- 16 Haziran 2010
- 202.026
- 153.953
- 6.838
Montella: "Çok üzgünüm. 35 yıldır futboldayım, normalde 50 maçta denk gelir böyle maç. İki tane üst üste geldi. İki maçta 65 şut var, topa sahip olma yüzdesini söylemiyorum. Kader bizden yana değildi. Nasipten öte yol yok."
Forvet sorusuna tepkisi:
Montella: "Forvet konusunu açmanıza şaşırarak bakıyorum. İki maçta 65 şut var kaleye. Niye top girmiyor açıklamak isteyen varsa öğrenmeye hazırım. Biz gidiyoruz olmuyor, onlar bir kere geliyor gol oluyor. Forvet ile ne alakası var bunun?"
Montella: "Pozisyon üretemesek, ceza sahasına giremesek o zaman üretemedik o yüzden kaybediyoruz derdik. Ama gerçekten kader bizden yana değildi. Başka bir şey düşündürmez. Nadir denk geliyor bu maçlar."
Montella: "Bu saatten sonra yapmamız gereken şey, büyük turnuvalarda oynamayı alışkanlık haline getirmek. Sürekli buralara katılamadığımız için belki psikolojik olarak oyuncularımızı bir şeyler düşürmüş olabilir."
Montella: "Ben futbolcularımızın çalışkanlığına bakarım, o önemli. Hepsi inanılmaz mücadele ve hırs vardı. İki maçta da sonuna kadar mücadele ettiler, onlara hep destek olacağım. Kimse kendini geri çekmedi, herkes çalıştı mücadele etti ama olmadı."
Montella: "Sürekli yeni ve genç oyuncuları süreçte tutarak, çekirdek kadro geliştireceğiz. Bundan sonraki turnuvalarda da olmak istiyoruz."
Montella: "Ozan Kabak'a çok saygı duyuyorum. Çok kuvvetli oyuncu. Arkadaki iki stoperin birbirlerini tamamlıyor olması lazım. Merih, Abdülkerim ile çok iyi oynuyor. Ozan da oynayabilirdi ama başka oyuncular da oynayabilirdi. Ama seçimler ve kararlar veriyorsunuz."