# Michael Skibbe

Cevap: Michael Skibbe | Teknik Direktör

Benim düşündüğüm şeyleri bu akşam maçtan sonra ntv de Rıdvan Dilmen söyledi çok doğru konulara değindi başka söze gerek yok.Galatasarayımızın kadrosu diğer 17 takımın kadrosuna göre çok üst düzeyde ve bence şu tablo ile takımımız en az 5 farkla önde olması lazımdı.Skibbe çok dar düşünüyo bu benim görüşüm öyleki yapmış olduğu hatalar besbelli bide teknik direktörümüz gibi hiç gelmiyo ki son maçta Ayhan ın artık saha kenarına gelip Nonda yı çıkar demesi anca bu kadar olur bir teknik direktör.70 dakka takımın sağ tarafı aksıyo ve bunun için hiçbişey yapmıyo.Bide hala şu görüşteyim Skibbe sene başından beri takıma taktiksel olarak hiçbişey katamamıs gecen sene hiç olmasa Kalli sürekli pres yaptırıyodu ki 6 hafta seyircisiz oynadığımız halde liderdik.Maça 11 adam çıkartıyo okadar maça mudahale etmiyo belli kafasında adamlar var onları alıp duruyo hiç fayda sağlamayan oyuncular Emre Güngörü kaybettik sayesinde,Alparslan diye gencecik çocuk var Kocaeli maçında bir asist yaptıki görmeler ister çocugu bidaha görmedik.Ama hala fayda vermeyen adamlar Volkan her maç nerdeyse ikinci yarı oyuna giriyo.Ama asıl gerçek kapasitesini bulsa takıma muthiş katkı yapacak adamlar 18 e bile giremiyo.

Kadromuz iyi ama öyle abartıldığı kadar diğer takımlardan(fb,bjk) çok da iyi olduğunu düşünmüyorum

Kadro iyi ama hoca yetersiz. Fenerin bunak hocasıyla dalga geçiyodum bizim hocada aynı yedekleri aynı dakikada oyuna alıyo. yaser-volkan-mehmet güven başka adam yok ya. o kadar geniş kadromuzdan bu kadar az verim alabiliyoruz. İnşallah bu anlayıştan vazgeçerer.

Fatih Kurt kardeşim o senin görüşün saygı duyarım.Ama bizim elimizdeki yabancı ve yerli futbolcuların bireysel performansları fb(lugano ve edu hariç tam verimle oynaya oyuncusu yok) ve bjk(tello hariç diğerlerinden tam verim alamıyo).Bizim takıma bakın Lincoln,Baros,Kewell,Sanctis hepsi çok iyi oynuyo.Meira bekleneni veremedi oda yavaş yavaş düzeliyor.Bir tek elde Linderoth oda 1 senedir yok zaten.Şimdi birdaha düşünürsen arada dağlar kadar fark var.Yerlileri söylemeye gerek bile yok bence.Şu ligte tek rakibimiz gene kendimiz şu sakatlıklardan kurtulsak Skibbe hala oynatamazsa artık yapcak bişey yok.

Kadro iyi ama hoca yetersiz. Fenerin bunak hocasıyla dalga geçiyodum bizim hocada aynı yedekleri aynı dakikada oyuna alıyo. yaser-volkan-mehmet güven başka adam yok ya. o kadar geniş kadromuzdan bu kadar az verim alabiliyoruz. İnşallah bu anlayıştan vazgeçerer.

Hocanın yetersiz olduğu gün gibi açık ama puanları sezonun ilk yarısında savurganca, teknik hatalarla kaybettik.Umarım ders

almıştır diyeceğim ama hiç sanmıyorum.Kim ne derse desin bu kadar fonksiyonel ,kadro genişliği ve kadro derinliği olan bir

takımın her ne şekilde olursa olsun en az 5-10 puan farkla lider olması gerekiyordu.Linderoth sakatlığı etkiliyor diyen

arkadaşlar bu adamın adı geçtiğinde şu soruları soruyorum sesler kesiliyor.Soruyorum ne kadar oynadı, ne fayda verdi, nerede

izlediniz, nasıl eksikliğini hissediyorsunuz?Adam misafir sanatçı gibi 1-2 kere göründü yok oldu.Hiçbir zaman olmayan adamın

yokluğunu hissedenlere şaşıyorum! Zaten Topal ve Barış varken o mevkide ihtiyacımız yok Linderoth'a.Skibbe altın değerindeki

puanları ilk yarıda kaybetti.Kaybedilen maçlarda oyuna aldığı oyuncular çok ilginç adeta maçı çevirmeye değil sabitlemeye

çalışıyor.

