# Mostafa Mohamed

Mostafa’yi ocakta transfer ettik, 10 ay once. Ilk oynadigi maclardan sonra yazilan yorumlari tek tek alintilayip paylasmama gerek yok yorumlar orada duruyor, herkes ovmus, simdi cogu kisi bir penalti kacirdi ve sola pas atmadi diye bundan topcu olmaz yollayin gitsin diyor. Ilk oynadigi maclardan sonra yere goge sigdiramiyordunuz. Ya Mostafa bir kac ay icinde futbol’u unuttu, ya da taraftarlar anlik degerlendirme ile oyuncuya salliyor. Hangisi?

Aynen bulduğu yerden kaleye vuracak
2ye 1 pozisyonu laubalice yiyip ağzımıza sıçacak
Her penaltıya atlayıp mal mal şut çekecek

Sonra biz de laf etmeyeceğiz. Yapma ya Messi falan mı bu herif

Rize maçında da söyledim, bunun gibi bencil ve karaktersiz bir tipin bu takımda yeri yok, olmamalı da.

Utanmaz herif ya solunda Kerem bomboş vermiyor, solunda Halil bomboş vermiyor. Önün bomboşken bile dümdüz koşamıyorsan ne işe yararsın sen

Neymiş FT bitirmişmiş, bir Alanya maçı oynadı diye hala övmemiz gerekiyor herhalde.

Yetenek fukarası sorumsuz herif.
İçimdekileri dökmüşsün. Bundan artık bize fayda gelmez. Bonservisini almayalım. 2'ye bir pozisyonda resmen bunun yüzünden belki de liderliği kaybettik.

Sakatlik olmadigi surece 11 oynar normal sartlarda. Lakin sartlar normal degil

Diagne mental yonden elestiriliyor hakli olarak o bile bunun yaninda einstein falan kalir zeka acisindan

Mostafa’yi ocakta transfer ettik, 10 ay once. Ilk oynadigi maclardan sonra yazilan yorumlari tek tek alintilayip paylasmama gerek yok yorumlar orada duruyor, herkes ovmus, simdi cogu kisi bir penalti kacirdi ve sola pas atmadi diye bundan topcu olmaz yollayin gitsin diyor. Ilk oynadigi maclardan sonra yere goge sigdiramiyordunuz. Ya Mostafa bir kac ay icinde futbol’u unuttu, ya da taraftarlar anlik degerlendirme ile oyuncuya salliyor. Hangisi?

O günkü durumunda değil ve FT düşmanlarına göre de tek sebep FT.

O günlerde de oyun içi katkı verdiği tek maç Alanyaspor maçıydı. Diğer maçlarda skor üretti.

Sakatlık ve korona dönüşünde zaten pek vakit bulamadı.

Kısacası ilk olarak o günle bu günün alakası yok, aradan da 7 ay geçmiş, 7 aydır Alanya maçında oynadığı topu oynasn diye bekliyoruz. Bu süreçte de her zaman bencillik üstüne bencillik yapıyor.

Yanında bomboş adam varken pas vermemesi 1 değil 10 oldu, Randers maçında başladı, oynadığı her maçta da yaptı yani senin dediğin gibi öyle 2 mevzu yok sadece.

Rize maçında sağda adam bomboştu kendi dışardan vurdu, maç da berabereydi, herifin umrunda değil.

Diagne Bruggede penaltıyı kaçırınca gönderildi diye adamlar haklı diyenler, Mostafa aynısını yapınca "ya olur." demeye başladılar. Riyakarlığın böylesi.

Kısacası bu adamın esas problemi kendisini bir bok sanması, sürekli kendine oynaması. Dün yaptığını yerli bir oyuncu yapsa ana bacı küfredilirdi, Diagne veya Halil yapsa sülalelerinden çıkılırdı ama sırf FT ile problem yaşıyor algısı var diye, bu herif için mevzu büyütülüyor oluyor.

Lafım sana değil ama bir kişiye düşmanlar diye tüm görüşleri bu süzgeçte olanlardan da bu forumdan da bu zihniyetle bir bok olmaz. Mostafa FT'nin çok sevdiği biri olduğunu düşünseler bugün onlar da Mostafa'ya neler derlerdi. Riyakarlık böyle bir şey çünkü.

