# Michael Bradley

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Michael Bradley

Neye göre kitlik cekeriz ?? Elano varya.

Böyle bir dizilişle/orta sahayla oynamak istiyorsak orta sahadaki yaratıclık yükünü tek başına sırtlayabilecek, gerektiğinde sorumluluk alabilecek, ataklarımıza yön verebilecek, bizi sadece Arda'nın ayağına bakmaktan kurtaracak, skorer (gol+asist) yani tabiri caizse bir "playmaker"e, "maestro"a ihtiyacımız var. Elano bunların çoğuna sahip değil. Ayağı düzgün, zeki, iyi bir takım/taktik oyuncusu ama sahada yardımcı oyuncu rolünde olan, zaman zaman oyun içerisinde kaybolan, sorumluluk almaktan uzak pasif bir oyun stilini benimsemiş bir oyuncu. Elano bu sezon biraz kıpırdanabilir, fazladan 2-3 gol atıp 1-2 de asist yapabilir belki ama tümüyle oyun karakterini değiştirecek hali yok ya.

Böyle bir dizilişle/orta sahayla oynamak istiyorsak orta sahadaki yaratıclık yükünü tek başına sırtlayabilecek, gerektiğinde sorumluluk alabilecek, ataklarımıza yön verebilecek, bizi sadece Arda'nın ayağına bakmaktan kurtaracak, skorer (gol+asist) yani tabiri caizse bir "playmaker"e, "maestro"a ihtiyacımız var. Elano bunların çoğuna sahip değil. Ayağı düzgün, zeki, iyi bir takım/taktik oyuncusu ama sahada yardımcı oyuncu rolünde olan, zaman zaman oyun içerisinde kaybolan, sorumluluk almaktan uzak pasif bir oyun stilini benimsemiş bir oyuncu. Elano bu sezon biraz kıpırdanabilir, fazladan 2-3 gol atıp 1-2 de asist yapabilir belki ama tümüyle oyun karakterini değiştirecek hali yok ya.

Orta sahadaki bütün yaraticilik Elano'ya kalmiyor burda bir yanlisin var. Yeri geldiginde Cana ve Bradley dripling yapabilecek kapasiteye sahipler, mesela Bradley dünya kupasinda takimi gole ihtiyac duyarken öne ciktiydi ve golunüde atti. Cana'da cok saglam paslar atiyor dikine ve verkaclari cok güzel yapiyor. Baris ve Mustafa'yi izledikten sonra bu adamlar bize Xavi ve Iniesta gibi gelecekler. ;)

Bradleyi gözünüzde çok büyütmeyin.Gelirse eğer, beğenmeyip yuhlarsınız sonra büyük beklentilerden dolayı.

Evet M.Sarp'la çok pozisyon buluyoruz Elano'yla kıtlık olur vah vah vah

Şu an takım sıfır sıfır, kimi getirsen Ayhan-Barış-Sarp üçlüsünden kat kat faydalı olur

Bradleyi gözünüzde çok büyütmeyin.Gelirse eğer, beğenmeyip yuhlarsınız sonra büyük beklentilerden dolayı.

Yanlis hatirlamiyorsam ayni sözleri Neill icinde söyleyenler vardi. Mustafa ve Baris'in yerine kim gelirse gelsin. Biraz top teknigi olsun ve saglam defans yapsin gözümüze ayni Xavi'yi izlermis gibi gelir.

Evet M.Sarp'la çok pozisyon buluyoruz Elano'yla kıtlık olur vah vah vah

Şu an takım sıfır sıfır, kimi getirsen Ayhan-Barış-Sarp üçlüsünden kat kat faydalı olur

Belgrad maçından sonra diğer maçları çok daha dikkatli izlemeye başladım,bakıyorum bütün takımların ortasahaları çok iyi paslaşıyor ileri çok iyi top götürüyorlar ama iş hep ilerde bozuluyor,forvetlerde sorun yani,bizde ise tam tersi çok etkili forverlerimiz var ama onlara top getiren adam yok,ne zaman top gelse tehlike yaratıyoruz zaten.Düşünsenize iyi bir 3lü oluşturduğumuzda neler olur neler.Maç başına 10-15 pozisyon buluruz.

Belgrad maçından sonra diğer maçları çok daha dikkatli izlemeye başladım,bakıyorum bütün takımların ortasahaları çok iyi paslaşıyor ileri çok iyi top götürüyorlar ama iş hep ilerde bozuluyor,forvetlerde sorun yani,bizde ise tam tersi çok etkili forverlerimiz var ama onlara top getiren adam yok,ne zaman top gelse tehlike yaratıyoruz zaten.Düşünsenize iyi bir 3lü oluşturduğumuzda neler olur neler.Maç başına 10-15 pozisyon buluruz.

Bi de takımın en sıkıntılı bölgesi olacak.İlk buradaki transferlerin bitmesi lazımdı çok geç kaldık çok.En azından Türk alternatif bari olsaydı.Bu saatten sonra kim gelecek vallahi bilmiyorum.Lig başladı başlayacak.

