🎗 Mustafa Cengiz

Ben bu konu hakkında bir konu açmıştım.Uefa'nın bu saçma sapan transfer piyasasına el atması gerekiyor fiyatlar aldı başını gidiyor.Orta halli bir 8 numara alsan en az 30M para verirsin.Bizim için büyük para ama diğer devler için hiç bir şey. Bir şekilde bu konununda çözülmesi gerekiyor.
Avrupa'da bu konu konuşuluyor zaten ama bonservis sınırlaması gelir mi....

bence zor, daha doğrusu pek inanmıyorum olasılığına.

Avrupa'da bu konu konuşuluyor zaten ama bonservis sınırlaması gelir mi....

bence zor, daha doğrusu pek inanmıyorum olasılığına.
Dostum o zaman biz bu fiyatlarla yarışamayız.Tek çözüm de altyapı olur.

Dev mi :) birak devi premier ligin en çöp btakimi bile suan bir oyuncuya rahat 60 70 verir. Artik yarisamayiz bu sartlar altinda

İşte benim demek istediğim de bu. Adamların küme düşen takımı geliyor bastırıyor serbest kalma bedelini bizim ligin tepesinde ki veya şampiyonun en önemli oyuncusunu alıyor gidiyor.

Boş yapma artık. Adam satıp transfer yap. Bu işler haftada 751 kez röpörtaj vermekle olmuyor. Dursun’a karşı destekledik ve bunca zaman ses etmedik ama konuşmaktan başka icraat yapacağın yok gibi duruyor başkanım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dostum o zaman biz bu fiyatlarla yarışamayız.Tek çözüm de altyapı olur.
Bizim işimiz alt yapıdan geçiyor zaten. 20 yıldır bunu söyleye söyleye bıkkınlık geldi banada ama kulüplerin bir çoğu yavaş yavaş uyanmaya başladı gibi...oda ffp ve kulüplerin borçların sayesinde.

İnşallah artık alt yapılara gereken önem gösterilir Türkiye'de. Türkiye'de diyorum çünkü bu iş sadece tek bir kulüp ile olacak iş değil.

Bizim işimiz alt yapıdan geçiyor zaten. 20 yıldır bunu söyleye söyleye bıkkınlık geldi banada ama kulüplerin bir çoğu yavaş yavaş uyanmaya başladı gibi...oda ffp ve kulüplerin borçların sayesinde.

İnşallah artık alt yapılara gereken önem gösterilir Türkiye'de. Türkiye'de diyorum çünkü bu iş sadece tek bir kulüp ile olacak iş değil.

Bizim takımların altyapıya müthiş önem vereceklerini hiç düşünmüyorum. Menejerler,komisyonlar olduğu sürece bir dünya çer çöp alırız.Bir de şu var Türk Futbolcuların-hepsi değil- parayı bulduktan sonra kendini salması,umursamaması, bırak gelişimi kendine bakmaması gibi huyları var.Yani bence çok büyük değişiklikler olmalı ki bu bana olacak gibi gelmiyor.Fakat İnşallah dediğin gibi olur.

Bizim takımların altyapıya müthiş önem vereceklerini hiç düşünmüyorum. Menejerler,komisyonlar olduğu sürece bir dünya çer çöp alırız.Bir de şu var Türk Futbolcuların-hepsi değil- parayı bulduktan sonra kendini salması,umursamaması, bırak gelişimi kendine bakmaması gibi huyları var.Yani bence çok büyük değişiklikler olmalı ki bu bana olacak gibi gelmiyor.Fakat İnşallah dediğin gibi olur.
Olmazsa 10-20 bilemedim 30 sene sonra kulüplerin çoğu batmış olur resmi olarak.

Üstelik bu transfer piyasası bu şekilde sabit veya dahada yükselir ise. İyi ve tercübesine kavuşmuş bir ülke alt yapısında o türk oyuncu mental zayıflığı da giderilir zaten az çok.

