Mustafa Cengiz ile Dursun´u kiyaslamak yanlis
Dursun önce Yarsuvat yönetiminde, sonra da kendi Baskan´lik döneminde tam anlamiyla cöküs döneminde bir takimi devir aldi. Ve 14/15 sezonunu mucize ile sampiyon tamamlamamiz, sadece daha fazla beklenti yaratti. Dursun gelmese, X bir Yönetim Kurulu gelse önemli bir maddi giris olmayacagi icin, yine büyük ihtimalle sicacaktik. Ve dursun bizim zenginlerimiz arasinda olan bir herifti.
Allah var ki, Mustafa Cengiz´de geldiginde durumlar toz pembe degildi. Ancak yeni bir takim, ve Fatih Terim iyi bir hava yakalamis bir Takim vardi. Her sezon bu takimin anasini belletmekten baska birsey yapmadi Baskan´lik sürecinde, zaten Baskan olma sebebi de Dursun Özbek´in banker bilo tadinda karizmasi ile, boynundan büyük islere kalkisip, Galatasaray Kongre tarihinin en büyük rezaletini yasamasi ile alakali.
En ufak kazanimlardan, kendilerine büyük paylar bicmek disinda (Bu FFP müjdesi bir örnek) hic birsey yapmadilar.
Ancak üc sezon boyunca elimizi kollumuzu felc eden bir FFP´yi, tarihi bir basari gibi bize satmalarini, kendi adima bir basari olarak degerlendiriyorum, ve bu basarili üc kagitlarindan dolayi Cengiz ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum.
Simdi bunarin hepsi kaka, yeni gelen yönetim ile kalkisa gececegiz diye düsünen kiymetli kardeslerimiz de beklentileri karsisinda mahcup olacaktir. Yeni gelen yönetim de tablonun tahminden cok daha agir oldugunu, ellerinin kollarinin baglandigini iddia edecek.
Yeni yönetimi de nekadar suclayabilirsin ? Bizde var mi Nihat Özdemir, Ali Koc, Kigili gibi adamlari birlikte barindiracak cephanelik tarzinda potansiyal herhangi bir yönetim ? Yok. Ve durum buyken secimi erteleyerek, yeni gelecek yönetimin, ve potansiyal yeni teknik heyetin elini daha daralttilar.
Ihanet var.