milli piyango'dan 800 milyon tl çıksa yapılacaklar

Dediğin apartmanı gördüm, çağdaş geometrik, keskin hatları olan bir bina. Keşke her toplu konut yapısı unique olmaya özen gösterse ama tabi bu imkansız gibi birşey. Bauhaus hareketi gibi ortak mimari kalıplar oluşturulsa da bazı projeler kendilerine örneklem olarak alsa diyeceğim. Bizim neyimize önce yıkılmayan binalar yapmayı öğrenelim. Falan filan...

Ta bir de mimari ne kadar sanattır?! İşlevsel, insan kullanımına açık bir yapıt sanat eseri olabilir mi ya da olabilirse ne kadar olabilir?! Barınma ihtiyacını gidermek isteyen insan estetik unsuru ne kadar göz önünde bulundurabilir ya da bulundurmalı?! Vesaire saire...

Ha zevklerde rafineşleme estetik unsurlar gözetme hali de malum refahla eşdeğer gelişir. Ama nerde bizde o refah. Ama tabi dümdüz zenginlik = estetik de değildir. Zenginliğin demlenmesi, olgunlaşması sufli arzulardan arınarak ulvi güzellikler peşinde koşabilecek kıvama gelmesi de gerek. Vs saire...

Süreyya operasını yıkmayı planlıyor değilsindir herhalde neden yaptırmasınlar?! Anadolu yakasına yeni bir kültür merkezi kazandırmayı hedefleyebilirsin belki eşsiz mimarisiyle falan, büyük düşün hatta bundan da büyük 😄
O binanin bile "ev" islevi icin zor kisimlari var.

O yuzden belediye ve yonetmelik altyapi ve icerideki sistemlerde ASİRİ kati olup (bazen var mi var , o zaman OK diyor) - cephe ve kutlede biraz esnek olabilir, oyle olunca ama muteahhitler katakulliye gidiyor 2 3 metrekare icin. Bundan dolayi copy paste gibi ayni 3 4 renk cepheler ve tipte binalar oluyor maalesef.

Dedigim yer caddebostan sahilde burger king ve migrosun(eski maksim gazinosu binasidir aslinda) oraya kultur merkezi/toplum kullanimina acik alan vs gibi bisey ve saskinbakkal isiklarda 4 kose bina kaldirilip farkli bi ust gecit 4 kollu.

İste muteahhit dusunce sekli.

(Ama satmam, kiralarim sabit gelir saglar)

Bi firma bina yapti 15 senedir cikiyor reklam gibi sagda solda karsima. Her kat farli daire bilmemne keskin geometrisi var (Apartman 18 yazin cikar) onu baslangic diye ummustum, kimse devaminj getirmedi (ikinci binalarida guzeldi sonra durdular)

Cunku millet duz mantik bakiyor ev sahibi olarak bina olarak degil.

Anitsallik islevle baglantili olabilir , nasil tasarlarsan artik. Kadikoy icin yapmak istedigim 2 yer var ama yaptirilmaz, izin verilmez. TR de bunlarla ugrasmak oturdugun yerde bas agrisi
saçma sapan bir bina o yav ben denetledim orayı, tesisatta falan bir sürü sorun çıkmıştı başlarda

saçma sapan bir bina o yav ben denetledim orayı, tesisatta falan bir sürü sorun çıkmıştı başlarda
Zaten sorunlar genelde orda basliyor kentsel donusumde. Kabayi asiri hizli ve hesapsiz bitirelim, sonra sirayla herkes alel.acele girsin isini yapsin. Sonra duvarlar tekrar kirilip tadilat goruo tekrar tekrar is yapilsin.

Projelerin yuzde 90 inda oylesine cizilmis hatlar vs var gercekte o sekilde olmayacak. Sunlara 2 gun harcamiyor firmalar.

Ben de mimarim, ben de estetige onem vermek isterim ama orasi apartman/ev.. oncelik fobksiyonda yani her sey den once.

O nedenle tesisat ve elektrikci(bunlarin vagli oldugu her altyapi elemani, network olabilir, yangin sisteminolabilir , akilli sistemler olabilir, yagmur suyu filtrlemesi ve tekrar kullanim olabilir vs.)yogun kullanilan yapilarda her daim en en oncelikli is olmali. Gerekli yerlerde mudahele edilebilir sekilde olmali.

Mevcutta yapilmiyor bu sekidle 5 sene sonra pahali tamirat tadilat gerektiren isler cikiyor.

Estetik cekici olabilir ama sorun cikariyorsa = cop. Diger her sey tamamlaninca dusunebilirsin estetik kismi

Gercekten cok basit bir surec, ama aceleden kimse yonetmiyor projelerde.

O binada da kullanima gore cok sorun var, bakim maliyeti yuklu seyler var. O camlarin temizligi (ev sonucta ve turk ev kadinini dusunursek temizlik dert) - catida minik havuz gibi biseybyapmis ahsap deck uygulamis , her sezon onun bakimi bilmemnesi. Cikis noktasi guzel, disi guzel, ici dertli. İcten disa gitmesi gereken surecte ne olduysa ama minik detaylarda ipin ucu kacmis. Fakat o tip denemelerin daha fazla olmasi gerekirdi (tabii mal sahiplerinin istegi buna aciksa)

Ozetle 800 milyon ciksa 2 3 tane dokunusum.olsun 40 yildir yasadigim yere diye ugrasirim. 1 binayada tum ailemi toplarim vs gibi hayaller.(İsin sonunda hepsinden vazgecip mustakil evimi tasarlarim ama eger konuya bagli kalirsak)

Son düzenleme:
O degilde 25k izlenen twitch yayincisinin sadece yayin geliri 15.000 dolar amerikada(gunluk) - ayda 450.000 dolar yapar. Ki sponsorlar ve bagislar haric meblag bu.

Adamlar piyangoyu vurmus bile, biz bilet konusuyoruz:)

Bugün konunun gazına gelir 4 çeyrek daha aldim. Tam alabilirdim ama riski bölmek istedim

Ulan ceyrek bilet 400 TL olmus ben 70 TL lerde kalmisim

3.5 milyon bilet "ceyrek"sattimi tum dagitacagi parayi cikarir zaten galiba tum oduller dahil, gerisi cepte oh mis gibi duzen.

Geri
Üst Alt