Linderoth acaba sakat değil de keyfinden mi çıkmıyor maçlara nedir ?:rolleyes:

Kolay para kazanmanın yolu bu olsa gerek yönetimimiz de çok safmış (!)canım göremiyor bunu ...:rolleyes:

Skibbe hafif değil. Sadece anlamadığımız ya da anlamak istemediğimiz bir gerçek var ki bu takım anti-futbol sevdalılarına karşı bir şey yapamıyor. Neden Avrupa'da sadece "Metalist"e kaybettiğimiz de burada yatıyor.

Ama iyi takımsan her takımı her şekilde yenersin, o da ayrı bir gerçek... :rolleyes:

Skibbe hafif değil. Sadece anlamadığımız ya da anlamak istemediğimiz bir gerçek var ki bu takım anti-futbol sevdalılarına karşı bir şey yapamıyor. Neden Avrupa'da sadece "Metalist"e kaybettiğimiz de burada yatıyor.

Ama iyi takımsan her takımı her şekilde yenersin, o da ayrı bir gerçek... :rolleyes:

Bu tip takımları duran topla vurursun. ama bizde Lincoln hariç duran top kullanan yok. o da sadece orta şeklinde kullanıyor, kaleye şut bakımından çok iyi değil. hadi Lincoln korner kullanıyor, bu sefer takımda kafa vuran adam yok. Servet, Emre Aşık. 5 tane vursalar 1 tane ya girer ya girmez.

Bu tip takımları duran topla vurursun. ama bizde Lincoln hariç duran top kullanan yok. o da sadece orta şeklinde kullanıyor, kaleye şut bakımından çok iyi değil. hadi Lincoln korner kullanıyor, bu sefer takımda kafa vuran adam yok. Servet, Emre Aşık. 5 tane vursalar 1 tane ya girer ya girmez.

Sadece duran top degil takım sut atmıyor.Ben su forumda en basından bakarsanız bilirsiniz skibbeci oldugumu ama körkütük skibbeci degilim eksikleri yokmu var bunlarıda geliştirmesi lazım eger daha buyuk yerlere gelmek istiyorsa şimdi hep + yönlerini söyledik birazda - yönlerini söyleyelimki objektif olalım

Sayın Hocam

Oyuncu degişiklerini cok gec yapıyorsunz bazen öle bir oyuncu degiştiriyorsunuzki ne alaka diyesi geliyor insanın takımda lincoln haric duran top kullanan adam yok hiçmi calısılmıyor herkes gördü bu kornerleri sabrinin kullanamıyacagı siz göremediniz mi? kornerlerde hep kale içine orta kesilio niye farklı seyler denenmiyor aynı sey frikikler içinde gecerli takım utanmasa rakip kalenin içine kadar pas yapıcak niye sut emri vermiyorsunuz? sag kanat niye hiç kullanılmıyor vs vs vs

HOCAM BİZ SENİN ARKANDAYIZ AMA UNUTMA SENDE LEVERKUSENİ DEGİL GALATASARAYI CALISTIRIYORSUN!

Sadece duran top degil takım sut atmıyor.Ben su forumda en basından bakarsanız bilirsiniz skibbeci oldugumu ama körkütük skibbeci degilim eksikleri yokmu var bunlarıda geliştirmesi lazım eger daha buyuk yerlere gelmek istiyorsa şimdi hep + yönlerini söyledik birazda - yönlerini söyleyelimki objektif olalım

Sayın Hocam

Oyuncu degişiklerini cok gec yapıyorsunz bazen öle bir oyuncu degiştiriyorsunuzki ne alaka diyesi geliyor insanın takımda lincoln haric duran top kullanan adam yok hiçmi calısılmıyor herkes gördü bu kornerleri sabrinin kullanamıyacagı siz göremediniz mi? kornerlerde hep kale içine orta kesilio niye farklı seyler denenmiyor aynı sey frikikler içinde gecerli takım utanmasa rakip kalenin içine kadar pas yapıcak niye sut emri vermiyorsunuz? sag kanat niye hiç kullanılmıyor vs vs vs

HOCAM BİZ SENİN ARKANDAYIZ AMA UNUTMA SENDE LEVERKUSENİ DEGİL GALATASARAYI CALISTIRIYORSUN!

bu şut olayı TSL nin genelinde mi yok anlamıyorum. çok takip etmem maçları ama jeneriklerde de öyle uzaktan şutlar, goller pek yer almıyor.

bizim takıma gelince uzaktan en çok şut deneyen adamlar Sabri ve Barış. ki bu adamlar belki de en az şut denemesi gereken adamlar. Arda çok emin olduğu zamanlar vurduğunu kendisi belirtti, zaten öyle dağa taşa giden şutunu hiç görmedik. bence bu takımın şutörlerinden birisi Mehmet Topal olmalıdır, uzaktan sert şutlar atıyor ve kaleyi bulmasa bile yakınından çıkıyor. Sabri ye verilen insiyatif Topala verilmelidir şut konusunda. zaten Topal şutlarını da geliştirirse mevkisindeki en iyi adamlarından biri olacaktır. Sabri nin de şut işini Topala bırakıp, orta açma konusunda ilerleme kaydetmesini temenni ediyorum

Skibbe,Skibbe seviyorum seni Skibbe duruşun,karizman,insancıllığınla ve futbol bilginle bu takıma fazlasın seni haketmiyoruz...

