Milli Eğitim Bakanlığı, Saran'ı Okul Ziyaretleri Hakkında İnceleme Başlattı

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1768766625530.webp

Uyuşturucu soruşturması kapsamında, testleri pozitif çıkan ve bu sebeple denetimli serbestlik uygulamasına tabi olan Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran'ın, okul ziyaretleri tepkilere neden oluyor. Önce Adana Sarıçam'da bir okul ziyareti yapmış ve konuya eğitimciler tepki göstermişti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın aynı takvimde duruma müdahale ettiği ve okullara ziyaretine kısıtlama getirildiği bilgisi ortaya çıkmıştı.

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, Saran'ın okullara gideceği bildirilmiyor. Yapılan ziyaretler okullarla kulüp dernekleri arasında yapılan protokol kapsamında gerçekleşiyor. Fenerbahçe Başkanı deplasmana gittiğinde, ilgili okula habersiz bir ziyaret gerçekleştiriyor, etkinliklerde konuşmalar yapıyor. Son okul etkinliği ise Alanya'da Kestel Akdeniz İlkokulu ve Ortaokulu’nda yapıldı.

SuperHaber Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur, konuyu Milli Eğitim Bakanlığı'na sordu. Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Yılmaz Güney yaptığı açıklamada, ''Ülkemizin kıymetli kulüplerinden birisi olan Fenerbahçe'nin okullarımız ile planladıkları etkinlikler, çocuklarımıza sporu sevdirmek ve taraftarı olduğu takımla bir araya gelmelerine olanak sağlamak maksatlı olup, kıymetlidir. Ancak tutuksuz yargılansa dahi çocuklarımıza kötü örnek oluşturabilecek durumda olan bir kişinin, yarınımızın teminatı olan evlatlarımızla bir araya gelmesi, pedagojik olarak doğru değildir. Ziyaret heyetinde yer alacağı da okulumuza da daha önceden bildirilmemiştir. Bakanlık konuyu etraflıca inceleyecektir.'' ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Saran'ın Adana'daki okul ziyareti sonrası SuperHaber Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur'a şu açıklamayı yapmıştı: ''Sanatçı, oyuncu, sunucu, kulüp başkanı gibi kamuoyunda tanınan kişiler, her yaştan öğrencilerimiz için örnek alınan takip edilen ve etkilenilen kişilerdir. Bu kişilerin uyuşturucu kullandıkları ile ilgili haftalar boyunca yapılan haberler öğrencilerimizin, uyuşturucu kullanmayı normal, sıradan bir eylem olarak görmesine sebep olacaktır. Konunun basında bu kadar işlenmesinin hemen ardından yapılan okul ziyareti, yıpranan imajın öğrenci masumiyeti kullanılarak düzeltme çabasıdır. Sorumsuzluğu daha da ileri taşımaktır. Öğrencilerimizin beden ve ruh sağlığını tehdit eden bir davranıştır.''

Saran Sadettin GIF by gormeklazim

Gençlerimize kolay yoldan zengin olmayı gösterip öğretiyor nesi yanlış bunun plaket almayı çoktan hak etmişti

Geri
Üst Alt