Üstelik bu transfer piyasası bu şekilde sabit veya dahada yükselir ise. İyi ve tercübesine kavuşmuş bir ülke alt yapısında o türk oyuncu mental zayıflığı da giderilir zaten az çok.

Kuculecegiz. Biz istesek de istemesek de. Bu doviz kuru ile ( ki dahada artacak ) bu işler yürümez. Yarin yabanci oyuncu bile alamayacak duruma gelecegiz. Ve maalesef bunlar son güzel günler

İnşallah mental zayıflığı giderilir hocam, fakat ben ihtimal vermiyorum.Bu bizde var,parayı bulunca kimya değişiyor, çok azdır iyi para kazanıp,ünlü olup kendini bozmayan,geliştirmeye çalışan.Bence 30 sene sonra batmazlar,şuan artan döviz,kulüp gelirlerinin düşmesi,Avrupa'da başarısızlıklar.30 seneden az bir sürede 3 büyükler ekonomik çöküşle karşılaşırlar.Bence kulübü zengin bir şirketin satın alması,takımı kalkındırır şirket yöneteceği için,sahibi olacağı için öyle babasının parasını harcar gibi harcamazlar,kâr yapmasını sağlarlar.Tabi fikirler ayrı olabilir,sizin dediklerinizde çok doğru fakat bizim çoğrafya için biraz zor şeyler.:)

Şimdi de adımız Cengizciye çıkacak ama benim başkan olarak görmek istediğim profil az para harcayan adamdan korkmayacaksın; küçülen adamı destekleyeceksin...

Sonuna kadar destekçisiyim...Aslına bakarsanız Duygun Hoca'dan bu yana aynı mantalite bizi yönetiyor ki 2 şampiyonluk çıkarıp borçları erittik bu mantaliteyle...

Mehmet Cansun'dan Duygun Yarsuvat'a kadar Canaydın-Polat-Aysal medya gazıyla kulübün içine etti ki en fazla eden de Aysal idi...Mustafa Cengiz yeter ki böyle devam etsin...Hürmetler...

Şimdi de adımız Cengizciye çıkacak ama benim başkan olarak görmek istediğim profil az para harcayan adamdan korkmayacaksın; küçülen adamı destekleyeceksin...

Sonuna kadar destekçisiyim...Aslına bakarsanız Duygun Hoca'dan bu yana aynı mantalite bizi yönetiyor ki 2 şampiyonluk çıkarıp borçları erittik bu mantaliteyle...

Mehmet Cansun'dan Duygun Yarsuvat'a kadar Canaydın-Polat-Aysal medya gazıyla kulübün içine etti ki en fazla eden de Aysal idi...Mustafa Cengiz yeter ki böyle devam etsin...Hürmetler...
uçaklar indiren monchi cenke klubün tüm yetkilerini verip geri dönülemez transfer fiyaskolarına imza atan
sıkıştığımızda en azından arazilerimiz var diyip floryayı rivayı satıp oralarında paralarını yiyen dursunu listede görememek bizleri ziyadesiyle üzdü uğur bey

Birisi su arkadasa sorabilir mi, kücüldügü zaman kulüp icin olmazsa olmaz gelirleri nereden elde edecekmis?
Hala daha cözümün kücülmek degil, dogru yapilanma oldugunu anlamayadi birileri ve bu birileri forumda Galatasaray hakkinda en cok bilgiye sahip olduklarini iddia eden iki kisi.

uçaklar indiren monchi cenke klubün tüm yetkilerini verip geri dönülemez transfer fiyaskolarına imza atan
sıkıştığımızda en azından arazilerimiz var diyip floryayı rivayı satıp oralarında paralarını yiyen dursunu listede görememek bizleri ziyadesiyle üzdü uğur bey
Borç düşürdü, davaları çözdü, tapuları aldı, ihaleleri yaptı, ruhsatları aldı sadece futbolda sportif başarı gelmedi türkiye ve süper kupaları saymazsak...