Gördüğüm eksikleri genç oyunculara fazla şanş vermemesi,V.Yaman ve H.Balta yı ortasaha oynatması...

nondayı ççıkarmamak için iyi direndi..

Skibbe:Rakibimiz Şanslı Olan Taraftı

Fortis Türkiye Kupası’nda penaltılar sonucu Sivasspor’a elenen Galatasaray’ın teknik direktörü Michael Skibbe, “şanslı olan taraf rakibimizdi” dedi.

Michael Skibbe, karşılaşma sonrasında LİG TV mikrofonlarına yapmış olduğu açıklamada futbolseverlerin çok iyi iki maç izlediklerini belirtti ve takımındaki sakat futbolcular hakkındaki son bilgileri verdi.

Skibbe’nin açıklamaları şöyleydi:

-“TAKIMIMI SUÇLAYACAK BİR ŞEY BULAMIYORUM”-

Ben bugün takımımı suçlayacak yer bulamıyorum. Çok iyi oynadılar ve iyi mücadele verdiler. İki takımın da öne geçmek için iyi şansları vardı. Seyirciler herhalde iki maçta da çok hoş futbol seyrettiler. İyi maçlar oldu. Yani bu iki maçta da iki mücadele oldu ama şanslı olan taraf rakibimiz oldu. Sivasspor penaltıları attı ve tur atladı.

-“PENALTILARDA KALECİLER ÇOK ÖNEMLİ”-

Ümit Karan ve Arda’nın kurtarılan penaltılarında kaleci Petkovic çok önemli reaksiyon gösterdi. Kaleciler çok önemli tabi ki penaltı vuruşlarında.

-“BARIŞ’A TEŞHİS KOYULMADI”-

Barış’ın hafta sonuna yetişip yetişmeyeceğine bakıyoruz ama şu an bilemiyoruz tabi ki. Doktorlarımız henüz yüzde 100 teşhis koymadı, onun için bir şey söylemek istemiyorum. Baros’un bu maçta oynayamayacağı kesindi. Kendisini Kayserispor maçına hazırlamaya çalışıyoruz. Sabri’de bir sakatlık oluştu ve o da bugün bizimle olamadı. Servet’in de son gecede gribi arttı. Bu yüzden sahaya getirmedik onu da. Hafta sonunda Servet de hesaplarımız içinde olacak.

GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ MICHAEL SKIBBE, KARŞILAŞMA SONRASINDA DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA ŞUNLARI SÖYLEDİ:

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Sivasspor karşısında yenildikleri için üzgün olduklarını belirterek, ''İki takım da bugün özellikle mücadele açısından çok iyi bir oyun çıkardı'' dedi.

Skibbe, Fortis Türkiye Kupası'nda penaltılarla elendikleri Sivasspor maçının ardından yaptığı açıklamada, kupa mücadelesinde mağlup olarak sahadan ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyledi.

İki takımının da bugün özellikle mücadele açısından çok iyi bir oyun çıkardığını ifade eden Skibbe, şöyle konuştu:

''Her iki takım da maçı galip bitirmek için fırsatları elde etmişti. Aynı şekilde o dengeyi penaltı atışlarında da devam ettirdik. Ama en son olarak penaltılarda rakibimiz bizden daha öne geçti. Turu geçtiği için Sivasspor'u tebrik ediyorum.''

Stadın zemininin 10 gün öncesinden çok daha iyi olduğunu anlatan Skibbe, ''O yüzden de bugün göze de hoş gelen, iyi bir maç olduğunu düşünüyorum'' dedi.

''Penaltıcılarınızın seçiminde hata ettiniz mi'' şeklinde soruyu Skibbe, ''Hayır'' diye yanıtladı.

Takımdaki eksik oyuncuların durumuyla ilgili soru üzerine, hafta sonu oynadıkları maçı birkaç sakatla tamamladıklarını anlatan Skibbe, ''Milan Baros'un bileğinde bir sakatlığı var. Sabri'nin de sakatlığı var. Servet dün akşam ateşlendi. O yüzden de gelmiş olsalar bile oynatacak durumumuz yoktu'' şeklinde konuştu.

Oyuncu değişikliğini geç yaptığının hatırlatılması ve bunun nedeninin sorulması üzerine Skibbe, şunları kaydetti:

''Bir tarafta takım çok iyi bir oyun çıkardı. Ve sahada olan herkes en iyisini yapmaya çalıştı ve yaptı. Nonda maç sonunda alt adalelerinde bir sıkıntı yaşadığını söyledikten sonra değişiklik yaptık. Takımın mücadelesinden çok memnun olduğumuz için geç adam değiştirdik.''

Skibbe, ''Lincoln'un eksikliğini hissettiniz mi'' şeklindeki soruyu ise ''Eksik olan bütün oyuncularımızın eksiğini hissettik. Burada eksikliğini hissettiğimizi sayabileceğimiz çok oyuncumuz var'' diye yanıtladı.

Keşke 1 gün de övebilsem seni... :)

Ah skibbe vah skibbe şu takıma korkak futbol oynatmakla eline ne geçiyor...

Birde bazi arkadaslar diyorki Skibbe bu takima atak futbol,goze hos gelen futbol oynatiyor diyor.Galatasaray atak oyununu,pozisyonlari Skibbe sayesinde degil L10,Kewell,Arda,Baros sayesinde buluyor.Bu 4 oyuncudan 2si olmadimi.Galatasarayin oynadigi futbol tek kelime ile berbat.Kadroda rotasyon diye birsey bilmiyor bu.75den once oyuncu degistirmiyor.Disiplinlide degil.Ayhan Denizli macinda Nonda kotu cikart onu diyor.Hemen dinliyor onu.Orada yapmasi gereken o laftan dolayi hemen Ayhani cikartmak.Galatasaray sampiyon olsa bile bu adamin gitmesi gerekir.Cevat Guler daha iyi yonetiyordu bu takimi.

Birde bazi arkadaslar diyorki Skibbe bu takima atak futbol,goze hos gelen futbol oynatiyor diyor.Galatasaray atak oyununu,pozisyonlari Skibbe sayesinde degil L10,Kewell,Arda,Baros sayesinde buluyor.Bu 4 oyuncudan 2si olmadimi.Galatasarayin oynadigi futbol tek kelime ile berbat.Kadroda rotasyon diye birsey bilmiyor bu.75den once oyuncu degistirmiyor.Disiplinlide degil.Ayhan Denizli macinda Nonda kotu cikart onu diyor.Hemen dinliyor onu.Orada yapmasi gereken o laftan dolayi hemen Ayhani cikartmak.Galatasaray sampiyon olsa bile bu adamin gitmesi gerekir.Cevat Guler daha iyi yonetiyordu bu takimi.

Ya beyler belden assagı vurmayın adama bu kadarda olmaz lincoln gecen senede vardı niye oynamadı? baros hangi taktik ve sistemde bu kadar gol attı?

GS nin oynadıgı futbol onlar olunca daha bir baska oluyor futbol degil resital festival oluyor ama onlar olmıyınca berbat rezil olmuyor yine arzulayan bastıran tek kaleye hapseden dk 90 olmasına ragmen panikle top şişirmeyip ayaga paslarla gidip gol bulan bir takım oluyor haksızlık ediyorsunuz.

Ayhan mevzusuna gelirse o takımın kaptanı gelip tabi söylicek işler iyi gitmiyorsa saha içinde lider kaptandır gelip hocasını bilgilendirdi ve cok iyi yaptı bende olsam bende aynısını yapardım.

Skibbeyle yeni bir mentaliteye burunduk ve bu mentalite bize kısa zamanda bazı basarılardan eksik tutabilir ama uzun vaadede kazanan yine biz oluruz öle bu gelsin yok begenmedim gitsin bide su gelsin demekle koskoca GS takımı yönetilemez eksikleri yokmu var ama bu eksikleri giderebilir.

Bugun içinse zaten yapabilecegi hiçbisey yoktu biz nasıl uzulduysek kahrolduysan eminimki oda o durumdayki cunku elinden gelecek bişey yoktu eli kolu baglıydı.

Skibbeyi genellikle oyuncu degisikligi ve yanlis adam seciminde elestiriyoruz.

Halada ayni, elestiriyoruz elestiriyoruz bi degisiklik yok.

Ayni tas ayni hamam.

Bu takım sana 2 gömlek büyük,sene başından beri sölediğim gibi İSTİFA!!!

Insan elestirmeyede korkar oldu.

Elestirince skor taraftari oluyoruz anlayamadimki.

Geri
Üst Alt