O günlerde de oyun içi katkı verdiği tek maç Alanyaspor maçıydı. Diğer maçlarda skor üretti.

Kısacası ilk olarak o günle bu günün alakası yok, aradan da 7 ay geçmiş, 7 aydır Alanya maçında oynadığı topu oynasn diye bekliyoruz. Bu süreçte de her zaman bencillik üstüne bencillik yapıyor.

Yanında bomboş adam varken pas vermemesi 1 değil 10 oldu, Randers maçında başladı, oynadığı her maçta da yaptı yani senin dediğin gibi öyle 2 mevzu yok sadece.

Rize maçında sağda adam bomboştu kendi dışardan vurdu, maç da berabereydi, herifin umrunda değil.

Diagne Bruggede penaltıyı kaçırınca gönderildi diye adamlar haklı diyenler, Mostafa aynısını yapınca "ya olur." demeye başladılar. Riyakarlığın böylesi.

Kısacası bu adamın esas problemi kendisini bir bok sanması, sürekli kendine oynaması. Dün yaptığını yerli bir oyuncu yapsa ana bacı küfredilirdi, Diagne veya Halil yapsa sülalelerinden çıkılırdı ama sırf FT ile problem yaşıyor algısı var diye, bu herif için mevzu büyütülüyor oluyor.

Lafım sana değil ama bir kişiye düşmanlar diye tüm görüşleri bu süzgeçte olanlardan da bu forumdan da bu zihniyetle bir bok olmaz. Mostafa FT'nin çok sevdiği biri olduğunu düşünseler bugün onlar da Mostafa'ya neler derlerdi. Riyakarlık böyle bir şey çünkü.
Evlât değildir evlat (!) Onlara göre el öpse herkes oynar. Keremi oynatmiyor diyorlardı oynatıyor bi işe yaramaz diyor. Halili kesti evlat değil dediler oynatıyor yine FT ye sövüyorlar . Babel oyuna girince ortalığı kaldıranlar dün barış girdi diye kızıyorlar Babel olsaymış gol yemezmişiz. Adamların işi gücü maçta birileri yanlış birşey yapsında FT düşmanlığı yapalım oluyor.Takım güzel oynar FT sayesinde güzel oynadı olabiliyor onlara göre. TEMİZLİK şart diyorum sürekli forumda gerçekten de görüş felan değil bunların yaptığı gerçekten değil yani.

son ilginçlikleri ve fegin dönüşünden sonra ömer bayram olmadan oynaması zor

FT dusmanlarinin gorusleri onlari baglar. Ben burada her zaman kendi gorusumu yaziyorum.

Mostafa bugune kadar sadece Alanyaspor macinda oyun ici katki verdi gorusune katilmiyorum. Fener deplasmaninda oynadigi futbol’u son yillari gectim son 10 yilda oynayan forvet var mi? Bir tek Falcao’yu soyleyebiliriz. Fener macinda oynadigi futbol baska bir seviyeydi. Belki oyun ici katkisi Halil kadar iyi degil ama ikisi de farkli oyuncular. Ben bir genc oyuncuyu degerlendirirken kotu yonlerinden cok iyi yonlerine bakarim. Halil oyun icinde katki veriyor ama bu sezon sadece bir golu var, o da Irfan Can’in hatasindan geldi. Gol atmadigi surece yemisim onun gol icindeki katkisini. Kanatta oynayan oyuncular skorer oyuncular olsa Halil oynamaya devam etsin derim ama gol atma konusunda sorun yasiyoruz. Hem ligde, hem de avrupa’da. Ligdeki gol averajimiz ortada. Mostafa ilk 11’de basladigi Rize, Konya ve Lokomotiv maclarinda iyiydi. 3 macta 3 gol. Milli takimda da atmisti. Bu maclardan sonra Bjk, Antep ve dun oynadigimiz Lokomotiv maclarinda sonradan girdi. Bir kac mac ust uste oynayamadi bile. Her mac baska forvet ile oynuyoruz. Bir de ustelik iyi oynadigi maclardan sonra kesik yiyor. Son 3 mac sonradan oyuna girdi. Sebep? Penalti kacirmasi mi? Bu kacirdigi ilk penalti. Hic mi kredisi yok? Denizli macinda atamadigi penalti tekrar edildigi icin onu saymiyorum. Ayni bjk macinda Diagne mac boyunca 1.80’lik Necip’e karsi ezildi, penalti pozisyonundan once Halil bos kaleye atamadi. Bunlari hic kimse konusmuyor, ilginc.

