Mesut Özil Fenerbahçe'de

Bence kızacak bişey yok önemli olan pis işleri kılıfına uydurmak.bizimkiler beceremedigi için kimseyi alamiyoruz

Bosuna demiyoruz bunlarin bahsettigi rakamlari en az 1,5 ile carpmak lazim diye. Hatta 2 ile carpmak lazim.

Bir şeyi merak ediyorum. Mesut Özil için Fenerbahçe'nin kasasından 3,5 milyon çıkacak, geri kalan 4-5 milyon da Acun, Ali Koç vs. ödeyecek diyorsunuz. Bu suç mu? Suç değilse niye bu kadar sinirleniyoruz? Bizim zenginler niye bir forvet almıyor bu takıma? Bunu bence kendimize soralım.

Ha bu olay suç falansa diyecek bir şey yok açık açık buna müsaade ediliyorsa da şaşırmıyorum ülkede bu kadar hukuksuzluk varken. . .

Bosuna demiyoruz bunlarin bahsettigi rakamlari en az 1,5 ile carpmak lazim diye. Hatta 2 ile carpmak lazim.

Bence en az 3 ama adamlar bu durumu bertaraf edecek parayı buluyor. Reklam , sponsor vs şeklinde kapatıyor.

Bizde falcao ya 5m yerine 2m versek üstünü başkan tamamlasa. Kulübün kasasına bakmak lazım isterse Ko.ç 10m daha versin onun bileceği iş.

Bu şekilde saplantılı ama bunun vizyonlusunu başkan görmek isterim bizde de.

Bir şeyi merak ediyorum. Mesut Özil için Fenerbahçe'nin kasasından 3,5 milyon çıkacak, geri kalan 4-5 milyon da Acun, Ali Koç vs. ödeyecek diyorsunuz. Bu suç mu? Suç değilse niye bu kadar sinirleniyoruz? Bizim zenginler niye bir forvet almıyor bu takıma? Bunu bence kendimize soralım.

Ha bu olay suç falansa diyecek bir şey yok açık açık buna müsaade ediliyorsa da şaşırmıyorum ülkede bu kadar hukuksuzluk varken. . .

Fifa kaydına tabi tutulmayan her türlü prim ve maaş işlemi suçtur. O zaman maaş limiti belirlemenin, FFP'nin ne anlamı var. Herkes asgarisini yatırıp geri kalanını cebinden ödesin. Bizim zenginler diye de bir şey yok. Bizim zenginler kulübe verip geri gelmeyecek paranın peşinde koşmak istemiyorlar. Beşiktaşlılar da öyle. Sadece Fener'de verilen para hibe edilir, Ali'yle Acun da öyle yapacaklar. Zamanında Kutlualp'in, Özdemir'in yaptığı gibi. Fenerbahçelilerin daha iyi taraftar olması daha şerefsiz oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Hele çıkıp bir de yayında salak ve gariban taraftarın cebindekini almak için attıkları taklalar hakikaten ülkenin özeti niteliğindedir.

Fifa kaydına tabi tutulmayan her türlü prim ve maaş işlemi suçtur. O zaman maaş limiti belirlemenin, FFP'nin ne anlamı var. Herkes asgarisini yatırıp geri kalanını cebinden ödesin. Bizim zenginler diye de bir şey yok. Bizim zenginler kulübe verip geri gelmeyecek paranın peşinde koşmak istemiyorlar. Beşiktaşlılar da öyle. Sadece Fener'de verilen para hibe edilir, Ali'yle Acun da öyle yapacaklar. Zamanında Kutlualp'in, Özdemir'in yaptığı gibi. Fenerbahçelilerin daha iyi taraftar olması daha şerefsiz oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Hele çıkıp bir de yayında salak ve gariban taraftarın cebindekini almak için attıkları taklalar hakikaten ülkenin özeti niteliğindedir.

Doğru. Asgari ücreti yatırıp geri kalanı elden veren üçüncü sınıf şirketler gibi.

Bunu denetlemeyen yargıda problem var, FIFA da denetlemiyorsa bizim yapacak bir şeyimiz yok.

Ayrıca şu para dilenme olayına girme. Bizimkiler hep yapıyor bunu. Bu konuda alnımız ak değil.

Doğru. Asgari ücreti yatırıp geri kalanı elden veren üçüncü sınıf şirketler gibi.

Bunu denetlemeyen yargıda problem var, FIFA da denetlemiyorsa bizim yapacak bir şeyimiz yok.

Ayrıca şu para dilenme olayına girme. Bizimkiler hep yapıyor bunu. Bu konuda alnımız ak değil.

Fifa denetliyor bunu, o yüzden zaten men yiyip duruyorlar. Türkiye'yi zaten geç.

Para dilenme olayıyla ilgili iki farklı olayın olduğunu daha önce belirtmiştim zaten. Ne transferler birbirine benziyor, ne de taraftardan yardım dilenmeler. 10 yıldır ŞL'nin kapısına bile yanaşamayıp 10 milyon maaşlı transferlerin parasını taraftardan dilenmek neresinden bakarsak bak aymazlıktır.

Arkadaş adamlar kilifina uyduruyor mu transferi ?
Evet uyduruyor.

1611585668813.webp

Sonuç ? Ve alaka nedir?

Sonuç 20 yıldır ŞL'ye gidemeyip 3.750 maaşla 2 yıllığına bağlanan, parasızlıktan maaşı ödenemeyen ve 2.5 açıklanmasına rağmen Fifa'dan haksız tek taraflı fesih neticesinde 7.5 milyon fatura çıkarılan bir şaibe transferi neticesinde Fener'in Alman sucuğunu almasıdır. Alakasını da gelecek 3 yılda Fener'in ŞL yapamayacağı ilk senenin sonunda görürüz. Öyle ya da böyle zamanında Hamit, Sneijder, Selçuk ve Burak'a altından kalkamayacağı sözleşmeler veren ve 3 yıl üst üste ŞL oynamasına rağmen gidemediği ilk sezonda men yiyen Galatasaray gibi Fener de Avrupalının zopasını tadacaktır. Tabii iş bu raddeye gelmeden para kaçırmadan, vergi kaçırmadan, usulsüz transferden ayrı bir patlıcan görürler mi onu zaman gösterecek.

Geri
Üst Alt