genel hikayeyi herkes biliyor zaten, ben ufak bir ayrıntıya takılıcam.
şehzade öldürüldükten sonra bir iran halısının üzerine cesedi bırakılmış ve ahaliye sergilenmiş. demek ki ölüm sebebi ihanet ve iran... yani, muhtemelen iran'la birlik olup ihanet ettiği için suçlu görülüp öldürülmüş.
bu bilgi doğrultusunda şöyle bi varsayımda bulunalım; şehzade eğer hakikaten ihanet etmiş olsaydı, babası çağırdığında çadırına gider miydi, üstelik silahını çadırın önünde bırakarak, defalarca uyarılmış olmasına rağmen...
mustafa hain olsa, "lan ihanet ediyorum zaten, babam da öğrenmiş belli ki, birisi gece çadırıma 'gitme baban seni öldürtecek' diye haber de bıraktı... kesin öldürtecek o zaman. gitmiyim en iyisi.." falan derdi. en kötü ihtimalle çadırın önünde silahını bırakmalarını istediklerinde "lan ben normalde şehzade olduğum için babamın yanına silahla girebiliyorum, ama bu kez silahı aldılar benden, e hainim zaten, dün gece uyardılar bi de... olm babam kesin alacak kellemi, kafamı sikeyim niye geldim ki, hemen kaçayım.." falan derdi. hain olsa, bunca doneyi göz önüne alarak sikseler gitmeyecekti çadıra, ama gitti.
mustafa hain olsa, bunu bile bile o çadıra gitmeyecekti. zira kendisi erkeklik yapıp, "olm babam benim canımı almaz la" deyip gitti. gitmese isyan etmiş olacaktı evet ama zaten eğer hainse, isyan etmekten çekinmeyecekti. zaten ordu desteği de var, halk da seviyo, kanuni iyice yaşlanmış, ortalığın amına koyabilecek gücü de var. yansın ortalık amk der, tahta geçerdi.
sırf şu saptamadan bile hain olmadığı aşikar. hatta sadık olduğu da belli ki silahsız halde öldürülme söylentilerinin ayyuka çıktığı bir dönemde o çadıra girdi.
BU YAZIYI OKUYUP HALA ŞÖYLE DE BÖYLE(NEREDEN BİLİYORSUN BU DİZİ ASAJJCFJ) DİYEN VARSA ARTIK BİR ŞEY DEMİYORUM.....
VE BUNA KARŞIT GÖRÜŞ VARSA BUYURSUN!!!