Bencil davranmasinin tek bir sebebi var, o da duzenli oynamadigi icin kendini ispatlamak istiyor. Pas verme ve pas tercihleri konusuna gelince daha once de yazdigim gibi teknik ekip mactan sonra oyunculara yaptiklari hatalari ve yanlislari gostermesi lazim. Bunu yapmazsan oyuncu hatalarini gormez ve bildigini oynamaya devam eder. Marcao ve Kerem’de gec de olsa bu degisimi gorebiliyorum. Kerem’e mesela daha 1 ay once bir cok kisi salliyordu. Teknik ekip ile eksiklerini gidermek icin calismalar yaptigi cok acik, hatta bir kac gun once boyle bir aciklamasi vardi sanki.

Mostafayı bu süreçte suçlu bulan kişiler apaçık ki futbolcu psikolojisinden hiç anlamıyor, bir takımın kalecisi stoperi orta sahası 1 de forveti önceki haftadan belli olur arkadaş bu belli olan adamları da 1 maçlık hatayla kesmezsin. Hele ki santrafor adamın arkasında durmazsan; kesip durursan büyük profesyonel değilse geri tepecektir ki öyle oldu. Bu adam toparlamak için elinden geleni yaptı bjk maçında penaltıyı kaçırdığı için ertesi maçta kesinlikle oynamalıydı ki hocanın güvendiğini anlasın.

Ancak hoca maçtan sonra mostafa penaltı atmamalıydı dedi ertesi hafta da kesti çocuğu. Bu çocuk amatör takımdan geldi neredeyse ancak fatih hoca drogba olgunluğu falan bekliyor. Böyle oyuncunun arkasında duramazsan genç oyuncu asla yetiştiremezsin bırakın parlatmayı. Ayrıca 6-7 ye satılacak oyuncu da değil 20 milyonluk potansiyeli vardı taraftar hoca el birliğiyle çocuğu bitirdiler tebrik ediyorum.

Bundan sonra umarım hep yedek kalır çünkü artık geri dönüşü çok zor faydadan çok zararlı olacaktır bu ilişki. Mostafa çok net golcü Halil falan yanında forvet bile değil. Gidip brentforda adam parlatalım geçen sene benficaya yaptığımız gibi.

Beşiktaş maçındaki penaltı konusunda ben hocayı da kısmen hatalı buluyorum. Benzer olayı son 4 senede kaç kere yaşadık bu ilk değildi, Diagne Belhanda Sinan Gomis son olarakta Mostafa ile. Maç öncesi bir oyuncu belirleniyorsa ve sahadaki oyuncular buna uymak istemiyorsa biraz da hocanın otoritesi sorgulanır.

Ama dünkü yaşananların tek sorumlusu bu herif. Yok FT yok bilmem ne diye bu herifi koruma altına almaya gerek yok. Yanındaki bomboş adama topu aktaramıyorsan ya o topu kendin gole çevireceksin ya da böyle herkesin hedefi olursun.

FT dusmanlarinin gorusleri onlari baglar. Ben burada her zaman kendi gorusumu yaziyorum.