Vallaha kaleciymiş,Baroş'a alternatifmiş hepsi 2. planda.Acil ortasaha alınması lazım.Göz göre göre duvara çarpıcaz

ayrıca rakip takım bizim orta sahayı okadar rahat geçiyorki. hiç zorlanmıyor adamlar

Bradley'den eğer 10 gol 7-8 asistlik performans bekliyorsanız zaten,gidip elele tutuşup topluca Boğaziçi Köprüsü'nden atlayalım.Bradley gelirse bu takıma dinamizm getirir,Barış'ın yapamadığı işleri yapar takım.

Bradley sakatlıktan sonraki Okan Buruk

Newcastle'den sonraki Emre Belzöoğlu tarzı bir adam en fazla.Ernst'in biraz daha ofansa destek vereni diyebiliriz.

allah allah!! yahu adam geçen sene ön libero oynadı ne gibi bi yaratıcılık bekliyosun???

Emre Belezoğluda ön libero oynuyor aradaki farkı anlıyabiliyorsun heralde.Emre nasıl çalım atıyor pasları Elanoya göre çok daha iyi.Yaratıcılıktan kastım bu.

Heerenven'deki son sezonunda 33 maçta 15 gol, 6 asistle oynamış. Forvet falan mı oynamış bu adam, ne bu istatistik.. Geçen sezon 2 gol, 1 asist ligde.

Bradley'den eğer 10 gol 7-8 asistlik performans bekliyorsanız zaten,gidip elele tutuşup topluca Boğaziçi Köprüsü'nden atlayalım.Bradley gelirse bu takıma dinamizm getirir,Barış'ın yapamadığı işleri yapar takım.

Newcastle'den sonraki Emre Belzöoğlu tarzı bir adam en fazla.Ernst'in biraz daha ofansa destek vereni diyebiliriz.

Aynen. Bradley, Barış'ın ayağı yere basan,fizikli,aklı başında olan ve ayağı düzgün modeli. Bayağı da aynıymış Barış'la şimdi farklılıkları sayarken :D:D

Bu adamin isi öncelikle orta sahayi ayakta tutmak, takiminina gol yedirmemek, rapikten top calmak ve kazandigi toplari cabucak öndeki adamlara aktarmak baska bisey degil.

2007-2008 de 41 maç 17 gol,2008-2009 da 47 maçta 11 gol,düz bi ön libero olmadığı aşikar;)

Çok koşan bir oyuncu olduğu için kanatlardan gelen her ortada ceza sahası içinde pozisyon alıyor, sürekli oyunun içinde. Cana'nın yanında ileri geri işini iyi yapabilecek gibi gözüküyor. Teknik ve pasları iyi de bir futbolcu, kafa topları, şutlar iyi, 1.86 boy. Herenveen ve Gladbach'da izlemedim, dünya kupasında iyiydi. Bence tam aradığımız adam -Kallstrom gibi oyuncuların alınamadığını düşünürsek-. 23 yaşında olması başlı başına transfer sebebi, alınırsa sevinirim...

[video=youtube;8nprZBsiTSM]https://www.youtube.com/watch?v=8nprZBsiTSM&feature=related[/video]

Cana'nın yanına Bradley.

Elano'nun da gidip gitmeme durumuna göre bir oyuncu almalıyız.

Orta sahadaki bütün yaraticilik Elano'ya kalmiyor burda bir yanlisin var. Yeri geldiginde Cana ve Bradley dripling yapabilecek kapasiteye sahipler, mesela Bradley dünya kupasinda takimi gole ihtiyac duyarken öne ciktiydi ve golunüde atti. Cana'da cok saglam paslar atiyor dikine ve verkaclari cok güzel yapiyor. Baris ve Mustafa'yi izledikten sonra bu adamlar bize Xavi ve Iniesta gibi gelecekler. ;)

Hocam ileri çıkıp gol aramak başka yaratıcılık başka. Bradley bir "Ernst" etkisi yaratabilir ama o zaman takımdaki kreatif yükün hepsi yine Arda'nın omuzlarında olur, her atakta top dönüp dolaşıp yine Arda'ya gelir. Cana'nın yanına gelecek oyuncuda bu yükü hafifletmesini beklemek, gol-asist yapıp maestroluk göstermesini beklemenin çok doğru olmadığının farkındayım, benim daha çok demek istediği burda Elano'nun yerine başka bir oyuncunun gelmesi, her atakta Arda'yı aramamıza engel oalbilecek bir isim, farklı atak kombinasyonları yaratabilecek, gerektiğinde sorumluluk alarak saha içinde Arda'yı biraz daha fazla rahatlatabilecek bir isim. Bu benim kafamdaki düşünceler ve Elano bu tipe hiç uymuyor, bizim o pozisyonda iyi bir takım oyuncusundan çok Lincoln gibi maestro'ya ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Kimse Lincoln mü falan demesin ayrıca, sadece stil olarak örnek teşkil etmesi açısından yazdım. Adnan Polat'ın bahsettiği gibi saha içerisinde 4-2-3-1 gibi bir düzene kayabileceksek ayrıca böyle bir oyuncunun ihtiyacı daha net oalrak göze çarpıyor. Elano'ya gelen teklifler bir an önce değerlendirilmesini umuyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt