 2-3 haftaya 18 e çıkar diye tahmin ediyorum :D

Yav ben ikisinide izlemiş biri olarak yorum yaptım kesin yargı nerede? Ben yaşım itibari ile messi gibi bir adamı izlemediğimi belirtiyorum pele yi izleseydim belli farkı düşünürdüm .. Zidane nın da yeri ayrıdır bende mesela ben kendi fikirlerimden bahsediyorum sen maradona dersen sana da saygı duyarım sıkıntı yok ..

Pele'nin oynadıgı dönemde ben futbolcu olsaydım şimdiye köşeyi dönmüştüm :D ofsayt yok bişey yok... takır takır atıyon golleri

Geri
Üst Alt