Mostafa bugune kadar sadece Alanyaspor macinda oyun ici katki verdi gorusune katilmiyorum. Fener deplasmaninda oynadigi futbol’u son yillari gectim son 10 yilda oynayan forvet var mi? Bir tek Falcao’yu soyleyebiliriz. Fener macinda oynadigi futbol baska bir seviyeydi. Belki oyun ici katkisi Halil kadar iyi degil ama ikisi de farkli oyuncular. Ben bir genc oyuncuyu degerlendirirken kotu yonlerinden cok iyi yonlerine bakarim. Halil oyun icinde katki veriyor ama bu sezon sadece bir golu var, o da Irfan Can’in hatasindan geldi. Gol atmadigi surece yemisim onun gol icindeki katkisini. Kanatta oynayan oyuncular skorer oyuncular olsa Halil oynamaya devam etsin derim ama gol atma konusunda sorun yasiyoruz. Hem ligde, hem de avrupa’da. Ligdeki gol averajimiz ortada. Mostafa ilk 11’de basladigi Rize, Konya ve Lokomotiv maclarinda iyiydi. 3 macta 3 gol. Milli takimda da atmisti. Bu maclardan sonra Bjk, Antep ve dun oynadigimiz Lokomotiv maclarinda sonradan girdi. Bir kac mac ust uste oynayamadi bile. Her mac baska forvet ile oynuyoruz. Bir de ustelik iyi oynadigi maclardan sonra kesik yiyor. Son 3 mac sonradan oyuna girdi. Sebep? Penalti kacirmasi mi? Bu kacirdigi ilk penalti. Hic mi kredisi yok? Denizli macinda atamadigi penalti tekrar edildigi icin onu saymiyorum. Ayni bjk macinda Diagne mac boyunca 1.80’lik Necip’e karsi ezildi, penalti pozisyonundan once Halil bos kaleye atamadi. Bunlari hic kimse konusmuyor, ilginc.

Bencil davranmasinin tek bir sebebi var, o da duzenli oynamadigi icin kendini ispatlamak istiyor. Pas verme ve pas tercihleri konusuna gelince daha once de yazdigim gibi teknik ekip mactan sonra oyunculara yaptiklari hatalari ve yanlislari gostermesi lazim. Bunu yapmazsan oyuncu hatalarini gormez ve bildigini oynamaya devam eder. Marcao ve Kerem’de gec de olsa bu degisimi gorebiliyorum. Kerem’e mesela daha 1 ay once bir cok kisi salliyordu. Teknik ekip ile eksiklerini gidermek icin calismalar yaptigi cok acik, hatta bir kac gun once boyle bir aciklamasi vardi sanki.

Ne oynadı yahu Fener maçında, zaten rakibi döve döve oynadığımız bir maç da değildi. Aldı sağa çekti vurdu, mevzu son vuruş. Top mu sürmüş pas mı atmış. Pino ondan 10 kat iyi oynamıştı kazanamadık geçmişte.

Alanya maçı dışında o da 30 dk, oyun içi etkisinin olduğu maç yok zaten kırmızı kart ve korona sonrası da geriledi.

Bencilliğini istediğin sebebe bağla, o bencillikleri YAPAMAZ. Bir tane daha adam yok onun gibi laubali ve umursamaz oynayan. Herif soldan almış sanki antrenmandaymış gibi malca topa vuruyor, Kerem yanında boş.

Rize, Konya ve Loko maçlarında bahsettiğin kadar iyi oynadığı da yok, bir kere alıp top sürüp alan açmadı, duvar olmadı. Rize maçında her topu kaleye vurdu, biri kaleciye çarpıp girdi, diğeri boş kale. Vuruş tekniği diye bir şey yok bam güm vuruyor anca.

Ki yukarıda da esas konunun bu herifin takımı şeyine takmaması olduğunu yazdım, 7 ay önce 30 dk top oynadı diye de 27 ay bekleyecek değiliz adam gibi top oynamasını. Hele de böyle her aldığını vuracak, pas atmayacak, umursamaz ve laubali davranacak birisinin bu takımda yeri yok. Herkes söverken ben ilk santraforumuz MM yazıyordum ta ki Rize maçında ceza sahası dışından sağda adam bomboşken çektiği şuta kadar, isterseniz sabahlara kadar savunun bu herifin karakteri de bu duruşu da bu, zamanla daha net gözükecek.

Biri de gelip taraftar bitirdi falan yazmış, ne taraftarmış be, herif kafasına göre oynasın sonra da suçlu taraftar olsun, hayatlarında mobbing görmemiş tipler de mobbing diyor, kullandıkları kelimenin önce seviyesini, anlamını bir bilseler keşke.

zaman kaybi, ha su dogru basta överiz motive ederiz arkasinda dururuz eyvallah, insaniz fikirler degisir baktik adamda gelisme yok niye savunalim, baya baya bos bi topcu bu mm

Yeni forvet almak sart. Gedsondan bile önemli

Bence artık olan oldu ve bizde dikiş tutmayacak. İster teknik ekipten deyin isterse kendi hatalarından.
Resmi bir teklif olursa bonservisi alınır ve az bir karla satılır belki yazın.

Geri
Üst Alt