Basarı gelmezse istedigi kadar kücülsün o borcları ödeyemez. Başarı yoksa parada yok inş bunu biliyordur koskoca BASKAN

Ha birde hala Dursun güzellemesi yapiyor burada.
Su an destek oldugu Baskanin net aciklamasi var, Dursunun Uefa anlasmasinda taahüt ettigi zarar siniri misli ile asildi diye.
Peskes cektigi araziler, kazmalara ödedigi bonservis ve maaslar ise isin cabasi.
Böyle adamlar iste camiadan duyumlar veriyorlar.

Borç düşürdü, davaları çözdü, tapuları aldı, ihaleleri yaptı, ruhsatları aldı sadece futbolda sportif başarı gelmedi türkiye ve süper kupaları saymazsak...
valla helal olsun büyük başkan dursun özbeğe o halde göreve geldiğinde borç alacak farkı 811 milyon lira iken görevi bırakırken borç alacak farkı 1 milyar 49 milyon lira idi baya azaltılmış borçlar hakikaten

sahi kazandığı davalarda mükemmel olcan adın davasında 12 milyon lira mı kaybettirmişti klube ? :)

bu gün elimiz kolumuz bağlı transfer yapamıyorsak bu dursun denen hıyar 1.müessibidir , yaptığı kontratlarla bi çok topçunun emekli ikramiyesini klübe vermiştir bu herif

Galatasaray isterse ligi 10. bitirsin federasyondan ortalama havuz geçmiş şampiyonluklar ayak bastı vesaire 150 trilyon alıyor...

Kombine, loca satışlarından da 120 trilyon geliri var...

Maç günü hasılatlarını hiç saymasak bile normal sponsorluklarından ve saha içi reklamlarından 20 trilyonu da cepte...

İddaa ve diğer stat isim sponsorlukları telekom ile sözleşme bitse bile yıllık 10 milyon dolar olmaz da 4 milyon dolar olur

Merchandising de sıfır olsun hiç forma satamayalım

Yani avrupada olmasa bile sadece ligde orta sıralarda olsak sıfır sportif başarıyla ve ortalama 15-20.000 seyirciyle bile 310 trilyonumuz var

Her halükarda 60 milyon dolarımız var...

Eğer net borcumuz biterse hisse satışı-riva bakiyesi garanti paradan-florya ihale bedeli-bu senenin şampyionlar ligi gelirleri ve sezonluk gelirler ile borç bittiğinde takımın hali hazırda 43 milyon euro olan maaş bütçesini 30 milyon euroya indirdiğimiz takdirde 23 kişilik minimal kadrolarla ortalama yıllık 170-180 trilyon giderimiz olur...

Amatör branşlara 40 trilyon civarında bütçeleme yapıyoruz son 2 senedir bunu da ekleyelim ve aylık 3 trilyonluk çalışan masrafımızı ve operasyonel giderlerimizi de koyduğumuzda 36 trilyon daha yapar ve totalde maksimum giderlerimiz 250 trilyon yapar yani takribi her sene sıfır başarıyla bile tüm kulvarlarda 60 trilyon fazla verir kasaya atarız...

Şu an niye yapamıyoruz hala 1 katrilyona yakın net borcumuz var bunlar bittiğinde Galatasaray batık bir iktisadi teşekkül değil ki bugün hangi holding favök 60 trilyon kar ediyor??? Maksimumu 30-40 büyük özel holding vardır bunun üstünde favökü olan...

Çare net borcu sıfırlayıp küçülmede...Kasada para biriktikçe de yavaş yavaş büyümede...Hürmetler...

Dursun'u da kat artik su listelere ustad

O hem hayvan gibi para yedi hem marka degerimizin icine sicti hem de Riva - Florya'yi peskes cekti

Ligi onuncu bitirdikten sonra sen alirsin artik kombineleri, localari falan.
Su an bile bos localar oldugu biliniyor.
Euro ebesinin seyine dogru gidiyor, euro gelir kaynagimiz olan sampiyonlar ligine gerek yok diyor.

Geri
Üst Alt